Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

Biblioteca Judeţeană Satu Mare: Lansare de carte „Pursânge andaluz”, de Mihaela Moreno

pursange andaluzBiblioteca Judeţeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează luni, 8 august, cu începere de la ora 1600, în Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr”, lansarea romanului „Pursânge andaluz” apărut recent, sub semnătura autoarei Mihaela Moreno.

Romanul, apărut la Editura „Infarom” din Craiova, „îi poartă pe cititori în frumoasa Andaluzia, pe tărâmul cailor andaluzi, al poeziei, al frumoaselor dansatoare de flamenco, al trubadurilor veșnic îndrăgostiţi. Emblematicele personaje Elisabeth Pearson și Juan Trujillo vă invită să iubiţi adevărat, să suferiţi sincer, să luptaţi până la sfârșit în ceea ce credeţi.“, după cum însăși autoarea mărturisește.

Cu romanul său „Pursânge Andaluz”, Mihaela Moreno îi invită pe cititori să cunoască o lume în care se împletește armonios pasiunea cu raţiunea, dârzenia cu dragostea, în care se ţes legături sacre, tainice între om şi legendarul său partener, calul.

La eveniment sunt invitați să participe toți iubitorii de literatură, profesori și scriitori, oameni de cultură,  jurnaliști, oameni pasionați de echitație, apropiați și colaboratori, și toți cei care doresc să-i fie alături și să-i transmită un gând bun autoarei.

Date biografice despre autoare:

Mihaela Moreno este cercetător în domeniul lingvisticii, scriitoare, specialist în terapie ecvestră.

S-a născut și a copilărit în Satu Mare. Aici a urmat și absolvit, ca șefă de promoţie, Colegiul Naţional „Domna Stanca”, urmând apoi cursurile Facultății de Engleză și Lingvistică, specialitatea Numerus Klausus, la Universitatea Stuttgart în Germania.

După absolvirea studiilor, a primit premiul de excelenţă „Preis der Freunde” pentru merite deosebite știinţifice şi o bursă pentru a continua doctoratul ȋn lingvistică.

Din anul 2010 începe colaborarea și munca de cercetare la mai multe universităţi printre care se numără  Universitatea Hamburg și Universitatea Indiana din Statele Unite ale Americii.

În prezent este cercetător la Universitatea din Lisabona, la centrul de lingvistică, care-i reunește pe unii dintre cei mai titrați lingviști din toată Europa.

A publicat numeroase articole știinţifice în revistele de anvergură „Lingua”, „Studia Linguistica”, „John Benjamins” sau „Cambridge University Press”, în care compară limba română cu alte limbi romanice precum spaniola și portugheza, fiind un ambasador peste hotare al caracterului latin al limbii române.

Pe lângă activitatea știinţifică, Mihaela are o bogată viaţă sportivă. Din copilărie a practicat artele marţiale, având centura neagră 3 Dan și a câștigat  numeroase concursuri naţionale și internaţionale, iar în Germania a continuat acest sport ca antrenor .

Echitaţia este o altă mare pasiune pe care o practică împreună cu soţul ei. Din dragoste pentru cai și din dorinţa de-a împărtăși puterea tămăduitoare a cailor, a absolvit de curând un curs de terapie echitaţională. În dubla sa calitate, de terapeut și lingvist, a publicat, în Germania, o carte prin intermediul căreia demonstrează știinţific efectele benefice ale cailor asupra copiilor care suferă de autism.

 „Pursânge andaluz” este prima carte a autoarei, aparținând genului epic, publicată în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.