Ultima actualizare: azi, 19:43
Locale

UDMR respinge acuzațiile aduse de primarul Dorel Coica

conferinta UDMRReprezentanții UDMR îi răspund, tot prin intermediul unui comunicat de presă, primarului Dorel Coica, după ce edilul i-a acuzat că s-au opus organizării unui eveniment cultural cu prilejul inaugurării clădirii renovate a Teatrului de Nord.

În continuare vă redăm poziția UDMR:

”Consilierii locali UDMR, acuzați că s-ar fi opus organizării unui eveniment teatral, îi reamintesc domnului primar că domnia sa este cel care a sistat organizarea Festivalului de Teatru „Fără Bariere”, ajuns în 2012 unul din cele mai importante din România și care atrăgea peste 7.000 de spectatori la fiecare ediție.

În loc să organizeze paranghelii electorale de 150.000 de lei, așa-zisa inaugurare fiind doar un pretext pentru ca primarul să-și facă camanie electorală pe bani publici și a ocoli Legea electorală, mai bine domnul Coica ar fi alocat acești bani pentru renașterea Festivalului „Fără Bariere”.

Domnul Coica se prezintă acum ca un mare iubitor de cultură, dar iubitorii de teatru nu l-au văzut în ultimii 3 ani la nicio piesă.

Din fericire pentru Satu Mare, acum avem un Teatru reabilitat datorită proiectului inițiat de fostul primar Iuliu Ilyes, care a reușit să obțină fonduri europene pentru acest obiectiv.

Un alt „amănunt”, minor pentru primar, dar major după drama de la Colectiv, e că directorul Teatrului de Nord nu a obținut încă avizul ISU Satu Mare pentru a organiza evenimente”.

43 comentarii

 1. matroz Răspunde

  Nu aveam de gand sa votez COICA!Dar m-au convins ungurii!Chiar nu au rusine,sunt mincinosi,de-o impertinenta rara!Ma mir ca nimeni nu zice nimic de acuza continua ca primarul este oltean…Nici daca era din …Belgia nu era de comentat!Oltenii nu mai sunt din Romania, si-au pierdut cetatenia,in timp ce altii au doua si se inchina Budapestei?Oare nu intindenti prea mult o obraznicie ce se regaseste doar in mintile celor ce nu sunt la putere?Mare pacat ca in Satu Mare,chiar nemilenar-dupa stiinta putina de carte a lui F.Pop -se pot produce asemenea derapaje etnice!

  • Pop Ioan Răspunde

   Nu ma deranjeaza faptul ca e oltean, ci faptul ca se si comporta asa.

 2. Marius Răspunde

  Deci papagalii astia de la UDMR nu vor sa faca ce vrea Coica din motice ca cica campanie si bla bla bla, dar poate noi satmarenii vrem teatru, acuma ce s afaci ghinion ca pica fix in campanie dar asta e viata, insa acuma ce facem, nu mai facem nimic ca e campanie? Atunci eu zic sa inchidem Primaria si sa o deschidem dupa alegeri, ca se interpreteaza ca se face ceva din bani publici si Coica isi face imagine…UDMR sa nu uite ca romanii sunt 65% in oras, restul maghiari, ar trebui sa tina cont si de noi.

 3. stramb Răspunde

  @Spre stiinta udmr(3) La construcţiile şi amenajările, precum şi la dezvoltarea, modernizarea ori schimbarea destinaţiei celor existente, puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, solicitantul trebuie să obţină această autorizaţie în condiţiile alin. (2); prin excepţie, construcţiile şi amenajările puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu care au aviz de securitate la incendiu şi îndeplinesc nivelele de performanţă specifice securităţii la incendiu prevăzute în proiect pot dobândi autorizaţia pe baza documentelor prevăzute la art. 12 alin. (1) în termen de maximum 6 luni de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii.

