Ultima actualizare: azi, 21:00
Locale

Un consilier dezvăluie adevăratele motive: Cum a fost trimis Lidl la plimbare (FOTO)

lidl SM1Unul dintre consilierii locali sătmăreni face lumină în cazul conflictului dintre Lidl și Biserică și explică adevăratele motive pentru care Lidl a fost trimis la plimbare. Este vorba despre consilierul UDMR, Ressler Ștefan, care le prezintă sătmărenilor tot ceea ce s-a întâmplat până acum în acest caz.

”De mai mult timp am precizat ca doresc sa fac o altfel de politică, care înainte de toate trebuie să se ghideze după principiul transparenței decizionale. În acest sens și raportat la interesul sporit venit din partea sătmărenilor înțeleg să prezint o serie de detalii privind decizia Consiliului Local Satu Mare privind amplasarea pe str. Careiului a unui supermarket Lidl:

1. Așa cum se poate lesna observa din planșale atașate, magazinul nu ar fi avut un impact direct privind arhitectura din zona respectiva, mai exact nu ar fi umbrit lăcașul de cult care se află în vecinătatea acesteia;

2. La ora actuală acest teren este unul în paragină, care este plin de boscheți și iarbă, în ipoteza în care s-ar fi realizat această investiție zona respectivă ar fi fost, din punctul meu de vedere, una mult mai civilizată și demnă pentru locuitorii urbei noastre;

3. Reprezentanții bisercii s-au opus acestui proiect, deoarece au considerat că acest magazin în amplasamentul propus, ar fi adus prejudicii de imagine bisercii, respectiv au dorit să realizeze în comun parcarea, care din punctul lor de vedere ar fi fost folosit în comun cu acest magazin (?), în mod evident reprezentanții magazinului s-au opus acestei parcări comune. Din punctul meu de vedere, deoarece magazinul Lidl ar fi fost mult mai redus la inaltime decat lăcasul de cult, respectiv daca dorim sa observam arhitectura care intradevar este un frumoasă, o putem observa cel mai bine la coborârea de pe podul Golescu.

4. Colegii din cadrul altor partide (PSD și ALDE) care s-au opus acestui proiect, au considerat că reprezentanții bisercii au dreptate și că planul urbanistic zonal ar trebui să cuprindă o zona mai mare pentru a avea o viziune asupra acestei zone. Ultimul aspect precizat este unul interesant, însă raportat la legislația actuală care permite realizarea unui plan urbanistic zonal și pe suprafețele care au fost vizate în acest proiect, (inclusiv pe o parcelă sau nr. cadastral) în esență prin decizia luată de colegi, s-a trimis la plimbare un investitor, care din punctul meu de vedere, ar fi adus o plus valoare urbei noastre (locuri de muncă, plata unor impozite, amenajarea zonei care se află în paragină).
5. Un aspect care nu a fost prea mult dezbătut, însă consider că era unul destul de interesant, este acea că să dorit să se înlocuiască semafoarele de pe str. Careiului cu un sens giratoriu, proiect care a avut la bază un studiu elaborat de o societate de profil serioasă (societatea respectivă a facut proiectul din Cluj Napoca, sensul giratoriu din cartierul Mărăști-stația de benzina OMV);

6. Reprezentantul societății care ar fi suportat TOATE ACESTE COSTURI, a precizat de la bun început că România este o țară mare și în cazul în care nu i se permită să realizeze această investiție, exista o serie de orașe care așteapta astfel de investiții;

7. Înțeleg să precizez următoare aspecte:
– am votat pentru acest proiect, pentru ca din punctul meu de vedere, ar fi adus o plus valoare orasului nostru
– înțeleg punctul de vedere a reprezentanților bisericii, pe care îl respect, însă îl consider nefondat
– sper ca investitorii să nu renunțe la acest proiect
– din 10 consilieri UDMR, au fost prezenți 10, care au votat PENTRU acest proiect
– decizia ar fi avut nevoie de 12 voturi și ea a obținut 11 voturi.”

