Ultima actualizare: azi, 20:48
Locale

Tour de Tur XI a atins noi recorduri! (FOTO)

tour de tur 2016 (9)Depresiunea și Dealurile Oașului, precum și Câmpia Turului au reprezentat locul de desfășurare a ediției de anul acesta a Tour de Tur. Pe terenul variat al zonei, cei 210 concurenți au avut posibilitatea să aleagă între două trasee cu lungimi diferite. Traseul ”Race” s-a desfășurat pe circa 30 km, pe când traseul ”Maraton” pe aproximativ 60 km. Ediția a adus record nu numai în ceea ce privește numărul concurenților, dar și din punctul de vedere al provenienței lor. Faptul că, pe lângă participanții sătmăreni au venit concurenți din Polonia, Germania, Ungaria, Baia Mare, Carei, Oradea, Cluj, Brașov, Lupeni, București, ne arată că evenimentul devine tot mai cunoscut în rândul cicliștilor.

Scopul principal, la fel ca în cazul celorlalte ediții, a fost promovarea valorilor naturale ale Ariilor Protejate Râul Tur, însă organizatorii de la Societatea Carpatină Ardeleană, Asociația Sportivă ProRacers și Asociația de Salvări Speciale Multisalva consideră importantă și ca o ocazie bună de popularizare a turismului prietenos naturii și a unui mod de viață sănătos.

Cei mai rapizi concurenți din diferitele categorii au fost premiaţi cu 36 premii și s-au acordat și premiile speciale atât de populare în rândul participanților. Doamnele și domnii au fost premiaţi separate în trei categorii de vârstă (14-20 ani, 21-40 ani şi 40+). Pe traseul ”Race” cel mai rapid concurent masculin a fost Zeleznik Alexandru, care într-o oră și 3 minute a reușit să parcurgă cei 30 de km. Tot la această categorie, cea mai rapidă concurentă a fost Grigor Maria cu o oră și 36 minute. În cazul traseului ”Maraton” cel mai rapid concurent a fost Tóth Zoltán cu un timp de 2 ore și 51 minute, iar între doamne același traseu de 60 km a fost parcurs de Linda Trif în 3 ore și 26 minute. Rezultatele detaliate se găsesc la: http://tourdetur.ro/rezultate/rezultate-tdt-xi-2016/

Cicliștii care nu au dorit să concereze au avut posibilitatea să participe la excursia ghidată de Anderco Gábor. Ei au parcurs aproape 30 km, atingând cele mai frumoase peisaje ale împrejurimilor Lacului Mujdeni. Numărul de participanți a cunoscut o creștere neașteptată față de anii precedent, acesta ajungând la 50.

Organizarea competiției nu ar fi fost posibilă fără ajutorul celor peste 50 de voluntari dintre care merită felicitări special, membrii Clubului de Voluntariat al Colegiului Național Kölcsey Ferenc.

Un rol deosebit în succesul evenimentului l-au avut și sponsorii, acele firme, întreprinzători și persoane fizice, care au recunoscut importanța unor asemenea manifestări. Organizatorii mulțumesc și pe această cale pentru sprijinul acordat!

Sursa: EKE Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.