Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Spectacol pentru copii prezentat de Trupa Harag György

spectacol copiiPrimul spectacol pentru copii jucat în sala amfiteatru intitulat Poveste pe loc, urmează să aibă o reprezentație cu intrare pe bilete pe data de 21 februarie, începând cu ora 11.00. Spectacolul realizat pe baza unor povești de Grimm este regizat de Márk-Nagy Ágota și scris de Gimesi Dóra. Distribuția: Laczkó Tekla, Bándi Johanna, László Zita, Méhes Kati – laureat al premiului Poór Lili, Nagy Tamás și Poszet Nándor. Scenografia Kürti Andrea, invitat, muzica Szátvári Csaba. invitat, regizor tehnic și sufleur Liegner Zsolt.

 Cum să pornești în viață dacă toată lumea se întoarce împotriva ta și dacă ești exclus din comunitate? Cum poți scăpa de singurătate? Ce resurse interioare necesită transformarea firii aparte din blestem în binecuvântare?

Scriitoarea Gimesi Dóra a pornit de la o poveste mai puțin cunoscută a fraților Grimm, prezentând o întâmplare în care eroul erupe dintr-o disperare totală și se îndreaptă către fericire. Pe parcursul poveștii ne este prezentată soarta lui Erzsi care s-a născut cu doi ochi într-o lume în care toată lumea are  ochi impari și nimeni nu le cruță ființelor cu astfel de dizabilități.  Cele mai dure sunt surorile ei, dar toată populația țării îi dorește sfârșitul. Erzsi nu cedează și nu disperă. Cu o forță interioară și cu altruism își găsește, în cele din urmă misiunea. Este ajutată de prietenul ei, de un măgar și de o babă șaman.  Până la sfârșitul poveștii, Erzsi își găsește și dragostea, firește, în persoana unui prinț cu care începe o viață nouă în tara celor cu doi ochi.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste cinci ani. Toți cei care vor veni la spectacolul nostru vor găsi o călăuză  și un îndemn prin persistența și onestitatea lui Erzsi față de valorile alese în vederea auto-realizării.

 Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00  sau cu o oră înaintea spectacolului.  pentru informații suplimentare ne puteți contacta prin telefon 0261-712106 sau e-mail [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.