41 comentarii

 1. Attila Hajdu Răspunde

  si cine nu la votat ? inseamna ca este pe mana preotilor , acesta fiinta are si un nume ? sa stie tot orasul de cine nu sa putut construi LIDL

 2. satmarean Răspunde

  Da’ nu ne-a dezvaluit nimic nou prin acest comunicat. A scris ca sa se afle in treaba si sa se bage in seama. Sa fie bine ca sa nu fie rau… Din vorbe nu se dezvolta orasul

 3. Ghoerghe Răspunde

  :-))) arhitectura?? Pai oricine poate observa cand coboara podul ca acele bolte sunt inegale…. Sau probabil e o “iluzie optica”

 4. satmarean Răspunde

  În primul rând dl consilier nu știe să scrie corect în limba română ! Este consilier într-un consiliu local din România! În al doilea rând, dacă dl consilier este atât de preocupat de realizarea magazinului Lidl, fapt pozitiv, atunci să găsească un alt spațiu unde magazinul se poate construi, care, putem să punem pariu, nu va fi lângă o biserică catolică sau reformată. În al treilea rând, în locul plin de bălării, dl consilier poate să propună amenajarea unui parc, pentru că orașul nostru e plin de betoane și foarte puține spații verzi.

  • lasa ne Răspunde

   nu ne trebuie parcuri satmarene ca suntem plini de “spatii verzi” ( a se citi jungle ) in orasul asta in care care au vreme sa se plimbe doar cei fara servici. nu parcuri si biserici trebuie aici la un oras cu venit pe cap pe locuitor SUB SALAJ , aici trebuie bani nu plimbare in parc. “doamne ajuta”

  • Zozo Răspunde

   nu el a scris comunicatul ci jurnalistul sau jurnalista :)))

  • Karlos Răspunde

   @satmarean sa fiti frecati in cur, in parcurile dorite de catre popii pe care-i slujiti!!!

 5. Fara Cap Răspunde

  Ii PIZDL nu LIDL.
  Ce va mai placa voua produsele din tara ex-nazista. Nu ii de mirare, pe vremea lui Hitler Romania furniza tot combustibilul pentru Wehrmacht.
  Si in colcuzie tot ei ne conduc, ce zambet de fericire are Hitler acuma in Iad.

  • oprea Răspunde

   Taticule, tu esti dus rau,rau cu capul! Du-te frate sa te verifici la mansarda ca doamne fereste apuci sa faci urmasi, si deja e pericol social!

   • Fara Cap Răspunde

    Vrei sa zici ca Hitler nu si-a lasat amprenta pe generetia actuala a Germaniei?
    Cine zice daca Grecia primeste sau nu ajutor financari din partea UE? Cine baga bani multi, adica Geramania.

    Daca nu te duce pe tine capul sa intelegi ca ii un comentariu acid la lantul de magazine Lidl pus in antiteza cu istoria intunecata a tari de origine ii problema ta.

    Ei chiar nu au bunul simt sa mai vanda si doua trei produse romanesti, numai din polonia. Ca mine mai sunt multi si oricat de mare magazin for construi tot la Kaufland vor merge multi.

    Poate vi si tu cu ce ceva argumente pentru care as trebui internat la psihiatrie. Daca nu o diploma macar cateva propoziti.

    Presupun ca faci parte din grupul oamenilor manipulati de mass media si care nu pun niciodata la indoiala ce ii zice cineva. Tine-o tot asa

    • Mårie Răspunde

     Domnule “Fara Cap”. Tu chiar esti precum te numesti. Balmajesti pe aici ceva da Kaufland. Adica sa inteleg ca Lidl e de rau, pentru ca este un produs al generatiei actuale urmasa a lui Hitler. Pe de alta parte faci asa o mica publicitate mascata, lasand impresia ca iti place Kauflandul. Pai mai tata. Kaufland si Lidl fac parte din acelasi consortiu german cu numele de Schwarz-Gruppe. Adica mai pe intelesul tau sunt frati. Deci se concureaza cel mult asa pentru orgoliul propriu. Si mai lasa-l pe Hitler, pentru ca in felul asta, se mai trezesc doi trei pe aici si vom povesti in final despre Decebal, Attila si poate chiar despre Ginghis Han si Tutankamon.

     • Fara Cap

      Si Audi, VW, Skoda, Seat respectiv Lamborghini sunt detinute de aceasi companie mama.
      Ti se pare ca toate sunt la fel? Au aceasi politica?

      Cine dracu’ a zis de concurenta? Sti sa citesti?

