Ultima actualizare: azi, 11:07

 

Interviu

Gabriel Leș: Voi continua să fiu cu adevărat în slujba oamenilor. Și eu mă simt afectat de mizeria morală și corupția nerușinată

gabriel-lesGabriel Leș, este un tânăr politician sătmărean, cu 15 ani de experiență politică locală și națională, și care acum s-a decis să candideze, să vină în fața oamenilor să le ceară votul. De ce acest pas? Pentru că: ”Nu pot să spun că nu mă simt și eu afectat direct și personal de tot ceea ce vedem cu toții că este mizerie morală și corupție nerușinată în așa-zisa activitate a prea multor politicieni din cam toate partidele. Și eu trăiesc exact aceeași stare de nemulțumire profundă și de revoltă împotriva acestor lucruri ca fiecare om onest trăitor în țara asta”, spune Gabriel Leș.

Gabriel Leș, candidatul PSD pentru funcția de senator în Parlamentul României, vine în fața sătmărenilor și răspunde la clasica întrebare: ”Noi cu cine votăm?”.

Numele Gabriel Leș nu este unul necunoscut în Satu Mare. De unde vă cunosc sătmărenii?

Gabriel Leș: Bănuiesc că numele meu este cunoscut pentru că am fost viceprimar al municipiului Satu Mare în urmă cu câțiva ani, apoi subprefect, director la APIA Satu Mare și, mai recent, secretar de stat pentru armament în Ministerul Apărării Naționale. Vrând-nevrând, sunt o persoană publică prin natura activității mele profesionale, chiar dacă întotdeauna m-am străduit să îmi fac treaba cât mai bine și discret, fără să vreau neapărat să ies în evidență.

Mai concret, ce anume ați făcut în funcțiile pe care le-ați ocupat până acum?

Gabriel Leș: Îmi place foarte mult ca tot ceea ce fac să fie folositor pentru oameni. Una dintre marile mele satisfacții profesionale este reușita legată de punerea în practică a proiectului ISPA privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiu, în valoare de 30 milioane de euro. Este unul din primele proiecte mari din județul Satu Mare finanțat din fonduri europene. Eu am fost, e drept, doar președintele comisiei de licitație, însă am reușit să lucrez atât de bine încât nu am avut nici un fel de contestații sau suspiciuni. După aceea, experiența dobândită ca viceprimar, inclusiv în comunicarea cu oamenii și în gestionarea proiectelor europene, mi-a fost de mare folos când am fost numit director la APIA Satu Mare. Asta după ce am ocupat și funcția de subprefect al județului Satu Mare, poziție din care cred că am  contribuit la rezolvarea concretă a problemelor cu care se confruntau oamenii care s-au adresat instituției.

La APIA Satu Mare, din decembrie 2013, într-o perioadă dificilă pentru instituție – precedentul director Viorel Pintea a fost arestat pentru corupţie -, dar mai ales pentru toți oamenii care depindeau de ea, am reușit să-i recâștig credibilitatea în ochii fermierilor din județ. Subvențiile plătite la timp și eliminarea perioadelor de așteptare și înghesuială pe care erau obligați oamenii să le suporte aiurea – acestea sunt principalele mele realizări cât timp am fost la conducerea APIA Satu Mare.

Știți ce-i doare cel mai mult pe oamenii de la țară ? Că nu îi ascultă aproape nimeni. Iar dacă nu îi ascultă, nu se găsesc nici soluții pentru problemele lor. Eu îi voi asculta, așa cum am făcut și altădată, și o voi face în continuare, pentru că doar așa putem merge mai concret spre punerea în practică a unui program serios de susținere a agriculturii românești și a fermierilor pe care noi îl avem.

Atunci de ce ați renunțat la APIA și v-ați îndreptat spre un cu totul alt domeniu?

Gabriel Leș: Atunci când mi s-a propus, în octombrie 2015, să fiu secretar de stat pentru armament în Ministerul Apărării Naţionale m-am sinţit nu doar foarte onorat de această propunere, ci şi plăcut surprins. Am acceptat funcţia pentru că era o provocare, pentru că puteam să simt la un nivel mai înalt că într-adevăr pot să-mi slujesc ţara în mod concret, nu la nivel verbal-demagogic. Experienţa şi lecţiile învăţate în timpul cât am lucrat pentru sătmăreni mi-au folosit extrem de mult în munca de la Ministerul Apărării Naţionale. Iar faptul că am rămas în funcţie şi după demisia guvernului Ponta demonstrează concret, cred eu, tocmai faptul că în aprecierea muncii mele au contat cu adevărat seriozitatea, profesionalismul şi dăruirea cu care m-am implicat în această activitate şi nu apartenenţa mea politică. Până la urmă, omul sfinţeşte locul, nu politicul.

