Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Greva de la Transurban s-a încheiat. A fost ilegală, nu s-a obţinut nimic în plus!

greva transurbanGreva de la Transurban s-a încheiat la ora 15:00. După mai multe ore de grevă, sindicaliştii au semnat contractul colectiv de muncă ce trebuiau să-l semneze ieri, făcă niciun fel de modificări. După ora 15:00 autobuzele au ieşit pe trasee.

Directorul Transurban, Ionuţ Bujor, a declarat că în şedinţa Consiliului de Administraţie li s-a explicat sindicaliştilor situaţia, că poziţia conducerii a fost corectă şi legală, astfel că au decis să întrerupă greva şi să semneze noul contract.

Prin urmare, salariile şoferilor vor creşte cu 50 de lei începând de astăzi şi cu 200 de lei în termen de trei luni. Tot în termen de trei luni, salariile celor din ateliere vor creşte cu 100 de lei, salariile controlorilor cu 30 de lei, prima de odihnă se va majora de la 500 la 800 de lei, se va acorda un sport de stres dacă va fi aprobat de Direcția de Sănătate Publică și se va acorda un spor de fidelitate de 10% pentru 10 ani.

8 comentarii

 1. un vot Răspunde

  Un lucru este clar!
  Desi nu il simpatizez pe actualul primar, aceasta greva “spontana” a avut menirea sa ii dea o lovitura electorala care se vroia decisiva acestuia. Dar ce sa vezi, cine a aparut sa “dezamorseze” conflictul, cei despre care se vorbeste ca au interese ca daca unul iese primar celalalt sa ramana presedinte la judet!
  Rusine grevistilor, cu ale caror revendicari pot sau nu sa fiu de acord, ca nu au avut bunul simt sa o anunte si de exemplu in statia de autobuz de pe str. A.I. Cuza unde au si chiosc si dispecerat sa nu afiseze macar acest lucru!
  Ce ar fi daca am da in judecata Transurbanul fiecare, mai ales cei care au abonamente valabile si care au apelat la taximetre sau la parinti, sa plateasca aceste sume micute de bani la prima vedere din banii grevistilor spontani!
  Poate se gaseste vreun avocat sa initieze o actiune comuna si sa isi retina onorariu din recuperarea sumelor, gen taxa auto etc.?????

  • JUHASZ JANOS Răspunde

   Daca faceti o analiza a situatie corecta, angajati au transmis clar prin presa si media ca exista un conflict de munca cu conducerea societati pt. neacordarea drepturilor din CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA care este legea partilor conform CODUL MUNCII
   Art. 229
   (1) Contractul colectiv de muncă este convenţia încheiată în formă scrisă între angajator sau organizaţia patronală, de o parte, şi salariaţi, reprezentaţi prin sindicate ori în alt mod prevăzut de lege, de cealaltă parte, prin care se stabilesc clauze privind condiţiile de muncă, salarizarea, precum şi alte drepturi şi obligaţii ce decurg din raporturile de muncă.
   (2) Negocierea colectivă la nivel de unitate este obligatorie, cu excepţia cazului în care angajatorul are încadraţi mai puţin de 21 de salariaţi.
   (3) La negocierea clauzelor şi la încheierea contractelor colective de muncă părţile sunt egale şi libere.
   (4) Contractele colective de muncă, încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, constituie legea părţilor.

   • Ghita G. Răspunde

    Dom’le despre ce vorbesti? Legea spune clar ca trebuie sa anunti cu 2 zile inainte sa faci greva, nu prin presa si alte rahaturi ce le invoci tu. Sindcatul ala plin de inteligenti trebuiau sa stie acest lucru, si astfel nu ramaneau atatia oameni in ploaie, in statii. A fost zi de ultim sunat si toata lumea se baza pe autobuze. Deci, fii obiectiv si nu veni cu prostii de genul asta ca au anuntat nu stiu cand nu stiu ce. Legea e lege, si la cum vad ca o tot citezi, citeaza si articolul din legea dialogului social care spune ca greva trebuie anuntata cu 2 zile inainte… si apropo, greva spontana nu exista dpdv legal!!!!

    • matroz Răspunde

     @Ghita [email protected] puteau macar sa-l anunte macar pe Butka G,se pornea de dimineata si cara copii la scoala,iar pe mamele lor la UDMR.
     Cat de penibili sunteti udemerilor!!!!

 2. JUHASZ JANOS Răspunde

  SOCIETATILE SAU REGIILE DE TRANSPORT PUBLIC LOCAL sunt folosite ca unelte de interes politic,se acorda facilitatii unor categorii de cetatenii prin hotarire de consiliul local.Aeste subventii acordate ar trebui sa fie suportate de consiliul local prin decontare spre societate,precum este reglementata in Legea 92 2007 actualizata Transportului public.
  Art. 1 alin. (4) Serviciul de transport public local de persoane şi de mărfuri se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ-teritorială respectivă, cu respectarea următoarelor principii:
  i) recuperarea integrală a costurilor de exploatare, reabilitare şi dezvoltare prin tarife/taxe suportate de către beneficiarii direcţi ai transportului, denumiţi în continuare utilizatori, şi prin finanţarea de la bugetele locale, asigurându-se un profit rezonabil pentru operatorii de transport şi transportatorii autorizaţi.Angajatii doar drepturile salariale au cerut!!Fondurile necesare pt. salarii, trebuia sa existe un proiect de buget cu rectificare din partea DIRECTORULUI societati conform CONTRCTULUI COLECTIV DE MUNCA.Concluzia mea este ca directorul trbuie sa-si de demisia pt. ca nu si-a indeplinit atributiile de serviciu.VINOVATUL ESTE SISTEMUL POLITIC SI NU OMUL DE RIND CARE MUNCESTE.

  • Ghita G. Răspunde

   Vad ca esti din ala ce le stie pe toate. Da’ de Legea bugetului de stat si de Ordonanta 26 ai auzit? Sau in capul tau conteaza doar CCM? Stii ca o prevedere din CCM care incalca legile tarii este nula? Te apuci asa sa citezi aiurea tot felul de articole si ar trebui sa te credem destept?

 3. mirela Răspunde

  LASII de STEF si KERESKENI nu au participat la nicio dezbatere TV cu primarul(nici la DIGI24 nici la Ora Adevarului).Asta inseamna sa nu ai ARGUMENTE VIABILE!!!TE ASCUNZI DE CONFRUNTARI 🙂

 4. Lasa vrajeala Răspunde

  De ce sa participe la deybatere cu acest marlan de Coica. Stie numai sa jigneasca si sa vorbeasca mult fara sa spuna nimic. Niciun om civiliyat nu ar sta de vorba cu acest smenar cu pretentii de mafiot, care doar a parayitat Satmarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Monografia Județului Satu Mare, relansată după o sută de ani. S-a muncit timp de patru ani la realizarea ei (FOTO)

După mai bine de o sută de ani, Județul Satu Mare are o nouă monografie. Lucrarea a fost lansată astăzi,...

Închide