      Noi nu suntem latini? Nu curge sange latin in noi?
      Chiar nu ne definesc cu nimic stramosii nostri, fie Decebal, Mihai Viteazau, Vlad Tepes, Ion Antonescu sau Ceausescu. Nici ungurii nu au mostenit nimic de la Attila si restul. Turcii nu au nimic in comun cu Sinan Pasa si marele imperiu otoman, se vede de la o posta ca lor nu le dicteaza nimeni ce si cum sa faca.

      Nu, daca vine Lidl, Kaufland etc etc etc stam si cracanati fix cum a facut Ion Antonescu in al doilea razboi mondial. Nu mai trebuie respectata nici o lege precum cea a acordului vecinilor in cazul infiintari/construirii unei societati. Nimic, zero, nada.

    • oprea Răspunde

     Taticule, daca tot te dai asa de doct, lamureste-ma si pe mine, asta manipulate de mass media, ce legatura are doctrina national socialista, ridicata la rang de virtute de acest “caporal-zugrav”, cum al numea von Rundstedt, pe Hitler, reminescentele ideologice, contemporane ale acestui fenomen, si un biet magazin si in general, cu tot subiectul articolului? Ai luat-o pe campii rau, din nou! Apropo de diplome: hai sa nu ne punem pe tapet cunostintele si gradele de scolarizare, s-ar putea sa pierzi, urat de tot!

     • Fara Cap

      Nimic nu au in comun, chiar nimic. Nici companiile romaesti nu au nimic in comun cu mentalitatea ante si post decembrista a romanului.

      Doctrinele si politica care conduc o tara se schimba o data cu timpul si nevoile celor care doresc sa ajunga la putere, oamenii nu. Chinezi tot chienzi raman la fel si la latini, nordici, rusii etc.

    • Märie Răspunde

     Fara Cap spune:
     31 iulie 2016 la 17:16

     “Ei chiar nu au bunul simt sa mai vanda si doua trei produse romanesti, numai din polonia. Ca mine mai sunt multi si oricat de mare magazin for construi tot la Kaufland vor merge multi.”

     Aici ai spus de Kaufland. Tu habar nai ce rumegi.

     • Fara Cap

      Pune-mi in paranteza cuvantul concurenta.

      Te rog frumos. Mersi

 6. Ana Răspunde

  De ce nu scrie domnul Ressler si despre cum preotii reformati nu vor sa dea scoala din vecinatatea lor liceului ortodox? De ce nu ne explica el scuzele penibile ale primarului “e prea mica curtea?”. Am vazut ca s-au trezit toti ungurii sa faca scandal. Mai bine si-ar ruga preotii sa scada chiriile la toate scolile din centru!!! A venit Lidl si gata, noi trebuie sa le intindem covor rosu ca suntem prosti si nu ne gandim ca pe termen lung o sa afecteze activitatea pietei cu produsele lor din import si cu “toata turma merge joia la lidl”!

 7. Ion Răspunde

  Domnul consilier Ressler nu stie multe: nu stie ce este plusvaloarea; nu stie cum e cu acordul in limba romana; nu stie cum e cu genurile in limba romana (dar hai sa intelegem pentru ca, in maghiara, limba de acasa a svabului Ressler, nu exista genuri); nu stie ca o investitie nu poate “demna’ ci rentabila sau nerentabila si nu stie, in general, ce e o investitie; nu stie, sau nu vrea sa spuna ca stie, ca biserica s-a opus amplasamentului magazinului, care sta cu spatele(deci cu intrarea pentru aprovizionare, care se face cu masini de transport marfa, unele foarte mari) in imediata apropiere a bisericii ceea ce, evident, va deranja pe cei care frecventeaza acest lacas, adica pe mii de satmareni din M16, M15, M14…; si in final, da domnule consilier, Romania este o tara mare insa Lidl nu va merge in alta parte pentru motivul ca Lidl este deja peste tot in Romania si nu a ales Satu Mare ca sa ne faca noua o favoare ci pentru ca incearca sa scoata cat mai multi bani din reteaua de magazine din Romania si incearca sa anihileze alte retele de magazine prezenta in Romania, concurente, prin ocuparea, aproape fortata, a unui segment de piata mai mare.
  Domnule consilier, Lidl, ca si alte retele de magazine straine, face profit in Romania(si ca fapt divers, acest profit nu ramane in Romania) si de aia vrea sa-si extinda reteaua. In consecinta, mie mi se pare corect ca Lidl trebuie sa respecte interesele comunitatii satmarene iar nu comnitatea satmareana sa faca sluj in fata Lidl! Iar dv, daca vreti sa reprezentati corect interesele acestei comunitati, ar trebui sa vedeti singur aceste aspecte. Comunicatul dv dovedeste ca nu cunoasteti notiuni economice de baza, nu intelegeti din administratia publica mai mult decat un administrator de scara de bloc(sa ma ierte unii din acesti domni, am cunoscut administratori care chiar aveau aplecare spre acest domeniu) si aveti grave carente educationale. Nu vorbiti si nu scrieti corect limba tarii al carei demnitar sunteti… si altele.
  Domnule consilier Ressler, dv va intrebati asa, cateodata, intr-un repaos al tupeului navalnic ce va caracterizeaza, daca meritati scaunul pe care sedeti?

