Ultima actualizare: azi, 13:16

Locale

Anchetă serioasă în cazul decesului de la spital: Poliţia şi Raed Arafat au cerut rapoarte

protest-spirtal4Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Macela Papici, a făcut pe pagina sa de facebook, o informare cu privire la solcitările instituţiilor abilitate pentru a clarifica cazul decesului tânărului de 31 de ani, pe secţia de Terapie Intensivă.

Redăm postarea managerul spitalului

Va aduc la cunostinta demersurile făcute luni și marți, în cazul tânărului de 31 de ani decedat la SJUSM:
1. S-au pus la dispoziția politiei, direcția de investigații criminale, la solicitarea acesteia prin ordonanța, toate documentele medicale(fisa celor doua internari și fisa de pe TI) declarațiile celor ce au venit în contact cu pacientul(medici, asistenți, asistent triaj și șef UPU- urmând, probabil, sa fie audiati), înregistrările video de pe toată perioada pe care pacientul a petrecut-o în UPU (inclusiv intrarea și ieșirea în UPU surprinse de camerele video de la intrare, pe trepte)precum și protocoalele medicale folosite de UPU. Aceștia vor primi și rezultatul autopsiei realizata de medic legist și pus la dispoziția procurorului de caz.
2. Toate aceste documente au fost puse și la dispoziția DSU, la solicitarea d-lui dr Raed Arafat, care a sunat personal pt a afla ce s-a întâmplat. S-a întocmit, de către sef UPU un raport detaliat al cazului asa cum a fost cerut de d-nul dr. Raed Arafat.
3. Documentele și înregistrările au fost puse și la dispoziția comisiei interne formata din dir medical, șef secție TI, șef UPU (au specializările necesare pt a se pronunta)și a Consiliului de Etica. 
4. Documentele( fara foi de observatie medicala)au fost pregătite și vor fi puse si la dispozitia CJ, DSP în cursul zilei de luni.
5. Am solicitat, prin adresa scrisa, procesul verbal întocmit de politie la momentul în care tânărul a fost găsit pe strada, în noaptea de sâmbătă. 
Toate rezultatele și concluziile ce le vom primi vor fi puse la dispoziția presei și a sătmărenilor. 

81 comentarii

  1. Tomita Răspunde

    parerea mea sincera este ca cei toti de la UPU si Marcela Papici si-au facut bine treaba. e o munca grea si trebuie apreciati pentru conditiile in care isi desfasoara activitatea.

    • Careva Răspunde

      Si eu am fost la UPU, dar nu as vrea sa lucrez sub asemenea presiune. Nu o invidiez pe Marcela Papici ca isi face treaba si o face chiar bine dar ca poate sa faca fata presiunii , bineinteles a contracandidatilor politici. Lasati-o sa isi faca treaba.

    • Kadar Răspunde

      Ce treaba isi face ? Habar nu ar de ce e in spital . Nici la birou nu vine

    • Unu' Răspunde

      O să-i explici tu asta copilei de doar 3 luni, care va crește fără să-și cunoască tatăl din cauza incompetenței unora ca cei pe care-i aperi?
      Mi-e frică că ancheta va fi făcută superficial, doar de ochii lumii, vorba aia, să fie făcută … fără să se afle adevărul și, probabil, vor mai muri oameni nevinovați, din cauza unor indivizi care șia-u greșit meseria, dar vor să fie tratați precum niște zei!

      • Emil Răspunde

        AM FOST LA CULCEAN ÎN CABINETUL LUI ȘI POVESTESC TUTUROR DE COȘMARUL PRIN CARE AM TRECUT CU ACEST INDIVID.SA FIE TRAS LA RĂSPUNDERE PT CE A FĂCUT.

    • Octavian Răspunde

      UPU Ucide! Cum poate sa ramana in functie managerul care are in subordine UPU Satu Mare? Demisia Marcela Papici!

    • Blidar Răspunde

      Culcean sa răspundă și sa plătescă penal daca a manipulat și dezinformat oamenii.