Sunteți de peste 15 ani în politică, ați și ocupat câteva serioase funcții de conducere. Filiala județeană s-a lovit de-a lungul anilor de conflicte, dar și de succese în forma unor alianțe. Unii s-au simțit nereprezentați de oamenii care conduceau la vremea respectivă partidul. Au fost ani când v-ați retras în umbră, iar acum ați revenit și candidați pentru un post de senator în Parlamentul României. În fapt, ce fel de politică duce Gabriel Leș?

Gabriel Leș: Eu am încercat mereu să-mi fac treaba cât mai bine și respectând tot ceea ce părinții mei și profesorii pe care i-am avut și oamenii de calitate pe care i-am cunoscut m-au învățat în materie de cinste, conștiinciozitate și bun-simț. Asta fac eu și în politică. Nu pot să spun că nu mă simt și eu afectat direct și personal de tot ceea ce vedem cu toții că este mizerie morală și corupție nerușinată în așa-zisa activitate a prea multor politicieni din cam toate partidele. Și eu trăiesc exact aceeași stare de nemulțumire profundă și de revoltă împotriva acestor lucruri ca fiecare om onest trăitor în țara asta. Iar acum candidez, pentru prima dată, pentru a intra în Parlament tocmai pentru că știu, chiar știu, că se poate munci realmente pentru a îmbunătăți cu timpul viața oamenilor, că lucrurile se pot schimba cu adevărat în bine dacă există implicare, interes și dăruire.

Majoritatea politicienilor din România sunt percepuți ca fiind aroganți, inculți, populiști, superficiali, demagogi, răzbunători, îngâmfați. În cei 15 ani de experiență politică, cum a simțit Gabriel Leș că este perceput de sătmăreni?

Gabriel Leș: Mă consider un om normal, cu bucuriile și grijile pe care le are orice om. Atât. N-am cum să am vreun aer de superioritate față de nimeni pentru că pur și simplu nu-mi stă în caracter. În plus, eu chiar cred că tot timpul mai  am de învățat de la fiecare om cu care stau de vorbă, așa am fost de mic copil și nu văd de ce m-aș schimba vreodată din acest punct de vedere. Și am simțit mereu că așa sunt văzut și apreciat de sătmăreni, ca um om cu care se poate oricând comunica direct, sincer și constructiv.

Așa cum familia este celula de bază a societății, cetățeanul este celula de bază a scrutinurilor. Până la aceste alegeri, cetățeanul contează numai pentru impozitele Ministerului de Finanțe, atât. Acum, în preajma alegerilor parlamentare, același cetățean este bombardat cu promisiuni. Gabriel Leș ce promite sătmărenilor?

Gabriel Leș: Oamenii sunt sătui de promisiunile făcute la grămadă în campaniile electorale. Şi eu la fel. Astfel că singurul lucru pe care-l promit, cu mâna pe inimă, tuturor sătmărenilor este acela că voi continua să fiu cu adevărat în slujba lor. Sunt prea conştient de faptul că pot ajunge senator numai şi numai cu ajutorul lor, prin votul lor, şi n-am cum să uit asta tocmai pentru că voi avea mereu nevoie de sprijinul lor şi de permanenta comunicare cu ei pe mai departe.

Până la urmă care este mesajul lui Gabriel Leș pentru sătmăreni? Noi cu cine votăm?

Gabriel Leș: Eu îi rog direct pe sătmăreni să mă voteze pentru că vreau și pot să fac ceva concret pentru ei și pentru țara asta asta în care trăim. Sunt tatăl a trei copii, vreau să fac ceva pentru ca ei să aibă siguranța unui viitor mai bun, nu doar promisiunea unuia.

110 comentarii

 1. nesimtiti Răspunde

  sa mori tu mă pocaitule!?coruptia nerusinata te deranjeaza pe tine?in ce sens ,ca datator de mita sau ca primitor de mita .ca nimic nu-ti e strain!leprelor!

