Ultima actualizare: ieri, 21:14
Locale

Zilele Partium vor avea loc în perioada 19-28 august. Ce formaţii cântă

partium confeirntaZilele Culturale Maghiare Partium, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie, vor avea avea loc în perioada 19-28 august în municipiul Satu Mare, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalii organizatori.

“Am devenit un festival de anvergură chiar putem să spunem că de scară cea mai mare în judeţ şi regiune atât în ce priveşte participanţii din oraş, atât maghiari cât şi locuitori români, dar şi din judeţele învecinate sau chiar din Ungaria sau Ucraina”, a spus Szocs Peter, preşedintele fundaţiei Identitas.

Primarul Kereskenyi Gabor a spus că va fi o ediţie jubiliară, el amintindu-şi că a fost un simplu voluntar la prima ediţie.

“Este cel mai important eveniment sociocultural din regiune. Este o ediţie jubiliară, iată că aceste eveniment a ajuns la a XV-a ediţie, ceea ce mă bucură foarte mult şi chiar îmi aduc aminte la primele ediţii la care am participat ca şi un simplu activist al organizaţiei de tineret, voluntar, care m-am ocupat de toate, de montarea scenei, am adus scena din Carei. A fost un eveniment low cost prima ediţie, chiar şi a doua, dar acum, cu o echipă profesionistă, cu un organizator principal care coordonează nu numai în cadrul acelor zile propriu zise ci de-a lungul întregului an coordonează şi prestează managementul evenimentului propriu zis, pentru că un astfel de eveniment, mai ales de această anvergură, necesită fonduri. Sunt foarte mândru că Zilele Culturale Maghiare Partium este un eveniment care consumă mai puţin de 50% bani publici, restul bugetului evenimentului este colectat de la sponsori, de la firme private, ceea ce consider că ar trebui să fie un exemplu pentru toţi cei care doresc să organizeze evenimente culturale pentru populaţie. Acest eveniment, deşi poartă denumirea Zilele Culturale Maghiare Partium, nu este un eveniment dedicat în special maghiarilor, este dedicat sătmărenilor, este evenimentul sătmreănilor, la care în fiecare an participă alături de maghiari români, şvabi şi alte naţionalităţi”, a spus Kereskenyi.

Principalul organizator, Stier Peter, a spus că în perioada 19-28 august va fi o serie de manifestări. Vor fi ampalsate cinci scene: două în Grădina Romei, una la Turnul Pompierilor, una la Centrul nou şi una, timp de trei zile, în faţa Episcopiei Romano Catolice, strada fiind închisă în perioada 19-21 august.

Prntre formaţiile invitate se numără Magna Cum Laude, Dolly Roll, Intim Torna Illegál, regele Istvan, Kiscsillag, Szikora Robert  es R-Go.

Evenimentul are anul acesta un buget de 400.000 de lei, din care doar 25-30% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Satu Mare, restul fiind din sponsorizări.

 

5 comentarii

 1. Eli Răspunde

  Dar tu știi Gabore ca au fost unguri din Ungaria care au apreciat mai mult Zilele județului decât Partium si au participat la amândouă ,așa ca au putut compara .Partium li sa părut un kitsch. Puteau fi ambele zile ca ungurii își doreau sa vina si anul asta

 2. mirela Răspunde

  Zilele Orasului 3 zile(PTR TOTI SATMARENII!!!)zilele partium 10ZILE! RUSINE!!!

  • escape Răspunde

   Draga Mirela. Mai documenteaza-te si tu inainte sa fi rautacioasa. Bugetul zillelor orasului in 2016 era 280,000 lei din bani publici. Ptr Zilele Partium sunt alocati 100,000 lei din partea Cons. Local SM, deci ciocu mic. A, ca ungurii reusesc sa atraga sponsori si asigura restul….. te mananca invidia

  • Ana Răspunde

   Daca-i rusine,atunci sper ca nu te vedem la Zilele Partium…ptr ca ar fi rusine PENTRU TINE!!! Du-te in padure!!!

 3. Zoltan Deak Răspunde

  Kedves Gabor biztos jo lesz de nem lehetnne meg hivni az insectet is

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.