    • Dr Spinu Răspunde

      Ce face Rațiu cu Simu la Colegiu protejează mincinoși și medici slabi pregătiți,rușine fraierilor.

  2. Laurentiu Răspunde

    toti vor sa o scoata tap ispasitor pe Papici, dar nimeni nu se uita la adevaratii vinovati. Papici este o femeie muncitoare si isi face treaba, nu o mai atacati nefondat

    • Diana F. Răspunde

      De acord cu tine!

    • Tudor Răspunde

      Exagerezi! Papici e nepotrivita pentru a fi manager de spital. Sunt prea multi cazuri, soldate cu morti, ce tin de management defectuos.

      • ceskkkkk Răspunde

        habar nu ai cate a facut in spital, de cand conduce acea instittie…toata lumea o ataca pe ea, care nu are nici o vina… si e cea mai potrivita pe acel loc… altii nu au facut in 10 ani atat cat a facut ea intr un an.

  3. Ioan Răspunde

    se va vedea daca au gresit si daca au gresit vor plati, dar daca nu au gresit si se dovedeste ca si-au facut bine treaba cine raspunde pentru toata agitatia si toata presiunea care s-a pus pe medici si pe cei de la UPU?

    • Opiu Răspunde

      Am impresia ca, cine i-a scuturat pe cei de la UPU a facut-o prea lesne!!! Sunt foarte dezinteresati, de parca oameni s-ar duce acolo de fericire!!! Numai eu stiu de cate ori am plecat de acolo fara consultatie, din durerea de a nu mai astepta! Dati-va demisia cu totii!!!

  4. Mimi Răspunde

    O sustin pe Marcela Papici. E singura care se lupta si incearca sa faca ceva bun. Vad ca isi da silinta. De astfel de oameni avem nevoie. Nu de cei care se ascund in spatele unei functii

  5. Kocsis Răspunde

    Sunt convinsa ca cei de la UPU si-au facut bine munca lor si nui corect sa se lege lumea de ei. e tragic ca un tanar si-a pierdut viata dar nu va folositi de aceasta tragedie in alte scopuri.

    • Bogdan Răspunde

      In afara sa se planga de salariile “mizere”, de 3000-4000 lei, multi dintre ei nu fac nimic.

    • Radu Răspunde

      Au fost prea multe probleme, ca sa nu fie treaba de manager. Demisia!

      • stan Răspunde

        cu ce te alegi ca pui la fiecare articol 30-40 mde comentarii cu “papici demisia“ , daca ai ceva cu femeia asta du-te si spune-i sau daca vrei locul ei, sau cei care te platesc sa comentezi vor postul ei (ceea ce e foarte probabil) depuneti-va cvul si urmati calea legala.

        • satmarean Răspunde

          Aberezi. Esti in necunostinta de cauza. Cati pacienti cu zile au pierit in spital de cand e Papici manager? Cate cazuri au fost ascunse de ochii presei? Nu-i pasa ca au ramas copii orfani. Vezi cazul tinerei Anca Cosma, moarta anul trecut , in iunie, cand s-au fabricat probe, pentru a ascunde culpele medicilor. De atunci doi copii au ramas orfani. Cum sa nu-mi pese de asemenea situatii. Daca nu cunsosti dedesupturile problemei, taci naibii, nu face presupuneri ca as avea ceva cu Papici!

        • Mirela Răspunde

          Papici trebuie sa plece , nu mai poate rămâne sub nici o forma . Daca nu pleacă urmează alte astfel de manifestări . Lumea e sătulă de managementul ei de la spital .

    • Dan Răspunde

      Foarte putini profesionisti. Majoritatea nu fac nimic daca nu primesc plicul, atentia!

    • Opiu Răspunde

      Cred ca nu cunosti povestea tanatului decedat trimis acasa ??!! Pai prezinti anumite simtome pentru care tu ii faci examene si analize de rutina??? Oameni buni, treziti-va! Daca era cineva familial in acest caz mai spuneai asta?

