Ultima actualizare: azi, 00:00
Locale

Un sătmărean a adus argintul paralimpic pentru Ungaria

osvath-richardUn sătmărean, în vârstă de 31 de ani, a adus luni seara pentru Ungaria medalia de argint la scrimă în fotoliu rulant. Richard Osvath a obţinut medalia în finala competiţiei desfăşurată la Rio.

Richard Osvath, născut la 28 mai 1985 în Satu Mare, este un scrimer în fotoliu rulant de origine română, care a reprezentat Ungaria în competiții internaționale.

El s-a antrenat la sala de scrimă din Satu Mare, dar în urma unei accidentări a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale şi s-a orientat către scrima în scaunul cu rotile.

A cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2012 de la Londra și medalia de argint la Campionatul Mondial IWAS din 2013 de la Budapesta, tot la floretă A. În anul următor a câștigat și argintul la Campionatul European IWAS din 2014 de la Strasbourg în proba de sabie A și aurul în proba de floretă A.

 osvath-richard

 

3 comentarii

  1. ion Răspunde

    Asa, si??… Felicitari, dar ce atata tevatura ptr unul care nu mai reperezinta demult culorile Romaniei.Viktor Orban va avea posibilitatea sa-l felicite personal si nu prin scrisori (in limba engleza) cum a procedat cu alti satmareni..

  2. Bozgaru Răspunde

    Bou mai balint (cu b mic) dar nu MIGRATOR ordinar si plod de CIOCIOLINA ca tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.