Ultima actualizare: azi, 12:19

Locale

Sterilet pentru pirande. Program de contracepție lansat la Satu Mare

sterilet pentru pirandeÎn cadrul unui program de contracepţie lansat de Crucea Roşie în parteneriat cu Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, o sută de sătmărence care provin din medii sociale defavorizate, în special cele din cartierele de romi, şi care au mai mulţi copii, unii dintre ei aflându-se deja în grija statului, vor putea beneficia de sterilet care va fi montat gratuit.

Programul de contracepţie are şi o latură medicală importantă. Mamele vor putea beneficia de consultaţie gratuită din partea ginecologilor.

Programul a fost lansat după un studiu realizat de cele două instituţii. El a vizat în special femeile care provin din mediile defavorizate şi care, fie au sarcini nedorite, fie nu au cum să îşi întreţină micuţii. Obiectivul programului nu este doar prevenirea sarcinilor nedorite şi, odată cu ele, scăderea numărului de copii abandonaţi, ci şi oferirea unui examen ginecologic pe care multe dintre femeile din mediile defavorizate nu şi-l permit. Vizita la medic împreună cu o mai bună informare ar putea reduce şi numărul copiilor născuţi cu malformaţii.

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va oferi, prin sprijinul Consiliului Judeţean, o finanţare de 40 de mii de lei pentru proiect, restul banilor urmând să fie asiguraţi de Crucea Roşie din fondurile proprii. Pentru o mai bună desfăşurare a programului, iniţiatorii au cerut sprijinul liderilor din comunităţile defavorizate care ar putea contribui la identificarea femeilor care au nevoie de ajutor.

5 comentarii

 1. Mengele Răspunde

  Mai bine s-ar folosi banii pentru educarea lor. In felul cum se intentioneaza pare ,dupa afirmatiile din text,ca ar fi o actiune de discriminare sau chiar mai rau.

 2. Unu' Răspunde

  Mengele, nu vorbi prostii! Nu e vorba de sterilizare, care ar putea fi mai problematica, iar steriletul e benevol si reversibil! ca si cum i-ai da pastile, doar ca nu trebuie sa-si aduca aminte de ele zilnic!

  • Razvan Răspunde

   Pastilele ar fi in stare sa le vanda la piata de vechituri ptr bani de alcool si dohan. Asa ca mai bine sterilet. Incercarea de educare ar fi un total insucces in cazul lor.

 3. Mengele Răspunde

  UNU ,,nu ca esti frizer dar esti barbat galant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.