Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

Școala Siguranței Tedi a ajuns la Negrești

tedi negresti1Campania Poliţiei Române Şcoala Siguranţei Tedi continuă în şcolile din judeţul nostru. Astfel, miercuri, 16 martie a fost rândul elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Negreşti Oaş, să primească vizita poliţiştilor şi mesajul acestora adresat şcolarilor din clasele a I-a, de a avea o viaţă frumoasă, protejându-se de situaţiile periculoase.

Întâlnirile cu elevii claselor a I-a A şi a I-a B, sub îndrumarea doamnelor învăţătoare Dumitrescu Monica şi Grigoruţ Irina, au fost susţinute de inspector principal Hrihorişan Felicia, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi de poliţiştii negreşteni agent şef principal Chencian Sorin şi agent şef principal Maşniţă Dumitru.

Copiii au fost provocaţi să împărtăşească principalele reguli învăţate acasă sau la şcoală, reguli menite să le apere viaţa şi sănătatea. Pornind de la acestea, poliţiştii au construit un tablou al principiilor şi regulilor pe care le respectă un copil care se doreşte a fi în siguranţă.

tedi negresti2

De la aspecte privind circulaţia rutieră în calitate de pietoni, biciclişti, pasageri, până la interacţiunea cu persoane necunoscute sau mai puţin cunoscute sau alegerea celor mai sigure locuri de joacă, copiii au învăţat cum să evite greşelile care i-ar putea conduce în situaţia de a fi victime. Prin discuţiile interactive, prezentarea de planşe şi materiale ppt cu diverse situaţii în care copiii se pot regăsi, întâlnirea s-a dovedit interesantă şi utilă pentru copii.

tedi negresti3

În aceeaşi zi poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive la aceeaşi şcoală împreună cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. De această dată temele abordate s-au referit la infracţiunile comise de minori şi tineri, dar şi la pedepsele pe care legislaţia noastră le prevede pentru cei ce nu au împlinit vârsta majoratului. Elevii au aflat cu această ocazie că vârsta de 14 ani este vârsta la care pot avea un dosar penal în cazul comiterii unei infracţiuni. Cele mai frecvente infracţiuni comise de minori, respectiv: furtul, tâlhăria, infracţiunile cu violenţă, dar şi alte tipuri de infracţiuni în care pot fi implicaţi din neştiinţă, indolenţă, spirit de aventură sau din dorinţa unor câştiguri facile, cum sunt infracţiunile legate de droguri au fost subiecte intens dezbătute în cadrul întâlnirilor avute.

Activităţile preventive susţinute de poliţişti au implicat peste 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Negreşti Oaş şi  au fost posibile  cu sprijinul doamnei director prof. Anca Rusu, care s-a implicat activ în realizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.