Ultima actualizare: ieri, 23:11
Locale

Focar de infecție în județul Satu Mare. Animale moarte aruncate pe câmp lângă Terebești

animale camp terebestiUn posibil focar de infecție care ar fi putut duce la izbucnirea unor boli în zonă a fost depistat, în cursul acestei săptămâni, de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare. În urma unui control de rutină, aceștia au descoperit pe un câmp din apropierea localității Terebești mai multe cadavre de animale moarte.

Un fermier din comună, în loc să urmeze pașii legali și să solicite firma de ecarisaj din județ, a preferat să arunce cadavrele animalelor pe un câmp. Dacă temperaturile erau mai ridicate, din cauza acestui fapt în zonă putea izbucni un focar de infecție care ar fi atentat la sănătatea cetățenilor.

Inspectorii DSVSA l-au depistat la scurt timp pe fermierul care a aruncat cadavrele de animale pe câmp și i-au aplicat o amendă în valoare totală de 2.400 de lei. De asemenea, același fermier a mai primit o amendă în cuantum de 720 de lei pentru deținerea de animale (ovine) fără documente.

Tot în cursul săptămânii trecute, un cabinet veterinar din județ a fost amendat de DSVSA cu 1.200 de lei din cauza faptului că medicul veterinar respectiv nu a executat acțiunile de profilaxie în ceea ce privește transmiterea bolilor de la animale la om. 

Un comentariu

  1. Claudiu Pop Răspunde

    tot orasul e plin cu infectii , sobolani ,capuse , etc etc etc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Florin Piersic vine la Satu Mare. Ce-l aduce pe marele actor pe malurile Someșului

Îndrăgitul actor Florin Piersic va veni, după mulți ani, în curând la Satu Mare, unde va juca o piesă de...

Închide