  • Vaida A. Răspunde

   D-le Stramb

   Cele sase luni vor expira chiar in 21 mai, fiindca “preluarea” teatrului, conform conferintei finale din cadrul proiectului a a vaut loc in 21 decembrie. Deci tic-tac, tic-tac, mai sunt 3 saptamani de rezolvat problemele inainte de predarea documentatiei pentru avizare

   • stramb Răspunde

    Domnule Vaida:cred ca incurcati termenii:
    -teatrul are un aviz de siguranta la incendiu,fara el nimeni nu se apuca de reabilitare sau modernizare-mai ales pe fonduri europene;
    -acum trebuie sa fie in faza de AUTORIZARE,care curge in 6 luni dela receptia finala:preluarea nu are nici-o legatura cu receptia finala,pot coincide,dar nu schimba datele problemei;
    -modificarea legislativa oricum ii permite sa functioneze pana la 31.decembrie 2016,cand este obligatoriu sa intre in legalitate,privind autorizarea siguranta la foc!
    Cred ca nu ar trebui confundati termenii din proiect cu cei din legislatie!

    • NITS JANOS Răspunde

     Dle Strâmb (sper că sunteți persoana la cine mă gândesc eu), trebuie să vă contrazic puțin. Cred că Dvs ați analizat numai Ordonanța de Urgență, dar întretimp au fost aprobate modificările prin lege.

     Iată un extras concret din lege:

     LEGEA nr. 307 din 12 iulie 2006 actualizată cu Legea 33/17.03.2016, privind apărarea împotriva incendiilor

     ”ART. 30 (1) Începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi amenajări noi, de modificare a celor existente şi/sau schimbarea destinaţiei acestora, precum şi punerea lor în funcţiune se fac numai după obţinerea avizului sau autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz.
     (2) Obligaţia solicitării şi obţinerii avizelor şi/sau a autorizaţiilor prevăzute la alin. (1) revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei
     …..
     (4) Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu se aprobă prin hotărâre a Guvernului.
     (4^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru construcţiile şi amenajările din categoriile prevăzute la alin. (4), care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, persoanele prevăzute la alin. (2) au obligaţia obţinerii respectivului act administrativ până la data de 31 decembrie 2016.”

     Din art. 30 alin.(1) rezultă foarte clar (pe scurt) că la lucrările de modificare a construcției (reabilitarea totală aparține acestei categorii) ”punerea lor în funcţiune se fac numai după obţinerea avizului sau autorizaţiei de securitate la incendiu”.
     Iar din alin (4^1) rezultă la fel de clar, că obținerera autorizației de funcționare cu posibilitatea extinsă până la 31 decembrie se refere la ”obiectivele în FUNCȚIUNE” sau mai exact: ”pentru construcţiile şi amenajările din categoriile prevăzute la alin. (4), care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”. Accentul este pe:”care au fost puse în funcțiune”. Or teatrul, astăzi nu este în funcțiune, în consecință pentru această categorie sunt valabile prevederile alin (1). Și acest lucru este adevărat, chiar dacă Dl. Primar spune că noi nu înțelegem limba română.

     Vă doresc Dvs și citiorilor de pe sait: SĂRBĂTORI FERICITE DE PAȘTI! HRISTOS A ÎNVIAT!

     • stramb

      Imi pare rau de confuzia creata de catre d-voastra.La inceputul renovarii,reabilitarii etc,pe baza legislatiei la acea data s-a emis un aviz de siguranta la incendiu-cu prevederi obligatorii de respectat daca nu intervin modificari in executie.Autorizatia se solicita dupa receptia finala a lucrarilor pe baza documentelor care au stat la baza AVIZULUI,a procesului verbal de receptie finala etc.
      In functiune se refera la constructie nu la activitatea artistica.

     • Fara Cap

      Ba Stramb esti mai prost decat prevede legea.

      Deci sa dat aviz ISU pentru organizarea de spectacole in momentul inceperi renovari cand nici nu se stia cum va arata teatru?