  • Un oarecare Răspunde

   Cand faci astfel de afirmatii trebuie sa aduci si dovezi. Sau te excita ideea de a jigni?

   • Alina Răspunde

    Acestea sunt baliverne, marca PSD.

   • Eva Răspunde

    Votează PSD si vei rămâne in continuare același amărât intr-o țara amărâtă. Nu stiu cum mai poți sprijini un partid atât de corupt!

    • Kommentator Răspunde

     Gabriel Les este prea de treaba si prea linistit de felul lui asta e problema mare a lui. Si-a gresit partidul, dar asta nu inseamna ca diminueaza ceva din calitatile lui. Macar nu e un isteric si un gargaragiu ca Adrian Albu si nu e un infect ca Ovidiu Silaghi care a fost ani la rand presedinte al PNL Satu Mare. Gabriel Les e prea sincer si cu bun-simt pentru a rezista mult in politica fara sa fie marginalizat asa cum a mai fost pe vremea sinistrului Valer Marian. Gabriel Les crede prea mult in partea buna din oameni si de aceea e apreciat si sper sa fie votat de cat mai multi.

   • Geta Răspunde

    Nu va laudati si cu urmatorii indivizi?
    Liviu Dragnea – condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fraude la referendum si pus sub urmărire penală in dosarul angajărilor fictive.
    Victor Ponta – judecat pentru mai multe infracțiuni de fals alături de Dan Sova . Cercetat sub control judiciar in dosarul finanțării dubioase a vizitei lui Tony Blair.
    Lia Olguța Vasileasu- trimisa in judecată pt luare de mita , folosirea Autorității pentru obținerea de foloase necuvenite si spălare de bani .
    Ecaterina Andronescu- urmărită penal in dosarul licențelor Microsoft , anchetata pentru abuz in serviciu.
    Mircea Drăghici – acuzat de trafic de influența pe tru ca a protejat interesele unei firme implicate in evaziune fiscală.
    Titus Corlățean – salvat de parlamentarii PSD de la începerea urmăririi penale pentru abuz in serviciu in cazul alegerilor prezidențiale.

   • satmarean Răspunde

    Șeful vostru, al pesediștilor, Dragnea, nu ar fi bun de premier. Acesta e şi condamnat penal, pe lângă mincinos.

   • Putori penale Răspunde

    E in lucru !

  • matroz Răspunde

   Nesimtit:Inteleg ca daca ajunge la putere PNL-ul peste prajit,va desfiinta dreptul de libera aderare la culte religoase?Este grav,foatre grava pozitia nesimtitului de mai sus!!!Dar tineti-o tot asa si va voteaza pacientii trecuti prin cabinetul Dr.Enataescu!!!!!
   Iar vine un habauc sa-mi spuna ca jignesc…

   • Putori penale Răspunde

    Ești un imbecil! Postac imbecil!nu are importantă ca e pocăit ,era important ca e mincinos .cica pocăiții nu mint ,nu fura,nu…Nu are importantă cine ajunge la putere si tu si toți politicienii sunteți niște lepre .Esti un cacat,tu nu ai păreri,tu trebuie sa faci planul la postări.

    • matroz Răspunde

     @Put……Saracu de tine.Feres-te ca vine unchiul Enatescu si precis nu scapi!Doamne cu cine marseaza penelistii.A.. vreti sa va traduc ..marseaza….Mai tarziu dupa ce mai execut doi-trei talambi postaci!

     • Radu

      Matroz – același stil suburban . Esti o jena de comentator

   • Dinu Răspunde

    De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea,nu care promovează demagogia!

   • George Răspunde

    PNL este un partid competent si cu oameni competenti. In Satu Mare echipa este una respectabila si corecta. Oameni integrii care cu siguranța vor aduce proiecte de dezvoltare pentru județ.

    • Lia Răspunde

     PNL esti partidul care poate face diferența la alegerile care urmează . E de apreciat ca sprijină platforma lui Cioloș . Mult succes PNL Satu Mare

   • Iancu Răspunde

    Si PSD lui Ilici ce a făcut? PSD e cel mai penal partid, nereformat, ramas cu vechile metehne si apucături. Si azi sunteți aliați cu Alde,alt partid de penali. Cum naiba va adunați toti penalii împreuna si intenționați sa ajungeți iar la guvernare sa deturnati tot ce se mai poate.

