Ultima actualizare: ieri, 21:54

Locale

Explozie la Budapesta. Autoritățile nu exclud un atac terorist

budapestaExplozie la Budapesta. Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, în urma unei explozii cu origine necunoscută care s-a produs sâmbătă seara în centrul capitalei ungare Budapesta, se afirmă într-un comunicat al poliţiei, citat de Reuters online.

“Poliţia a detaşat experţi care să cerceteze zona, să intervieveze martorii şi să strângă date”, se mai spune în comunicat, în care se mai precizează că ancheta în ceea ce priveşte cauzele exploziei este în curs de desfăşurare.

Poliţia ungară a mai declarat că deflagraţia a avut loc în jurul orei locale 22:30 (ora României 23:30).

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Budapesta a refuzat să comenteze dacă explozia ar avea legătură cu un posibil atac deliberat. Presa maghiară vorbeşte despre o posibilă acumulare de gaze, dar nu exclude nici ipoteza teroristă. Autorităţile nu au confirmat niciuna dintre aceste variante.

Explozia a avut loc la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, unde există un spaţiu comercial gol. Doi polițiști, care erau în trecere prin zonă au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

Zona unde a avut loc deflagrația este una foarte populară printre turişti şi localnici. Forţele de ordine au închis zona şi au evacuat toţi trecătorii.

Premierul Viktor Orban este un opozant acerb al imigraţiei în Europa şi militează pentru respingerea cotelor obligatorii de imigranţi propuse de UE pe baza premisei că imigraţia duce la creşterea ameninţării teroriste în Europa

În campania pentru respingerea cotelor de imigranţi, Orban a făcut referire la atentatele de la Paris, Bruxelles şi Nisa pentru a scoate în evidenţa ceea ce liderul ungar consideră a fi legătura între imigraţie şi terorism.

Situaţia în țara vecină este tensionată şi din cauza referendumului care va avea loc duminica viitoare. Maghiarii sunt chemaţi la urne să spună dacă sunt sau nu de acord cu planul european de relocare a imigranţilor în ţările membre ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.