Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

INCREDIBIL! Stafie fotografiată în pivnița Cetății Ardud. Te trec fiorii (FOTO)

poza buna ardudIncredibil. Un sătmărean pretinde că a fotografiat o stafie, cel mai probabil fiica principelui Rakoczi al II-lea, în pivnițele de la baza Cetății Ardud. Fotografia a fost făcută în cursul zilei de duminică cu un telefon mobil.

Costică Lăpuște, cel care a făcut fotografia, se jură că în momentul în care a fost surprins instantaneul, la ieșirea din ”Pivnița Misterelor”, nu era absolut nimeni.

”Tocmai ieșeam din pivniță după ce am vizitat-o. Eram cu un cumnat de-al meu. La ieșire a făcut mai multe poze, și m-am uitat la ele abia după ce am ieșit din pivniță. Când am văzut silueta din fotografie m-a cuprins răceala. Nu am mai avut curaj să intru. Am ferma convingere, și-l am și pe cumnatul meu martor, că în momentul în care am făcut acea poză nu era nimeni la ieșirea din tunel”, poveștește sătmăreanul cutremurat de ceea ce i s-a întâmplat.

În fotografie se vede, destul de clar, silueta unei fete îmbrăcată într-o rochie lungă albă și era în picioarele goale. Interesant este și faptul că îi sclipesc ochii.

poza veche ardudO fotografie asemănătoare a fost făcută în urmă cu câțiva ani de Daniel Dod, angajat al Primăriei Ardud. Acesta a surprins câteva instantanee după ce pivnițele au fost reabilitate.

”Nu am văzut stafia decât acasă, după ce am descărcat pozele pe calculator. M-au cuprins fiori când am văzut poza, deși știam clar că nu era nimeni în acel loc”, povestește Daniel Dod.

La fel ca și în fotografia făcută de Costică Lăpuște, și în instantaneul lui Daniel Dod se poate distinge o siluetă de fată îmbrăcată într-o rochie lungă albă. Însă nu este chiar atât de clară ca și în poza făcută duminică.

Anii trecuți, o echipă de cercetători a fenomenelor paranormale au surprins, în una din poze, mai multe formațiuni paranormale care, în mod normal, nu aveau ce să caute în poză. În una dintre fotografii se poate observa o siluetă vagă de om (femeie conform legendei), niște lumini albe sferice numite de unii specialiști spirite din altă dimensiune. 

lumini reci ardudLegeda spune că fata îmbrăcată în alb este Vilma, fiica principelui Rakoczi al II-lea, și că aceasta ar trăi și azi în tunel. Potrivit legendei, Vilma ar fi fost blestemată chiar de tatăl ei după ce l-ar fi trădat în favoarea unui frumos ofițer din armata austriacă, motiv pentru care a și pierdut bătălia.

Legenda spune că tânărul care vrea să o dezlege de blestem trebuie să sărute de trei ori toate cele trei chipuri ale fantomei, care apare în prima fază în chip de şarpe, apoi în chip de broască şi în final în chip de mireasă plângând.

8 comentarii

 1. Astrid Răspunde

  Ce cacat se intampla cu portalsm? A ajuns un site de al doilea cuvant…

 2. Fara Cap Răspunde

  Piei Satana!!!

  Luati-l pe preotul de langa Lidl sa o ajute pe biata femeie sa treaca dincolo. Nu vi mila cand vedeti cum se chinuie in grota aia, oamneni fara suflet ce sunteti.
  V-ar placea sa fiti in locul ei?

  Acuma serios vorbind macar un articol in engleza merita aceasta fantoma poate vin si la noi in judet cei de la Travel Chanel ca in Cluj la Padurea Hoia-Baciu ( https://youtu.be/IvqHSlx9bqY )

 3. Caporal Răspunde

  Mersi.M-am convins ca nu are niciun rost sa va mai citesc.AStea sunt stiri !?!?!

 4. Mike Răspunde

  Ati ajuns de toata jena, portalsm…

 5. sulica Răspunde

  voi astia de la portal ori va drogati ori umlati beti cit e ziua de lunga. foamea dupa vizualizari si accesari va prosteste pina la capat. greu cind nu va mai da coica bani? pataki ce zice? nu prea zice nici el, lasa ca merge gilucu cu mutrita lui de soricel la felipop la muzeu poate ies de-acolo niste bani 🙂

 6. Florin Răspunde

  Sunt nascut in Ardud, si am crescut in Ardud, veneam de la scoala si ma jucam mereu prin tunelurile alea si in cetate aproape zilnic, astăzi am 35 de ani dar asa ceva nu am vazut niciodată vorbe sunt multe dar eu personal si nici prietenii mei nu au vazut nimic niciodata.

  • Fara Cap Răspunde

   Pentru ca nu ai camera cu care sa faci poze. Ce sti tu?!

   A doua poze ii o particula de praf sau altceva care era chiar in fata obiectului cand sa deschis diafragma. Se poate observa ca laturile sunt perfect drepte.

   Prima poza, o gluma. Facuta fara blitz din varii motive si stafia mai are si umbra de la becul de deasupra pe langa ca ii stralucesc ochii.

   Nu apare nicaieri ca Francisc ar fi avut o fica pe nume Vilma. Sa puna cei ce zic asta o dovada, sa nu moara prosti unguri nestiind exact cati copii a avut eroul lor national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.