Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Pompierii sătmăreni au dominat concursul de urcare a scărilor (FOTO)

concurs-pompieri-satu-marePompierii sătmăreni au dominat cea de a V-a ediție a Concursului Internațional ”Scări”, organizat de ISU Satu Mare cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, s-a desfășurat în această după-amiază într-o clădire înaltă a unei societăți comerciale din Satu Mare. Echipajele sătmărene au reușit să ocupe primele trei poziții ale acestui concurs. 

Concursul are ca obiectiv dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

Acesta constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din  doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii. În total, pompierii au avut de urcat 175 trepte, la înălţimea de 32 de m, având în spate circa 30 de kg.

În cadrul competiţiei s-au înscris 15 echipe din cadrul  subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș) , precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza).

Câștigătorii competiției a fost echipajul Detașamentului Satu Mare compus din plt. maj. Marian Demian și sg. maj. Hajdu Christopher, care au urcat până la etajul 10 în 58,1 secunde. Următoarele două locuri au fost ocupate tot de echipaje din Satu Mare și anume locul doi fiind ocupat de cel compus din plt. maj Komposz Gabriel și Gabriel Bora (61,84 secunde), poziția a tre fiind ocupată de echipajul format din plt. Szekei Oliver și plt. maj. Crețu Szabolcs (66,61 secunde). Locul patru a fost ocupat de echipajul din Bihor, iar poziția a 5-a a revenit echipajului din Nyiregyihaza (Ungaria).

 

Un comentariu

  1. Maria Răspunde

    Felicitari tuturor pompierilor satmareni, care ne-au reprezentat cu cinste la aceasta competitie si la alte competitii.Felicitari baieti !!!!La multi ani de ziua pompierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.