  6. Dan Răspunde

    Toată lumea vrea sa se afle vinovatul (un lucru normal) dar de ce se se caută doar vinovăția celor din spital?
    De ce familia celui în cauza tace?
    Dacă UPU nu a greșit?
    Dacă după plecarea din spital a mai avut loc un incident?
    Este dureros ca este viața om, viata unui tânăr. RUȘINE CELOR CARE ÎNCEARCĂ SA PROFITE DE ACEST INCIDENT NEFERICIT! RUȘINE CELOR CARE AU GĂSIT UN PRILEJ SA SE AFIRME ÎN URMA UNUI CAZ NEFERICIT!

    • Diana Răspunde

      E haos la UPU. Demisia managerului!

    • Mihaela Răspunde

      Intr-adevar, nu trebuie generalizat. Sunt medici care isi fac datoria , dar si medici indiferenti. Totusi, dupa atatea cazuri suspecte, la capitolul management trebuia sa se ia masuri. Papici nu a luat masurile respective, fapt pentru care e un manager slab, ce trebuie sa plece.

      • stamate Răspunde

        gandul meu este doar la familia celui decedat. mare tragedie. politica asta nu e buna de nimic. numai rau face.

    • Tudor Răspunde

      O instituție fara conducere ajunge sa se distrugă, angajații ajung sa facă ce vor si astfel se crează haosul. E simplu, Papici nu mai merge deloc la servici pentru ca e in campanie electorală si astfel se întâmpla situații de acest fel. Problema este ca sunt tare dese. Clar este o problema de la vârf.

    • Maria Răspunde

      În sfârșit cineva pune niște întrebări curioase.

  7. Sandel Răspunde

    Marcela Papici este alaturi de oameni. nu mai acuzati fara sa cunoasteti toate datele problemei.

    • Rebeca Răspunde

      E vremea ca Papici sa-si dea demisia.

    • Laura Răspunde

      DEMISIA MARCELA PAPICI!

    • Florin Răspunde

      Cand cazurile sunt asa de numeroase, e treaba de management. Demisia Papici!

    • Valer Răspunde

      Papici este un manager prost . Eaar trebui sa isi dea demisia . Sunt foarte multe nereguli la spital de cand este manager . Acum mai si candidează . Problema la spital este managementul.

      • Oana Răspunde

        Papici e in campanie electorală. Acolo nu mai conduce nimeni. In ultima vreme numai probleme sunt la spital. Si unii o mai apărați pe Papici.

    • Helga Răspunde

      Cei din conducerea spitalului se spala pe maini de orice esec. Fac o comisie si ingroapa cazul.

    • Mihaela Răspunde

      Pai daca isi face treaba asa de bine de ce sunt tot mai multe probleme? Mor oameni, dispar obiecte de la morți etc. Hai nu o mai apărați degeaba!

  8. satmarean Răspunde

    Speram ca DNA sa se impice si in cazul Anca Cosma,din iunie 2015, cand conducerea spitalului a obstructionat justitia,incercand sa musamalizeze cazul.

    • Elena Răspunde

      Papici e vinovata pentru dezastrul din spital. Problemele tin de managerul spitalului.

    • Barbu Răspunde

      E o dezordine de nedescris la UPU Satu Mare. De cand e Papici manager sunt tot mai multe probleme. Demisia Papici!

  9. satmarean Răspunde

    Ca de obicei, la Spitalul Județean Satu Mare s-au respectat toate protocoalele, de aceea mor oameni cu zile.
    Așa s-a întâmplat și-n vara anului trecut, când a murit o tânără sănătoasă ce s-a dus pe propriile picioare ca să nască, Anca Cozma. La asta se pricep cei din conducere, să mușamalizeze culpele…Scuzați-mă, n-am alte cuvinte! http://www.jurnaldeoas.ro/drama-cutremuratoare-la-satu-mare-o-tanara-a-murit-la-spital-dupa-ce-a-nascut-familia-este-devastata/

  10. Dan Răspunde

    Sper sa nu mai avem parte de asemenea cazuri! Cred ca dorința noastră a tuturor este sa fie găsiți adevărații vinovați. Sa nu judecam dupa culoarea politica, etnie, religie sau alte criterii alese incorect.

