Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Clasa ”zero” este obligatorie. Înscrierile încep în curând

clasa pregatitoareÎncepând din anul școlar 2016-2017, adică din toamnă, nu mai sunt acceptate excepții privind înscrierea în învățământul primar, astfel că cei mici nu vor mai putea sări peste clasa pregătitoare să se înscrie direct în clasa întâi, potrivit proiectului de metodologie privind înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar viitor, lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Educației. Astfel, toți copii, fără excepție, vor fi nevoiți să înceapă școala cu clasa pregătitoare.

Potrivit aceluiași document, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, vor fi înscriși obligatoriu în clasa ”zero”. Cei care împlinesc 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2016 vor putea fi înscriși în această clasă doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare se va desfășura în perioada 29 februarie – 18 martie, între orele 8.00 și 20.00, de luni până vineri, și între orele 9.00 și 13.00, în zilele de sâmbătă. În prealabil, începând din 22 februarie școlile vor face publice numărul de locuri disponibile precum și criteriile de departajare, vor fi organizate zile ale porților deschise și alte activități specifice. Repartizarea copiilor la școala de circumscripție va avea loc în data de 21 martie, iar în 25 martie se va desfășura repartizarea copiilor care au fost înscriși la alte unități școlare și au fost declarați respinși la școlile de circumscripție. În perioada 30 martie – 8 aprilie va avea loc o a doua etapă de înscriere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.