 4. Norick Răspunde

  Este foarte interesant,ca (unii) doar o particica din context analizati.As avea o sugestie: trebuie ascultat / studiat / citit pe ambele parti , iar concluziile trebuiesc trase citind si printre randuri… 😉 😛

  • matroz Răspunde

   @noa bine mai Norikule:citeste tu si lumineaza-ne!Ungurii vb.despre dracu stie ce festival din 2012,Coica despre deschidere cu alte trupe….Ce suparare sa citim printre randuri.
   Stramb ne spune ca au timp 6 luni sa se autorizeze,ce dracu sa citim printre randuri.
   Sunt neseriosi si se gandesc doar la alegeri!Pentru minciuna cu mine si-au pus-o.Unde pot ii faultez!

   • Norick Răspunde

    Calmeaza-te @matroz , e’ sarbatoare ! Lasa-l pe handicapatii sa se joace pe terenul mare de fotbal , iar noi ramanem pe celalalt de handbal , dar macar in armonie… 🙂 😉
    Sarbatori Fericite !

 5. Darius Răspunde

  Noi sintem 65% restul rromi,pardon romani.

 6. figaro Răspunde

  Pentru toate franele puse in Consiliul local va plati cel care a stat in spatele lor si cel care a avut ideile astea cretine de-a bloca tot, de dragul obtinerii de capital electoral din “lipsa” de realizari a primarului. Acea persoana e deputatul Kereskenyi, care sta piezis la tot ce se poate face sau se putea face in ultimii doi ani. Va plati cu varf si indesat, pentru ca merita. E imoral sa profiti de voturi pentru ca poti sa o faci.

  • babut Răspunde

   ce frane boule? a avut usl-ul majoritate in CL? a avut. ca s-au certat pe ciolan intre timp e vina udemereului? ma lasati cu propaganda asta de doi bani? v-ati gasit dupa 4 ani sa va prefaceti ca vreti sa munciti dar vezi Doamne nu va lasa altii.sunteti niste hoti si incompetenti ordinari care simtiti ca vi se apropie sfarsitul. restul sunt povesti. la groapa istoriei cu voi.

 7. Lacika Răspunde

  de fapt cum sta treaba cu teatru, ungurii au dreptate , e o camapnie ieftina a lu coica care nu merge in veci la niciun spectacol doar cind are interes , apoi mai vrea sa demonstreze ca taran vasile pe care tot el la pus este cel mai tare directoras , manageras si cum se pricepe el la toate iar dupa electorale sa l tin tot pe el in functie ca deh doar se pricepe si face ordine si disciplina si cum are el grija de banii teatrului avind in vedere ca bietul teatru se inaeca in datorii de miliarde.asa ca oameni buni nu va mai uitati in gura lui coica un mirlan si mincinos iar colegu de partid directorasul managerasul un mare infractor.teatru nu are avize pentru nimic si ungurii stiu asta bine.doar marele coica nu spune adevarul. in afara de directorasul artistic de la romani ati mai vazut acolo vreun director de la alta sectie in afara de taran sa doreasca vreun festival de inaugurare? bietul director de la romani face temenele la taran si la coica numai sa ramina in functie ca e la mana lui taran.uuupsss ….

  • Vaida A. Răspunde

   Din pacate ai perfecta dreptate. Caracterul directorului de la sectia romana e jalnic. Un simplu lingusitor, al lui Taran, care face orice pentru a ramane in pozitia de director. Pacat, altfel un om care candva era o promisiune artistica. Dar acest lucru e istorie. Stie si trupa artistica, care nu-l mai suporta de ceva vreme, la fel ca pe directorul general.

   • vara Răspunde

    coica la pus pe taran sa distruga sectia romana cea ce se si intimpla iar directorul artistic ii tine isonul doar pentru a ramine in functia atit de draga prin care isi poate face toate afacerile.rusine comisiei care la validat pe taran la concurs parca tot maskulik era dar atunci toate erau bune si frumoase.schimbarea conducerii urgent!!!!!!!!!!!!!!marele o de cultura taran ca sa ramina pe functie s a trimis la curs de managemnt cultural pe banii institutieii si apoi isi da in judecata angajatii ii reclama la politie si mulkte altele pentru a recupera sumele pe care le a cheltuit lasind teatru in datorii.acets infractor a falimentat firme a omorit oameni iar coica taman pe el la gasit sa faca curat la teatru unde oricum ceva pute demult.este o gasca de lingai incepind cu directorul roman contabilul sef care face prapad si care se ascunde in spatele tuturor.inchideti domnilor teatru!!!!asata e solutia!!!