    • Alegator Răspunde

     In toate partidele sunt si oameni de calitate si penali imputiti. Nici PNL nu face exceptie, asa ca ciocu mic !!! Mai repede aleg un om de calitate ca Gabriel Les decat un ratat ca Romeo Nicoara care nu stie sa faca altceva decat sa dea din gura si nu a facut absolut nimic pentru Satu Mare si satmareni. Gabriel Les macar a fost cu si pentru satmareni, chiar daca nu a stiut sa iasa in evidenta tocmai pentru ca nu prea le are cu vorbitul mult si fara rost.

   • Radu Răspunde

    Spui numai tampenii, matroz! Te-ai trezit cu fata la perete?

    • matroz Răspunde

     @Radu:rabdare tinere,am citit comentariul tau inteligent!Poti sa-mi dai UN exemplu de tampenie scrisa de mine?UNA nene,una si renunt dar daca nu imi pare rau dar dute-n competenta mea…..

     • Radu

      Prevaleaza tampeniile, matroz. Mi-e greu sa aleg una dintre ele.

     • Lia

      Penibil poți fii Matroz . Toate comentariile tale sunt de prost gust si fara nici un fundament , doar aruncate din topor .

  • Petre Răspunde

   Domnule Les, tot respectul nostru. Aveti experienta si profesionalism, aveti prestanta si meritati votul satmarenilor. Treceti peste rautatile gratuite ale celor care blameaza fara argumente ca n-are rost sa pierdeti vremea cu unii ca ei. Va dorim MULT SUCCES!!!

  • OM NORMAL Răspunde

   Iata un comentariu tipic pentru un om plin de invidie si frustrat. Sa te legi aiurea de religia unui om care chiar e credincios, nu doar unul de doua ore duminica, mi se pare o atitudine jegoasa. Mai ales ca Gabriel les chiar e un om de vaaloare.Marele lui defect este ca nu stie sa injure si ca respecta pur si simplu pe toata lumea.

 2. zebrazu Răspunde

  mai bine votez cu HARAMBE decat cu astia.

  • Geta Răspunde

   Partidul cu cei mai multi penali nu merita votul satmarenilor.

   • matroz Răspunde

    @Geta:Getuko ai dreptate.Renunta in suparare la penelisti si apuca-te de placinte poale-n brau……

    • Florin Răspunde

     PSD e cel mai iresponsabil partid. A propus si votat legi speciale ce ne duc la dezastru.

    • Bogdan Răspunde

     Cel mai corupt partid din România si in continuare mai vor la conducere , mai vor sa guverneze. Cat tupeu! E penibil sa mai creadă cineva in PSD!

    • Radu Răspunde

     Matroz este un om foarte odihnit ce nu are nici o treaba cu politica si cu decenta.

     • matroz

      @Radu:tu fiule nu te linistesti.O cauti cu lumanarea.Bun:sunt odihnit-de acord,ce ai impotriva?
      Prima data ai si tu dreptate ,nu am treaba cu politica,dar cu mintea ta de bibilica subdezvolta ,asta nu ma impiedica sa gandeasc>>
      Decenta :am umblat un gaci prin fata ta?Te-am injurat de cele sfinte?Aaaaa,nu agreez aiuritii din pdl,stai linistit ,nu-i agreez nici pe multi altii!!
      Iti recomnand pauza de politica,miscare in sanul familiei si-o sa vezi ca vei gandi mai optimist.E adevarat daca ai obiectul cu care sa gandesti !Hai,succes si ce-a zis mutu!!!!!!!

     • Lili

      Matroz fuck Off

  • Dana Răspunde

   Atâtea exemple negative intr-un partid si mai apar aici unii care ii susțin si ii apara. E de neînțeles. Asta e ca si cum iti fura cineva sistematic din buzunar si tu accepți asta si mai si susții ca e om onest. Cei care apara PSD sunt asemeni penalilor din partid, Defapt sunteți urmașii lor si cu siguranța asta urmăriți sa ajungeți, penali ca si liderii voștri.

  • Eva Răspunde

   PSD vinde iluzii unor categorii care nu o duc bine doar pentru a lua voturi. A face acest lucru știind că acele majorări nu pot fi aplicate echivalează cu o crimă politică.

 3. Sătmărean Răspunde

  Domnule Leș, faceți parte din cea mai slabă echipă propusă vreodată de PSD. Și dumneavoastră nu faceți discordantă de restul echipei. În consecință, nu voi vota PSD-ul.