  • Jani Răspunde

   Eu am inteles ce a vrut sa comunice domnul consilier, nu stiu daca chiar el posteaza pe site-ul portalsm, asa ca nu are rost atata gargara pe tema gramaticii. Numai ca prostii n-au de unde sa-si dea seama ca sunt prosti si comenteaza aiurea..

  • Satmarean Răspunde

   Nu va legati de cum vorbeste! Sunt sigur ca vorbeste romaneste mai bine decat multi analfabeti romani! Romania se tot lauda ca este un stat laic dar nici vorba de asa ceva. Ajungem sa hotarasca o mana de prepti corupti ce e bine pentru oras si satmareni. Se vede ca PSD si ALDE au nevoie de popi pentru alegerile parlamentare. Ati vazut ce a scris in scrisoarea de adio ziaristul din Baia Mare care s-a sinucis referitor la episcopul Satmarului care fusese facut cetatean de onoare de PSD. Niste nesimtiti popii astia.

  • Unu Răspunde

   Bine punctat, Ioane. Si eu am înțeles ca, de fapt singurul impediment pentru repoziționarea magazinului ar fi o suma de bani pe care ar trebui să o investească cei de la Lidl. Dar așa e la noi “marii investitori” vor toate facilitățile posibile fără să ofere nimic în schimb. Si apoi fac pariu cu oricine ca indiferent cum vor fi nevoiți sa repozitioneze magazinul si cu ce costuri nu vor renunța. Așa că relax, nu va încingeți toti ca si așa e cald afară. Apropo nu am văzut pe nimeni sa iasa in strada ,așa cum se vehiculeaza pe ici pe colo, atunci când a picat proiectul celor de la Nepi, un proiect mult mai important decât mizilicu asta asta de Lidl, dar pe atunci nu era așa de cald, ce sa-i faci. Poate ne spune dl consilier de ce colegii de uniune sau opus sau acolo nu mai e vorba de transparenta