 8. Vasile C. Răspunde

  Ba l-am prins odata cand a venit Piersic.Atunci am asistat la o faza penibila.Cand Florin Piersic a amintit ca a locuit la Satu Mare si ca tatal sau a fost medic,viceprimarul Roca)care statea langa Coica} a completat in gura mare ,,medic veterinar!” cu o bucurie tampa ca si el apartine breslei,ca este la posteriorul vacii.Astia-s oamenii,ce sa le faci?

 9. Wake up Satu Mare Răspunde

  Toata stima Vasile C! Ultima postare e remarcabila, o subliniere a ceea ce sunt alesii nostri. In rest totul e in deriva degeaba avem matrozi profesionisti, ce folos nu gasesc carma, doar interlocutori de acelasi calibru, iar vasul se scufunda. Pentru cei ce nu-si amintesc acest festival ingropat de onorabilul primar, impreuna cu tot Legislativul, vorba unui mare ziarist de Satu Mare (ca multe altele) a adus mari personalitati artistice pe scena din Satu Mare. Ceva se pierde! Candva un All di Meola a cantat pe scena sinducatelor se pare ca manelizarea Romaniei a reusit ! Asta suntem noi satmarenii? Fiindca un vot, un rezultat va reflecta conditia noastra umana: Sovinism, Dezbinare, Gargara, Gaunosenie, Mizerie ! Asta suntem noi ? Si pt doi sau trei postaci le reamintesc un simplu calcul matematic 10 sau 11 candidati, un tur de scrutin, slabe sanse !

  • figaro Răspunde

   2 tururi, believe me! 🙂

  • Vasile C. Răspunde

   Daca va place va mai zic una.Era concertul Filarmonicii in aer liber in vara trecuta.La un moment dat a cazut sonorul iar eu mi-am atentionat sotia de imperfectiunea organizarii.Ea mi-a atras insa atentia ca primarul Coica(care era in fata) vorbea la telefon si i-a facut semn inginerului de sunet sa dea mai incet sonorul.Tare,nu?

 10. laurentiu Răspunde

  SA-TI FIE RUSINE KESERKENI SI TUTUROR CONSILIERILOR UDMR! BLOCATI ORICE CU MOTIVE DE DOI LEI! 🙂

 11. guruuuu Răspunde

  in decembrie iesea pe postul nv tv (a dlui coica) taranu vasile aghiotantul lui coica si spunea ca teatru nu are nici o datorie ca dupa trei luni sa se afle ca are datorii de miliarde ceva drepturi de autor. asa cum inprimarie coica conduce prin jigniri intimidari amenintari exact asa a luat modelul si taranu vasile prin santaj amenintare , jicniri,teroare, minciuni.gasca formata in jururl lui de teama de a nu isi pierde posturile caldute ii face pe oamnei se se invrajbeasca.cind a fost inscaunat taranu la dat jos pe mihalache la indemnul lui coica chiar comandind sa l de afara de tot apoi tot el cu contabila sefa prietena lui taranu vasile si pritena de afaceri cu mihalache andrei l au adus inapoi ca doar asa mergeau afacerile si a inceput o campanie impotriva oamneilor prin teroare frica de spune ceva de a scoate la iveala toate afcerile necurate de ani de zile pe care contabila sefa cu diversi directopri si pe care ii are la mina le face.DNA ce face ?mergeti si vedeti cum se scurg banii si cum se fraudeaza statul si apoi mint ca nu sunt bani.aparent toate sunt legale dar mai tirziu sau mai devreme adevaru iase la iveala.suntem pe urmele voastre! atentie ! jos cu acest taran vasile care nu are ce cauta acolo.face trafic de influenta.isi angajeaza oamenii lui cu care a falimentat firmele ca si cum ar fi niste profesionisti.doar pntru ca are relatii mari si s[pirjinul lui coica!teatrul acum este un cuib de viespi !inlaturati raul!e pe mina celor care distrug teatrul.