 4. Ion Satmarean Răspunde

  Așteptam fapte, nu vorbe goale.Dumneata nu ți-ai dat pe undeva doctoratul?

  • Gigi Răspunde

   PSD,un partid ce refuza sa se reformeze.

   • matroz Răspunde

    @Gigi:eu am mai intrebat pe un postac aiurit,ce inseamna reformat…Saracu a plecat la Alina sa-i dea solutia.Va intreb si pe d-voastra acelasi lucru.Puteti raspunde sau asteptai lamuriri de la centru?

    • Rebeca Răspunde

     Pesedistii vor sa ajungă iar la putere pentru a continua jaful început in 89. Nu e evident ca din asta trăiește acest PSD?

   • Kommentator Răspunde

    Gabriel Les candideaza pentru prima dara. Nu e asta un semn de reforma totusi ??

    • Niculae Răspunde

     Gabriel Les e o solutie de avarie pentru PSD Satu Mare. Nu cred ca va ajunge senator.Mai degraba va ajunge Albu sau doi de la UDMR.

 5. George Răspunde

  Cine vorbeste de funie in casa spanzuratului? Chiar nu ti-e jena sa vorbesti de coruptie?

 6. Henrieta Răspunde

  Cu ce te-ai remarcat de-ai ajuns candidat? Pana si domnul Vasile Ciocan, fost pesedist, era mai potrivit pentru asemenea functie.

  • Elena Răspunde

   Cu asemenea candidaţi şi cu laude deşarte nu sunteţi credibili.Înţeleg că PSD e condus de un condamnat penal, Dragnea, dar de la filiale aşteptam altceva.

 7. pesedist Răspunde

  Decat sa votez un asemenea ins, mai bine nu votez.

  • ... Răspunde

   Votând PSD devii părtaș la fraudele lor, la mizeriile pe care le fac in țara asta.Nu înțeleg cum mai puteți sa ii credeți, de 25 ani va mint continuu si tot ii sprijiniți. Chiar asa mari beneficii va aduc de ii vreți? Votanții PSD sunt in proporție de 85% pana in 10 clase si persoane peste 60 ani. Nu este un semn de întrebare pt voi? Intrați in acest procent, oamenilor! Treziți-va si mergeți la școala!

 8. Laura Răspunde

  Faci parte dintr-o echipa extrem de subtire. Dupa plecarea lui Coica sunteti fiii ploii.

 9. Observator Răspunde

  Am observat ca-i racolati pe cei nemultumiti din ALDE.Asa i-ati luat la voi pe Radu Ardelean, Monica Tite, Ardelean Ioan, Ratiu Alexandru…Am inteles ca sunt in drum spre voi familia Marusca. Nevazandu-l pe Stef in campanie, conchid ca e in drum spre voi, spre prietenul sau Mircea Govor.Asa o fi?

 10. Traian Răspunde

  Prin promovarea de legi discriminatorii, prin racolarea de traseisti politici, prin maniera in care ii apara pe penali, PSD are o reputatie proasta. PSD nu trebuie votat!

 11. Ionica Răspunde

  Doar vorbe , domnule Les. Nimic care sa ma convinga sa va votez.

 12. satmarean Răspunde

  Nimic nu va recomanda sa ne reprezentati in Parlament.

  • Dana Răspunde

   Promisiuni desarte.La fel ca presedintele condamnat. Dragnea promite pielea ursului din pădure. El va da din banii pe care îi obține tot de la alegători plus comisionul lui, bani din taxe și impozite mărite după alegeri.

 13. Ion Răspunde

  Din păcate acești oameni de la PSD nu au decenta sa se retragă atunci cand vad ca sunt depășiți de situații. Acesta funcție la care râvnește Leș este mult prea mare pentru capacitățile sale manageriale.

  • Un oarecare Răspunde

   Am ajuns ca la 27 de ani de la lovitura de stat sa vb despre comunisti, vai de capul nostru. Voi traiti prin aceste vorbe pe care vi le aruncati in loc sa va ganditi daca e bine sa traiesti cu 1000 de lei pe luna si in genuchi, franta este un stat social ( adica omologul psd). Cati locuitori din acest judet au o viata mai buna datorita frantei??? De de ii lasam pe altii sa ne antagonizeze si pe urma sa profite??