  • Daniel Răspunde

   Domnule Ion, m-am prins. Sunteti PSD-ist. Prin vorbe prin gandire si prin aceasta postare, care este clar un atac politic. Mai simplu spus,”dupa vorba,dupa port”. Pe de alta parte tot ce spuneti este o alegatie patriotic-sforaitoare, cu mici tente conspirationiste. In general, paranoicii au aceasta tendinta de a considera ca toti cei din jur le doresc raul. Hai sa le luam pe rand.
   Faptul ca domnul Ressler nu scrie bine in limba romana este chiar o exagerare grosolana. Dupa cate stiu eu mama dansului este profesoara de limba romana si sunt convins ca are cunostinte foarte bune despre gramatica si literatura limbii romane. Daca va legati de lucruri minore cum ar fi lipsa unei litere sau inlocuirea ei cu alta denota o mica rautate, stiind ca la tastarea in graba se mai poate si gresi. Eu am citit textul comunicatului si am inteles esenta, recunosc fara sa fac o analiza cuvant cu cuvant pentru a descoperi anumite greseli de ortografie. In definitiv mesajul este important. Mesaj care mi se pare pertinent.
   In legatura cu aprovizionarea magazinului cu masini de transport marfa, iata o alta dezinformare pe care o aruncati pe piata. Daca ati observat La Lidl nu vedeti sute de camioane asteptand la rand sa descarce, poate au una sau doua descarcari pe zi sau la cateva zile, moment in care se trage masina la rampa de descarcare prevazuta cu alveola(nici macar nu se vede ce se descarca) si poate intreg procesul dureaza maxim o ora marfa fiind pe paleti si descarcandu-se cu transpaletul. Tot acest lucru se datoreaza si faptului ca lanturile de magazine de genul, au depozite logistice de unde se aduce toata marfa, tot odata, deci nu este acel dute-vino specific unui hypermarket. Pe de alta parte sunt convins ca Lidl ar fi facut in asa fel incat sa nu intre pe mosia bisericii si sa conturbe activitatea acesteia. Si haideti sa nu exageram cu cele cateva mii de satmareni din cartiere, care de obicei sunt duminica cand de regula Lidl nu aprovizioneaza.
   Insistati pe cine cui ii face o favoare. Adica Lidl vine in romania sa se inbogateasca, sa ne secatuiasca tarisoara noastra draga, adica nu vin sa ne faca o favoare. Este foarte logic si evident ca un investitor sa urmareasca un profit(apropo de cunostinte economice) ca doar nu este o institutie caritabila. Dumneavoastra dezinformati(ca sa fiu elegant) prin omisiune si nu spuneti ca acesti investitori de talie mondiala isi repatriaza profitul(dumneavoastra daca ati avea profit ditr-o afacere in Germania ce ati face? V-ati lasa profitul acolo?) dupa ce isi platesc toate taxele si impozitele locale sau nationale. Luind per total nu este putin si tare ma tem ca au o pondere mare la buget de unde se platesc pensiile, alocatiile s.a.m.d. Deci este un beneficiu. Mai spuneti ca daca nu este Lidl va fi altcineva. Este foarte adevarat dar trebuie sa tineti cont ca nu este tot una daca vine Lidl sau daca vine un oarecare ABC. Lidl inpreuna cu Kaufland sunt o forta pe piata din Germania(si nu numai) si concureaza puternic cu Aldi(care nu au trecut granita de la Petea si in felul in care se pune problema la noi, nici nu o sa vina prea curand).Deci cred ca este de discutat cine cui ii face o favoare(nu sunt de neglijat nici miile de locuri de munca) si cred ca avantajul este al cumparatorului tinand cont de faptul ca nu te obliga nimeni sa cumperi de la ei. Acum cu permisiunea dumneavoastra am sa fac o mica divagatie. Ce parere aveti, daca pleaca Draxelmayr din orasul nostru, Conti din Careim, Renault de la Pitesti, sau altii de talia lor, ce spuneti punem lacatul pe oras au ba? Noroc din ceea ce vad, ca nu sunt prea multi cu pareri asemeni dumneavoastra.
   Am mai observat in postarile dumneavoastra si nu numai, ca vanturati ideea cu 50% marfa romaneasca in supermarket-uri. Va rog sa-mi spuneti cum se poate pune in practica aceasta lege(combatuta de numerosi economisti) aberanta, populista facuta fara cap, fara picioare asa ca sa dea bine la anumiti patriotarzi cum sunteti si dumneavoastra. Se stie bine ca, cu mici exceptii, romania nu poate sa-si asigure necesarul de hrana,asta cu conditia sa nu doriti sa gasiti prin lanturile de magazine rafturi intregi cu porumb, grau, cartofi, rapita sau sfecla.Tine si de climatul nostru pentru care noi nu avem nicio vina. Intrebarea care se pune este: ce facem iarna? Pai suntem nevoiti sa importam din tari mediteraneene, de exemplu, ca sa nu murim de foame. De unde luam mancarea de fiecare zi? Va atasez un fragment dintr-un raport ONU: “Suprapopularea planetei, prevazuta inca din secolul trecut de experti, se intampla deja si va duce la un dezastru planetar. Deja 925 de milioane de persoane sufera de foame pe mapamond.

   Populatia lumii va atinge sapte miliarde de oameni, iar catre 2023 – 8 miliarde, arata ONU, intr-un alt raport publicat pe site-ul sau.

