Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

UNPR speră să obțină cel puțin doi consilieri la Satu Mare. Și cel puțin un primar în județ

opris unprPreședintele UNPR Satu Mare, Ioan Opriș, care este și candidatul formațiunii politice la Primăria municipiului Satu Mare, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că speră ca după alegerile locale Uniunea să obțină cel puțin doi consilieri locali la Satu Mare. Tot cu ocazia aceluiași eveniment, la care au mai fost prezenți candidații UNPR la Consiliul Local Satu Mare, Raul Donca, Lucian Ciprian și Voichița Andreica, președintele Ioan Opriș a mai afirmat că vor fi făcute eventuale alianțe doar cu partidele care vor susține proiectele de dezvoltare a orașului.

În deschiderea conferinței de presă, Ioan Opriș a arătat că această campanie electorală a fost una elegantă și mai liniștită, dar cu mult mai mult efort din partea candidaților, care au fost nevoiți să ia contact zilnic cu alegătorii și pe care a trebuit să-i determine să vină la vot. Acesta a mai spus că nu actualul primar este principalul vinovat pentru nerealizările din municipiul Satu Mare ci partidul care l-a propus, afirmând că cei din conducerea centrală a partidului nu l-au sprijinit.

În altă ordine de idei, Ioan Opriș a precizat că UNPR candidează singur la alegerile locale din 5 iunie, nu a făcut nicio alianță, iar după ce va ajunge în administrația locală UNPR va face alianțe doar pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a orașului. Totodată, Opriș a adăugat că UNPR se așteaptă la cel puţin 2 consilieri, adică să obțină cel puțin 5% din sufragii. La nivel de județ, UNPR are candidați la 21 de primării, printre care unul la Ardud, și speră să obțină cel puțin un post de primar.

La finalul conferinței de presă, Opriș a afirmat că a încercat să poarte discuții cu candidații considerați mai slab cotați, să se unească și, în final, să-l susțină pe cel care are cele mai mare șanse, dar demersul său nu a dat roade din cauza faptului că ceilalți competitori nu au dorit acest lucru care însemna, automat, să se retragă și din cursa electorală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.