  • Lacika Răspunde

   Pestele de la cap se impute!aveti ocazia sa nu-l mai validati pe taranu vasile director doar urmeaza evaluarea in mai. domnilor udmr sunteti cu pixul in mina

 12. M Răspunde

  Eu chiar nu inteleg de ce sunteti asa plini de ura, oare asta e produsul conducerii lui Coica, asta a reusit sa faca in 4 ani?

  Spuneti ca UDMR blocheaza o festivitate, ca este impotriva teatrului. Cum? Ei au initiat proiectul pentru renovarea teatrului, Coica a preluat proiectul facut, cu tot cu banii necesari pt renovare, singurul efort depus de Coica a fost sa apara la taierea panglicii.

  Chiar nu vedeti motivul pt care chiar cu cateva zile de alegeri vrea ditamai festivalul finantat din banii publici? Ce prostie, chiar in timpul zilelor orasului vrea un alt festival cultural, nu e o tampenie?

  Hai sa lasam ura, sa gandim inainte sa scriem prostii.

 13. nicu Răspunde

  Concediati toti angajatii de la teatru,mentineti numai cladirea,iar in functie de cerere primaria sa subventioneze partial spectacole de teatru ale unor trupe profesioniste.Desigur asa s-ar sifona mai putini bani din impozitele noastre si am avea spectacole de calitate.

 14. NITS JANOS Răspunde

  Dl Strâmb, îmi pare rău și mie, cu tot respectul față de Dvs, dar din rândurile Dvs, nu prea rezultă, că eu aș fi făcut confuzia în materia legislației prezentate. Dacă există o altă legislație la care vă referiți eventual și eu nu o cunosc, admit că am greșit. Dar să vedem ce ați spus Dvs.:
  ” La inceputul renovarii,reabilitarii etc, pe baza legislatiei la acea data s-a emis un aviz de siguranta la incendiu-cu prevederi obligatorii de respectat daca nu intervin modificari in executie” Absolut perfect. Acest aviz era obligatoriu și absolut necesar pe tot parcursul execuției, pe care toți factorii au avut obligația să respecte, ba mai mult trebuie să asigure condițiile ca construcția la data intrării în funcțiune să corespundă tuturor cerinelor prevăzute în aviz. Mai departe: ” Autorizatia se solicita dupa receptia finala a lucrarilor pe baza documentelor care au stat la baza AVIZULUI,a procesului verbal de receptie finala etc.” Da, așa este. (cu mențiunea, că înainte de a intra în funcțiune construcția, trebuie făcută recepția finală și completarea cu toate documentele care au stat la baza AVIZULUI, cum menționați Dvs. și obținerea AUTORIZAȚIEI!)
  Însă cu fraza de la sfârșit, nu mai știu ce să fac, cum să interpretez; ” In functiune se refera la constructie nu la activitatea artistica.” Cum adică, funcțiunea unei săli de teatru, nu este de a ține spectacole cu sute de spectatori? Deci un spectacol cu sute de spectatori este numai o activitate artistică și nu o funcționare concretă a unei construcții cu funcțiune teatru? Dacă așa se interpretează, trebuei să recunosc, că nu cunosc destul de bine limba română.

  • stramb Răspunde

   Cu scuze dar se autorizeaza constructia nu activitatea :HOTĂRÂRE Nr. 1739 din 6 decembrie 2006
   pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu
   O duminica placuta!