   • Gratian Răspunde

    Nu votez pe urmasii lui Iliescu si Nastase. PSD e un partid corupt, plin de penali, nereformat, atractiv numai pentru lichele, pentru cei hamasiti de functii.

 14. Trahanache Răspunde

  Domnul deputat Octavian Petric e cel mai destoinic deputat pe care l-a avut Satu Mare din toate timpurile. Domnia sa debordează de inteligență și profesionalism, de grija față de semeni. Fără dânsul în Parlament, preoții ortodocși s-ar simți părăsiți de cel mai aprig susținător al lor.Nici Leș nu e candidat slab (fizic). Votez PSD la Paștele Cailor!

  • Anca Răspunde

   Sunt roman responsabil si votez altfel.Votez PNL!

  • Liberalul Răspunde

   Ştiți de ce votez eu PNL? Pentru că măcar nu ordonează minciunile şi nu le pune împachetate frumos şi cu fundiță pe rafturi lustruite, să dea bine. Aşa cum face PSD. Ai naibii ei, psd-iştii: şi-au cumpărat nişte specialişti in comunicare, Dragnea îi ține la apelul bocancilor pe membri şi uite cum par ei ştiutori şi organizați. Şi când mă uit prin localitățile administrate de psd-işti, îmi sparge capul câte o cutie frumos împachetată, plină cu minciuni. Jale, dezastru, mizerie, sărăcie. Statistic vorbind. Ei sunt bine cazați în viloaie, nu vă impacientați. Numai oamenii sunt sărăciți.

 15. Dana Răspunde

  Cu un partid plin de penali nu as putea niciodată sa ma aliez.Daca toti am face ca tine si ca alții,si anume sa susținem un partid sau un om corupt,unde ar ajunge țara asta.Asadar aleg sa votez cu un partid care susține o platforma normala îndreptată spre nevoile romanilor, nu o platforma populista si nerealizabilă.Psd are o platforma nereala si mincinoasa.Nu e potrivită pentru România.Sper din suflet sa nu fie aleși.

 16. Gratian Răspunde

  Pesedistii sunt de un tupeu fără margini. Nici nu mă mir că tovaraşul Dragnea a fost capabil să invite morţii la vot.

  • Florin Răspunde

   PSD nu merită votul sătmărenilor. Prin măsurile populiste promovate de PSD, fără nicio logică economică, România va ajunge pe buza prăpastiei.

  • Anca Răspunde

   PSD e promotorul legilor cu dedicaţie, al legilor speciale. Cine vrea viitor ţării nu votează PSD!

 17. Brrrrr Răspunde

  Nu ție rușine Les Gabrielucu ia spune tu cum ai ajuns la APIA SM cu sprijinul lui IANCU ia spune ce fel de acte ai semnat când ai fost detasat în februarie 2013 de la Primăria Racsa ilegal ia spune cum a făcut trafic de influenta govor și avram

 18. Henrieta Răspunde

  PSD s-a aflat la intrecere cu ALDE la propunere de candidati cu probleme penale.

 19. Rezolvat Răspunde

  Les gabriel incoruptibilîl dar spune cum ai fost angajat la Primăria Racsa și cum ai făcut naveta pentru 800 lei salar ca lipsește din CV pentru o chestie ptr care drăguță e trimis în judecata de acest lucru nu vorbești de angajări pe linie de PSD nu vb este un avocat psd consilierlocal știi cu prietenii din facultate

 20. vlad, tepes Răspunde

  1. Aceste raspunsuri nu-i apartin lui Les. El nu e in stare nici de atat.
  2. Reciclatul Les vorbeste de parca ar fi intrat ieri in politica ca independent.
  3. Limitatul asta ne crede chiar tampiti
  4. Sa ne explici Les-ule cum ai ajuns director la Apia? si ce competente ai avut pt functia de secretar de stat la Aparare.
  5. Du-te dracu cu partidul tau de penali nu ne insulta tinerea de minte,

 21. Guv Răspunde

  Pai Govor urla în Consiliul Județean ca funcțiile de conducere de la APIA sunt ale PSD iar unii din APIA chiar făceau coada la ușă lui govor stenograme Les Gabrielucu niște explicații dacă vorbești de asa zisa corupție cum trepidai la APIA ca dosarul lui Pintea era restituit

 22. Valer Răspunde

  Uitandu-ma la fata lui Les, am inteles totul. N-am cum sa aleg un asemenea individ!