  11. rusine Răspunde

    daca raportul final va arata ca toata lumea si a facut treaba ii asteptam pe vestitii protestatari cu masti in fata spitalului sa isi ceara public scuze pentru incercarea discreditarii spitalului si a medicilor care gestioneaza 60 000!!!! doar la UPU( mai mult din jumatatea populatiei orasului satu mare ) an de an.60.000 de oameni care cred ca e ok sa si permita sa defaimeze oamenii la care apeleaza sa le salveze viata . Papici e cel mai bun manager din istoria recenta a spitalului judetean

    • Eva Răspunde

      Nu generalizati! Protestatarii nu au defaimat UPU, ci au tras un semnal de alarma.

    • Florica Răspunde

      Nu-i ridicati o statuie lui Papici, ca a fost cel mai bun manager? Cati pacienti cu zile au pierit de cand e ea manager? Rusine celor ce ridica in slavi oameni incompetenti!

  12. vasile Răspunde

    Nu v-ati saturat sa vi se ofere aceeasi scuza criminala? Sistemul e de vina! Sistemul e format din oameni, din medici, in cazul de fata. Spune-ti numele medicilor care l-au trimis acasa sa moara pe acest tanar de 31 de ani. Cine a fost de garda la UPU in acea zi?

  13. Pandele Răspunde

    Papici merita sa fie acolo. e o femeie serioasa. nu mai atacati degeaba. nu stiti ce e acolo

  14. Solo Răspunde

    nu stiti numai sa atacati, dar nimeni nu vine cu nicio solutie mai buna. pentru ca nu este o solutie mai buna. MArcela Papici este omul potrivit. are si in spate o echipa competitiva

    • scarbelor voi vorbiti Răspunde

      sa moti tu boule !nu este o solutie mai buna ca Papici asa?DNA e cea mai buna solutie o sa vina vremea sa se investigheze cum au fost facute anchetele in spital.tu crezi ca doar amaratu asta de acum a murit cu zile in spitalu ala nenorocit?au murit copii,tineri,mame ,tati,fii si fice ,bunici…au murit oameni cu zile nenorocitilor de postaci de partid .papici este o imbecila notorie insa este doar varful aisbergului ,coruptia ucide de mult timp in spitalu ala imputit.

      • Solo Răspunde

        bou poate esti tu, cu tot neamul tau. cum iti permiti sa vorbesti asa? daca nu iti convine ceva uita-te in alta parte. este parerea mea si mi-o asum. care e problema? stai cuminte acolo in banca ta paduche

    • Tavi Răspunde

      Iar te apuci sa exagerezi? Fie nu o cunosti, fie scrii la comanda ei. E cumva o sarcina de serviciu? Papici DEMISIA!

    • Misu Răspunde

      Papici este educatoare , nu are nuci o treaba cu managementul de spital . Nu înțeleg pentu ce o apărați . Daca murea un membru al familiei tale , la fel o apărai ???

  15. silvius Răspunde

    ce tot atatea acuze nefondate la adresa lui Papici? habar nu aveti dar atacati ca prostii. Papici este un OM in primul rand. dedicata muncii sale. nu cred ca a gresit cu absolut nimic

    • KINGA Răspunde

      E atât de dedicată încât nu știe nimic . Mor la greu oameni de cand e ea mamanger , dispar obiectele decedaților etc . Si e manager bun , hai nu ii mai faceți campanie degeaba .

    • Mirela Răspunde

      Pffff nu va înțeleg pentru ce o apărați ? E management defectuos . Sub conducerea ei mor oameni , nu e primul caz . Daca era unul din familia ta ?

    • Asistentu Marin Răspunde

      Este atat de dedicată încât nu vede ce se întâmpla in spital . E o debandada generală acolo de cand este ea manager , lucram acolo dinaintea ei si putem face diferența între ce a fost si ce e acum . Nu mai comentați numai de dragul de a comenta .