   Conform previziunilor oamenilor de stiinta americani, pana in 2050, populatia pamantului ar putea ajunge la 9 miliarde de persoane, iar atunci oamenii vor incepe sa se lupte la propriu intre ei pentru hrana”.
   Veti spune ca merg prea departe. Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie. Ce va fi in 2050 daca un Ion, un Unu si inca cativa asemanatori care posteaza pe aici vor avea aceleasi idei. Eu zic ca nu va mai conta de unde mancam. Important va fi sa avem ce. Asta daca ne gandim la copiii si nepotii nostri.
   Ultima fraza din postarea dumneavoastra imi intareste convingerea ca sunteti inregimentat politic si cred ca a fost o pierdere de timp sa va raspund si sunt convins ca maine veti reveni cu aceleasi idei perimate care fac rau atat noua cat si comunitatii in care convietuim.

   In final va atrag atentia, ca sa nu fiu acuzat de cine stie ce parti-pris, ca nu sunt nici inregimentat politic, nici economist nici reprezentant Lidl si nici popa. Nu il cunosc pe domnul Ressler personal. Sunt un simplu cetatean care dincolo de interese obscure, doresc binele acestei tari si implicit al orasului in care traiesc.
   O seara buna sa aveti.

 8. cristi Răspunde

  Daca Lidl pleaca, e liber licul pt un cimitir… la ala sigur nu se va opune biserica

 9. Ivaniczki Eniko Răspunde

  hai sa fim seriosi un vot decide ?

 10. el Răspunde

  spre rusinea mea locuesc din 2001 in municipiul Satu Mare si azi am fost in Baia Mare (ultima data prin 2002). 6 ore m-am plimbat pri Mall, centrul orasului si am ajuns la o concluzie-ma mut in Baia Mare.
  P.S. vai mama noastra.

 11. Vlad Tzepes Răspunde

  Un lidl acolo va falimenta ambele piete,santecu se va inchide,micii producatori vor fi terminati.Nu este viabila pozitia cel putin din aceste motive.

 12. Gheorghe Hegedus Răspunde

  Acum am fi avut șansa dea moderniza parțial zona pod Golescu pe bani investitorilor așa fiind respinsă propunerea toți cei ce au votat contra si parohia ortodoxa sa meargă si sa curețe toți boscheți sa amenajeze cel puțin un parc sau sa întrețină zona din jurul biserici

 13. cetatean Răspunde

  Acel loc plin de bălării de lângă biserică face parte din domeniul public al orașului, deci trebuie să fie curățat de administrația domeniului public.

 14. Endre Szilagyi Răspunde

  Domnu Vlad piata nu mai e a micilor producator ci a bisnitarilor care cumpara marfa la bani marunti si vinde mai scump un mic producator nu poate vinde ca nare loc dar bisnitari au mese si nar afecta pe mici producator da pe altii da dar Lidl ar face ceva pentru oras nu numai mizerie ce lasa bisnitari !!!!!!!

 15. Endre Szilagyi Răspunde

  Domnu Vlad piata nu mai e a micilor producator ci a bisnitarilor care cumpara marfa la bani marunti si vinde mai scump un mic producator nu poate vinde ca nare loc dar bisnitari au mese si nar afecta pe mici producator da pe altii da dar Lidl ar face ceva pentru oras nu numai mizerie ce lasa bisnitari !!!!!!!

 16. Endre Szilagyi Răspunde

  Domnu Vlad piata nu mai e a micilor producator ci a bisnitarilor care cumpara marfa la bani marunti si vinde mai scump un mic producator nu poate vinde ca nare loc dar bisnitari au mese si nar afecta pe mici producator da pe altii da dar Lidl ar face ceva pentru oras nu numai mizerie ce lasa bisnitari !!!!!!!

 17. hmmm* Răspunde

  L-as intreba pe dl .Consilier cam cum ar arata in viziunea lui din punct de vedere urbanistic 😮 biserica,un magazin din tabla,un mall?
  L-as mai intreba ce atata gargara pentru un Lidl care 70 % din produsele comercializate sunt marfa adusa din exterior!?Chiar noi romanii numai putem fara acest Lidl?
  L-as mai intreba oare a facut un studiu in acea zona cam cati comercianti si angajati vor pleca la plimbare!? Investitor care creeza locuri de munca…hmm…cate…20? si dispar 40 ?
  As mai avea multe intrebari …dar cred ca isteria asta ieftina pe noi satmarenii nu ne ajuta cu nimic! deci ocupati-va de lucruri serioase,aduceti investitori adevarati nu impanziti orasul cu sute de supermarketuri !!!