   • NITS JANOS Răspunde

    Stimate Dl Strâmb.
    Mulțumesc de răspunsul Dvs, dar cred că iarăș nu vorbim acelaș limbă (acum nu mă refer la limba română ci la limba legislativă).
    1. Nici prin gând nu mi-a trecut că nu construcția se autorizează!. Dar trebuie să vă arăt: Construcția, fiind vorba de categoria ”săli aglomerate” se incadrează conform HG 1739 din 2006 (cel amintit de Dvs.):
    ART. 1 Se aprobă următoarele categorii de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu:
    ……
    b) încăperi sau grupuri de încăperi, definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca “săli aglomerate”, amplasate în clădiri independente sau în clădiri cu funcţiuni mixte, indiferent de aria construită, regimul de înălţime ori destinaţie;
    Concluzie: este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. (cred că nici Dvs nu contestați acest lucru).
    2. textul pe care ați postat ca răspuns la ” @Spre stiinta udmr(3)” este
    Art. 13 din Norma metodologică de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă din Ordin MAI nr.3/06.01.2011. Cel puțin parțial, acest text este suprascrisă de LEGEA nr. 307 din 12 iulie 2006, actualizată, cu Legea 33/17.03.2016 privind apărarea împotriva incendiilor, din care am prezentat articolele la prima intervenție. (Din păcate nu sunt primele documente legislative, care nu sunt corelate).
    3. Să fiu mai scurt. A-și dorii să-mi răspundeți la o intrebarea simplă: Clădirea, (construcția) Teatrului de Nord (după părerea Dvs) astăzi este în situația ”construcție dată în funcțiune”?
    În rest o seară plăcută.

    • Stramb Răspunde

     Buna ziua.
     Eu zic ca este in funcțiune dacă:
     -are avizul de securitate emis la începerea lucrărilor;
     -lucrările au respectat întocmai prevederile de proiect la avizare;
     -a fost întocmit si semnat de cei abilitați procesul verbal la terminarea finala a lucrărilor;
     -ca timp sunt in interiorul celor șase luni despre care am vorbit sau li se aplica prevederea din completarea la legea 307.
     Prin asimilare,mai sunt construcții chiar noi date in exploatare,care funcționează încă -si nu le-a fost oprită activitatea-ținând seama de impact si de prevederea legală.

     • NITS JANOS

      Bună ziua!
      Vă mulțumesc pentru răspunsul corect pe care mi l-ați dat. Din răspunsul Dvs (condiționat), rezultă clar că o construcție este în funcțiune dacă se îndeplinesc anumite condiții (cumulative). Unul dintre acestea este:
      ” -a fost întocmit și semnat de cei abilitați procesul verbal la terminarea finala a lucrărilor;”
      Deocamdată nu există procesul verbal la terminarea finala a lucrărilor, pentru că lucrările nu sunt terminate complet. În consecință nici nu putea fi pusă în funcține, ceea ce de altfel rezultă și din următoarele extrase din comunicatul de presă a Trupei Harag György (prezent și pe acest sait):
      ” Din punct de vedere administrativ conducerea Teatrului de Nord nu a preluat încă oficial clădirea. Sala nu a fost utilizată încă de niciuna dintre trupe și nici clădirea nu a intrat încă, oficial, în administrarea teatrului (până în prezent doar păzirea clădirii teatrului a fost preluată). Aceste circumstanțe cauzează multe întrebări. Înainte de toate se pune întrebarea ca în cazul unui eveniment de inaugurare festiv cine ar purta responsabilitatea în cazul unor defecțiuni sau accidente.”
      ….
      ” Este cert că această clădire nu dispune încă nici de autorizația Inspectoratului pentru Situații de Urgență, autorizație ce nu poate fi obținută până nu se înregistrează documentația completă la instituția sus menționată.” Iar o piesă principală din aceasta documentație este Procesul Verbal de recepția finală a lucrărilor!
      Totodată rezultă că Teatrul de Nord nu a fost utilizată încă de niciuna dintre trupe, deci nu este în funcțiune!
      În acest caz singura procedură legală este cel prevăzut în LEGEA nr. 307 din 12 iulie 2006 actualizată cu Legea 33/17.03.2016, privind apărarea împotriva incendiilor la art. 30 alin (1):
      ”ART. 30 (1) Începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi amenajări noi, de modificare a celor existente şi/sau schimbarea destinaţiei acestora, precum şi punerea lor în funcţiune se fac numai după obţinerea avizului sau autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz.”

