Ultima actualizare: azi, 13:25

Locale

Weekend cu fenomene extreme. Cod portocaliu de ploi torenţiale la Satu Mare

cod-portocaliu-furtuniMeteorologii ne avertizeaza ca urmeaza un weekend cu ploi torentiale si vijelii in mai mult de jumatate de tara, in timp ce canicula ramane prezenta in sud-est.

ANM a emis, vineri, doua avertizari de tip cod portocaliu si doua de tip cod galben de instabilitate atmosferica accentuata si ploi torentiale.

Prima avertizare este valabila de vineri, de la ora 10:00, pana sambata la ora 10:00 si cuprinde un cod galben si unul portocaliu de ploi torentiale.

Codul portocaliu vizeaza sud-vestul tarii, mai exact judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj. Aici gradul de instabilitate atmosferica va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantitati de apa de peste 60 l/mp si izolat peste 80…90 l/mp.

In acelasi timp, mai multe judete din vestul si centrul tarii sunt sub avertizare de tip cod galben, care presupune averse torentiale, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari de vant cu aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 50 l/mp.

cod-galben-portocaliu-ploiCea de-a doua atentionare transmisa de meteorologi cuprinde tot un cod galben si unul portocaliu de ploi torentiale si este valabila de sambata, ora 10:00, pana duminica, ora 10:00.

Zonele pentru care s-a emis codul galben sunt cele de munte, precum si din Transilvania, Maramures, Oltenia, Banat si Crisana. Aici vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabila pentru judetele Satu Mare, Bihor, Salaj, Cluj, Alba, Arad (in zona de munte), Sibiu, Hunedoara, Gorj si Valcea. Aici ploile vor avea caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 60…70 l/mp.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.