 23. Pesta Răspunde

  Cand ma uit la candidatul asta al PSD, ma gandesc ca Ignatul nu e departe.

 24. Ion Satmarean Răspunde

  Dacă Leș e pocăit, cum vor face pesediștii campanie pentru el în bisericile ortodoxe, așa cum ne-au obișnuit?

 25. bvb Răspunde

  vorbesti de credibilitate dar vorbeste de actiunile si santanjul la director APIA Pintea din perioada 2012 – 2013 promovate prin sagetile Sasz Lorand si Bledea Mihai exact pe aceeasi tehnica ca dosarul de trimitere in judecata a vicepresedinte PSD Consiliu Judetean

 26. Lili Răspunde

  PSD un partid corupt in toate județele . Nu are ce caută la guvernarea țării. Este imoral sa girăm astfel de oameni ! Jos PSD defintiv din România !!!!

 27. Taurasu Răspunde

  Un parazit ca si PSD nu are nevoie țara .La fel cum nu are nevoie de parazitul Alde . Doua soluții Imorale pentru romani

 28. Tutu Răspunde

  Leș si hoarda lui hotii Satmarului . Un slogan bun pentru acest partid corupt.Nu trebuie lăsați sa ajungă la guvernare! Sătmăreni nu avem nevoie de ei in Satu Mare sau pentru Satu Mare . PSD nu poate reprezenta interesele judetului , a demonstrat-o prin Valer Marian , Petric , Mircea Pașcu , Ciocan si alții.

 29. matroz Răspunde

  @all:In sfarsit am primit o replica inteligenta din partea celor ce promoveaza cultura,dragostea fata de semeni,familia normala etc:EL SUN ASA :Matroz fuck Off
  Votati PNL!!!!Cu asta veti fi gratulati la sfarsit!!!!!!!!!!!!!

  • Unul Răspunde

   @matroz, Singur-singurel te descalifici prin comentariile infectate cu malitiozitate.

  • matroz Răspunde

   @Lili cea inteligenta ,stiti care cea cu ..fuck – Am făcut dragoste cu toţi băieţii din grupă! se laudă o studentă blondă prietenei sale, tot blondă.
   – Ete na, ce să-ţi spun?! răspunse cealaltă, invidioasă. Aşa, cu gura, şi eu!

   • Lili Răspunde

    :)))) ce te oftici asa mai Matroz :)))))La ce comentarii lași, ai răspunsuri pe măsura, te tzuck

  • Mariana Răspunde

   Matroz la modul suburban prin care abordezi comentariile celorlalți mi se se pare ca ai primit un comentariu decent. Ar trebui sa iti revizuiești atitudinea si cu siguranța altul va fi răspunsul . Eu sunt pro PNL , dar nu te atac pe tine pentru c ai alta opțiune. Intru pe articole politice si las câte doua trei comentarii si răspund la cele care necesita răspuns .

   • matroz Răspunde

    @Doamna Mariana:promit sa ma inscriu in PNL,daca de asta e nevoie.Nu inteleg ce le fac penelistilor?Nici lor ca de altfel nici altora nu le-am jurat credinta.Daca va deranjeaja abordarea putin mai pamfletara la adresa iubitului d-voastra PNL,va recomand PSD,ei nu inteleg nici atat .
    Daca o vedeti pe LILI,va rog sa-i transmiteti ca refuz tucaturi chiar si peneliste!
    Va doresc comentarii impartiale dar nu uitati de dragostea dintai!

    • Mariana Răspunde

     Nu e nevoie sa va înscrieți in PNL , nici eu nu fac parte din partid , doar simpatizez cu ei. Nuu faceți nimic , doar comentariile injurioase sunt nepotrivite ,atât va reproșez. Nu stiu cine este Lili .

     • matroz

      @Mariana:nu va trimit la Dex pentru aprecierea de injurios,sunt convins ca aveti proprietatea termenului.Daca aprecierea mea de aiuriti ,minte de bibilica este injurioasa,imi cer iertare.Dar cum vroiati sa raspund la : Putori penale spune:
      18 noiembrie 2016 la 16:54
      Ești un imbecil! Postac imbecil!nu are importantă ca e pocăit ,era important ca e mincinos .cica pocăiții nu mint ,nu fura,nu…Nu are importantă cine ajunge la putere si tu si toți politicienii sunteți niște lepre .Esti un cacat,tu nu ai păreri,tu trebuie sa faci planul la postări.
      Ce ziceti ?Putorii nu ia-ti spus ca foloseste termeni academici inadecvati!