      Mai simplu: trebuie obținută autorizația de securitate la incendiu, după care se poate da în funcțiune!

 15. carcotas Răspunde

  Lasati-l domnule Nits ca nu-i dati de capat.Asa-s pensionarii ghiftuiti,nu se lasa.Insista sa fie ,,utili”,poate mai pica ceva…o bagare in seama,ceva acolo…

 16. Alin Răspunde

  Deci mi-am dus ieri copilul in piata Titulescu la joaca. Erau alti 4-5 copii care se jucau si cand al meu s-a apropiat de ei au zis in limba maghiara ca nu se joaca cu “olah fiu” !!! Multumim d-lui Kereskenyi si Udmr ului pt ca au insuflat SOVINISMUL pana si copiilor !!! Rusine!!!! Sper ca romanii se vor trezi in ultima clipa !!!

  • babut Răspunde

   daca tot esti prost macar ai imaginatie. sper din tot sufletul sa nu te lase Dumnezeu sa te inmultesti. Si daca tot te lasa sa o faci, ma rog sa nu-ti semene copiii.

  • perplex Răspunde

   Cand a insuflat sovinismul?Săptamâna trecută?L-am vazut printre oameni maturi insufland ceva,dar printre copii nu.Zici ca a ajuns in Titulescu cu insuflatu’?Nu e bine…

 17. stramb Răspunde

  @Nits Ianos:Asa este la prima vedere.Numai ca dupa Legea 33/2016 se gaseste in termenul dat de legiuitor.Teatrul poate functiona pana la 31.12.2016 pe RASPUNDEREA utilizatorului.Nimeni,nu poate suspenda activitatea in conditii legale.La ceea ce ne gandim la prima vedere se refera stict la unitatile de alimentatie publica.
  Lucrarea inceputa are la baza cel putin un aviz de securitate valabil.
  Dupa parerea mea,si va sigur ca nu gandesc de data asta din punctul de vedere al beneficiarului,teatrul poate legal sa functioneze.

  • NITS JANOS Răspunde

   Dl. Strâmb.
   Chiar aici este diferența de interpretare între ceea ce spuneți Dvs și eu. Clădirea nu este în funcțiune, nu se desfășoară nici o activitate, nu a fost realizată recepția finală cu proces verbal, etc. Momentan nu s-a încălcat Art, 1 din Legea 33/2016 pentru că clădirea este încă în lucru, pentru care ajunge avizul primit în faza de proiectare. De ce se dorește neaparat impingerea responsabilității asupra UTILIZATORULUI. Nu întîmplător v-am întrebat dacă clădirea teatrului este în funcțiune. nu ați răspuns ferm cu ”DA” sau ”NU” ci cu ”dacă”. În interpretarea mea clădirea nu este în funcțiune și pentru a intra în cazul Art. 30 alin. 4.1 primadată trebuie să încalc Art. 30 alin. (1). Deci primadată cu bună știință să fac o ilegalitate ca după aceea să am motiv să uzez de reparația legală al ilegalității produse. Așa ceva numai la noi se poate întâmpla!!!.
   Cu aceasta cred că din partea mea am terminat aceasta discuție, vă mulțumesc că mi-ați răspuns la fiecare dintre observațiile mele.

   • drept Răspunde

    A meritat sa stati dupa miezul noptii!Imi plac argumentatiile logice mai ales cand le combat pe cele pseudo-logice.Totusi,ca om ca om capabil ce va vad ati facut putin in administratie.Si asta pentru ca nu ati fost combative.Va luati de dl. Stramb care are testosteronul in scadere…Victorie fara glorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Drumul Județean Mădăras – Tășnad intră în modernizare. Astăzi a fost semnat contractul de execuție

Contractul de execuție pentru modernizarea drumului județean Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari – Terebeşti –...

Închide