Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Biserica din Acâş va fi reabilitată printr-un proiect european

biserica-acasBiserica reformată din Acâş va fi modernizată printr-un proiect european ce urmează să fie depus de către specialiştii Consiliului Judeţean Satu Mare, prin Programul Operaţional Regional.

Proiectul a fost votat în unanimitate în şedinţa Consiliul Judeţean de astăzi. Valoarea proiectului este de 2.305.691,60 lei, inclusiv TVA, din care cofinanţarea de 2% va fi susţinută de Parohia Reformată din localitate. Consiliul Judeţean va sprijini doar cu specialiştii, care se vor ocupa de implementarea proiectului.

“Înseamnă susţinerea din punct de vedere managerial al proiectului.. Este un parteneriat mai puţin obişnuit, dar care respectă cerinţele ghidului pe Programul Operaţional Regional. Modernizare înseamnă o investiție de 2 milioane de lei în total: alimentare cu energie electrică, instalații refăcute, irigații refăcute din zona interioară și exterioară, refacerea instalațiilor de încălzire, refacerea instalațiilor apelor pluviale și montarea unor jgheaburi și burlane. O să devină un punct de atracție turistică, și din această cauză s-a luat decizia de a sprijini, în condițiile în care este vorba mai mult de un sprijin moral”, a spus președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Proiectul va fi depus spre finanţare în prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

 

Un comentariu

  1. M Răspunde

    merita, nu gasesti la fiecare pas o astfel de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.