Ultima actualizare: azi, 16:50
DRM
Locale

Circa o mie de cicliști la ”Pedalez pentru bibliotecă”. Campania a ajuns la a patra ediție (FOTO)

pedalez satu mareCirca o mie de sătmăreni, cu tot atâtea biciclete, trotinete sau role, au participat astăzi la acțiunea ”Pedalez pentru bibliotecă”, eveniment care a ajuns în acest an la cea de a IV-a ediție. Campania este organizată de Biblioteca Județeană Satu Mare și are ca scop promovarea serviciilor oferite de această instituție, de a încuraja lectura și un stil de viață sănătos prin folosirea unui mijloc de transport ecologic.

Startul turului ciclist a fost dat de subprefectul Altfatter Tamas, care s-a aliniat la start alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, dar și de reprezentați ai unor instituții publice, ONG-uri, elevi și cadre didactice din școli.

Sub escorta Poliției Rutiere, s-a pedalat pe traseul Catedrala romano-catolică – sensul giratoriu  – Strada Alexandru Ioan Cuza – Strada Gheorghe Lazăr – Strada 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Traian – Parcul Grădina Romei. După o bine-meritată pauză de o jumătate de oră, răgaz în care buna dispoziție a fost  asigurată de cursanți ai Școlii de Arte, participanții au pedalat pe traseul de retur până în Parcul central. Punctul final al campaniei a fost în fața statuii lui Vasile Lucaciu, cu o tombolă cu premii și alte surprize oferite de organizatori.

De asemenea, organizatorii și participanții au transmis, cu această ocazie, mesajul că biblioteca este importantă și că Sătmarul și sătmărenii merită o bibliotecă nouă și modernă, demnă de secolul XXI.

Unic în țară, evenimentul a fost premiat la Conferința Națională “Future Libraries”, secțiunea “Idei pentru mâ[email protected] ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și  Crucea Roșie.

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    FOARTE FRUMOS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Controale mixte la unităţile de alimentaţie publică

Reprezentanţii mai multor instituţii din judeţ vor efectua controale la unităţile din judeţ în perioada premergătoare Paştelui Ortodox. Colegiul Prefectural...

Închide