Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sătmărenii din străinătate, la Evidența Populației de Paște

evidenta populatiei satu mareSătmărenii care lucrează în străinătate și care se pregătesc să petrecă Paştile acasă riscă să fie amendaţi dacă nu se prezintă la Evidenţa Populaţiei pentru a se pune la punct cu actele de identitate, deoarece mulţi dintre ei le au expirate.

Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare face şi în acest an un apel la sătmărenii plecaţi în străinătate, să-şi verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi.

Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul său legal, va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.