 18. marius Răspunde

  Dar pnl are 3 consilieri si cu aia 10 de la udmr nu ajungea sa treaca proiectul?? De ce nu au venit toti dacs chiar vroiau investitia??

 19. carcotas Răspunde

  Acel spatiu este strategic pt. oras si nu ar trebui instrainat asa usor.E drept ca nici bisericile ,,nu sfinţesc locul” dovada fiind aspectul de loc viran peste tot unde s-a inceput un locas de cult.Si in CII s-au tot latit cu terenul dar nu s-a planta 20 de ani aproape nimic.Tin mai mult la garajele injghebate decat la aspectul locului.

 20. Adr Pop Răspunde

  Da , cred că este imperios necesară prezența clerului în consilii locale/judetene si vom avea ocazia să călătorim în timp,…..desigur în trecut.

 21. Adr Pop Răspunde

  Da , cred că este imperios necesară prezența clerului în consilii locale/judetene si vom avea ocazia să călătorim în timp,…..desigur în trecut.

 22. Attila Hajdu Răspunde

  Adelin Cristian Ghiarfaș
  Tegnap, 14:16 ·

  Povestea LIDL-Biserica…protestul satmarenilor!!!

  Am incercat sa nu comentez acest subiect dar nu mai pot rabda…:). In acest caz da, e vorba de biserica, care prin persoana protopopului a avut un interes, si a gasit un motiv de justificare in fata enoriasilor….ca sta cu spatele la lacasul de cult in constructie de 25 ani! Aiurea, prostesc dar a tinut, si a tinut in fata acestor politicieni (PSD, ALDE) care sunt cu "frica de Dumnezeu" sau tradus pe romaneste au beneficiat de sprijinul bisericii sau se gandesc sa mai beneficieze pe viitor prin manipulare prin intermediul "clerului bisericesc". Trist dar adevarat, si vreau sa remarc si lipsa de reactie a actualei administratii…a lipsit un vot, unde erau consilierii PNL? Oare nu au lipsit chiar viceprimarii….Albi?
  Mai e de adaugat ca poate e si o razbunare, o razbunare a proiectelor ratate din fosta administratie, si toate duc la aceasi concluzie ca interesul satmarenilor, a orasului, e ignorat datorita jocurilor de culise si intereselor de grup!!! Aceasi oameni (putine exceptii) aceasi masa, scaunele s-au schimbat!!!
  Referitor la protest…eu propun altceva, hai sa-i nominalizam pe cei care au ridicat mana impotriva proiectului LIDL, ca sincer, facand abstractie de interese meschine acest proiect era benefic orasului si acest lucru nu cred ca indrazneste sa-l conteste nimeni!!!
  Hai sa-i nominalizam, e vorba de consilierii PSD si ALDE, si cei lipsa de la PNL….poate se prinde rusinea de ei!!!
  Nominalizati si distribuiti.

 23. mama Răspunde

  Oare faptul că locuim în ,,SATU,, Mare îi face pe unii să aibă o gândire inapoiată. Cred că sunt destui ,,români,, consilieri care și-ar vinde-o și pe mama lor pentru un pumn de galbenu. După poziția (capră) pe care o are domnul consilier Ressler(care parcă dorea să fie primar) și alți consilieri, ar putea fi reprezentanții lidl. De ce nu merge lidl intr-o zonă (defavorizată) unde nu este nici un magazin? De ce nu vrea lidl să adapteze așezarea magazinului după sugestiile unor oameni învățați(preoți). De ce cred cei de la lidl că suntem sclavii lor? Siguranța lor stă în ,,arginți,, mulți pe care îi au și i-au învestit în apărătorii lor(primar,consilieri,miticii din presă)? Sper ca BUNUL DUMNEZEU să îi ajute la decizia care v-a trebui luată peste o lună, iar dacă nu, să îi ajute instituțiile statului.

 24. Vasile Vaida Răspunde

  L-as intreba pe dl consilier, daca era biserica reformata in cauza ce ar fi votat ?
  Ar fi facut o altfel de politica ?

 25. Vasile Vaida Răspunde

  L-as intreba pe dl consilier, daca era biserica reformata in cauza ce ar fi votat ?
  Ar fi facut o altfel de politica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.