  16. Tibi Răspunde

    oameni buni, voi cititi ce scrieti aici? oamenii nu mor din cauza managerului unui spital, fiti seriosi. Ce vina are Papici daca cei care lucreaza cu pacientii nu sunt constiinciosi si isi fac treaba pe jumatate sau nu si-o fac deloc? ei trebuie trasi la raspundere, nu cel care administreaza spitalul

    • Asistentu Marin Răspunde

      De la manager pana la cel care a greșit . Au murit prea multi oameni de cand a preluat Papici conducerea , sunt mult prea multe probleme . Si da, Este si ea vinovata . Ea conduce acolo , ar trebui sa știe ce se petrece .

    • Lajos Răspunde

      Tibi- stimate domn, un director care ajunge la conducerea unei Instititii trebuie sa știe ce se întâmpla in acea instituție . De ceva vreme sunt probleme dese la spital si da , directorul este si el răspunzător pentru ceeea ce se întâmpla in “ograda” lui. Cel care administrează spitalul trebuie sa vina mai des la lucru , nu asa cum face doamna manager . Cei care lucram la spital știm mai bine ce e acolo si comentam in știință de cauza .

  17. disperare Răspunde

    panarama asta de Papici care refuza sa demisioneze, e disperata. pe voi postacilor cu cat va plateste ca sa o vorbiti de bine? a pus-o si pe Dana Rentea, asociata ei de la Simbotour sa-i scrie lui Raed Arafat minciuni, cum ca e un manager excelent, etc. si ca satmarenii o doresc pe mai departe in aceasta functie. Sper sa afle Raed Arafat adevarul si opiniile a mii de satmareni, nu doar minciunile celor pusi de Papici sa-l dezinformeze.

  18. Ludovic Răspunde

    chiar sunteti penibili, toti care comenteaza sunt platiti de Papici? vai de steaua voastra de jenanti. comenteaza lumea pentru ca asa simte. oare cei care comenteaza anti papici de cine sunt platiti? rusine

  19. Pop Marius Răspunde

    ma uit peste comentarii si ma crucesc. ba postaci, ba denigrari, ba jigniri din partea unora care se vede de la o posta ca sunt in alta barca decat Marcela Papici. Eu personal o sustin pentru ca o cunosc, si nu va putea sa imi spuna unul care se ascunde in spatele unui pseudonim sa nu o sustin, din diverse motive. Fii tare Marcela, suntem alaturi de tine

    • Arny Răspunde

      Pop Marius – esti si tu un postac aservit al lui Papici ! Candidata voastră se afla in cădere liberă si situația va crează o reala problema . Nu o mai proteja atâta pentru ca nu ai dreptate , puteai fi tu mort intr-o situație asemănătoare !

    • Arny Răspunde

      Prietene o susții o viitoare penală . Este data in judecată de mai multe persoane cărora le-a de edat cineva drag si de familia celui decedat recent si cu siguranța instanța o va culpabiliza. Asa ca nu o mai apara . Cu siguranța e un om bun , dar trebuie sa demisioneze . Si ar trebui sa se retragă si din candidatura la parlament , moral . Daca mai exista asa ceva .

      • Pop Marius Răspunde

        prietene, vezi-ti tu mai bine de treaba ta si lasa si pe altii sa isi exprime parerea liber aici. vad ca intervii peste tot, aceleasi replici, aceleasi atacuri. esti un penibil. nu sunt un postac, la fel ca tine, se vede de la o posta, eu o cunosc personal pe femeie si imi exprim punctul de vedere. nu am nevoie de explicatiile tale. ramai mic acolo si comenteaza mai departe. am iesit din mizeria asta. sa fii sanatos

        • Razvan Răspunde

          Mai pacalici, nimeni dintre cei care citesc ori posteaza aici nu-i curios de faptul ca tu o cunosti si o ridici in slavi pe panarama asta. Fii lingaul ei in privat, nu aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.