     • Mariana

      Domnule Matroz , nu am remarcat acest comentariu , ale Dvs mi-au sărit in ochi fiind dese si agresive .nu consider ca trebuie sa răspundeți cu aceeași moneda, trebuie sa avem discuții pe argumente nu sa ne atacam irațional .

 30. OPINIE Răspunde

  IPOCRITULE !

 31. adriana Răspunde

  FELICITARI Gabriel Les.Ai votul nostru,ceilalti candidati la senat sunt VARZA!

 32. Florin Răspunde

  Citind comentariile, constat cu uimire si tristete in acelasi timp, cine sunt si ce caractere au cei ce sunt in opozitie cu PSD. Putem noi schimba oricate guverne, daca nu vom schimba mentalitatea, e vai si amar… daca nu simpatizezi un partid sau un om, sau nu esti de acord cu ei, metoda cea mai buna de a face acest lucru este de a nu le acorda votul. Vai de noi… Trezeste-te romane!

 33. laurentiu Răspunde

  Votati OMUL nu partidul!La SENAT- OBIECTIV- intradevar Les este peste ceilalti candidati actuali.

 34. liviu Răspunde

  votati-l linistit, pocaitii nu fura.

 35. Guv Răspunde

  Auleu mincinos ordinar cun ai fost instalat la APIA în februarie 2013 ilegal într-o instituție publica de govor mircea cu tot alaiul psd sunt dovezi și rememorează Racsa este corect și legal???

 36. avram Răspunde

  mai pretendent de senator Beniamin Les poate spui alegatorilor daca in viata ta , in scoala (atat cat ai facut) si serviciu ai realizat ceva in afara actelor de coruptie. PNL SM ar trebui sa caute mai bine sa vada actele domnului Beniamin Les de coruptie daca chiar doreste sa castige in fata acestui domn daca se poate numi domn, din pacate.

  • Kommentator Răspunde

   Adrian Albu e corupt, isteric si cu un caractec jegos ! Prefer oricand un om ca Gabriel Les care niciodata nu a fost amestecat in treburi urate si care, numai pentru ca acum “indrazneste” sa candideze este atacat in mod josnic, fara sa i se recunoasca dreptul elementar la autoprezentare in fata oamenilor care apoi sa-l aleaga – sau nu – in cunostinta de cauza. Nu-l poti compara pe bolnavul psihic Albu cu un om echilibrat si de bun-simt ca Gabriel les, hai sa fim seriosi !

   • avram Răspunde

    citind comentariile de mai sus sa ne spuna Beniamin Les modalitatea prin care a ajuns functionar la Primaria RACSA ce a facut acolo cum a stat cu naveta si cum s-a emis dispozitia primarului de RACSA TOMA BETEA si cum la insotit GOVOR la o institutie publica pentru a fi INSTALAT ca o SLUGA

    • avram Răspunde

     in continuare sa ne spuna cum in perioada anului 2013 in frunte cu acest Beniamin Les cum i-au pupat mana lui GOVOR pentru a fi ANGAJATI la APIA si Consiliul Judetean sau mentinuti pe functie de sefi serviciu caractere de doi bani slugi

   • Traian Răspunde

    Comparatia asta e totalmente nereusita. Les e mult sub nivelul candidatului liberal.

  • matroz Răspunde

   @avram:pentru stiinta noastra de alegatori ,ai putea sa ne traduci ce ai vrut sa zici?Mai copii,va bate Les de departe,nu stiu cu drept sau nu .Dar daca asta e nivelul partidului vostru,chiar am o retinere
   PS:Doamna Mariana ,incerc sa-i laud pe favoritii d-voastra.Dar astia sunt chiar -doamne caut cuvintele sa n-o supar pe d/na/nul mariana.Adica neispraviti!Uitati-va in sondaje,din cauza voastra , de slabisti-a spus fratele Iohanis-unii cresc in sondaje!!!!!!Sufar alaturi de voi,dar ,de ,voi sunteti intelectualii!!!!Stiti ca avut si Basescu unii???

 37. adriana Răspunde

  In afara de parerilor postacilor isterici REALITATEA este ca,f CLAR, Les e mai potrivit ca Albu, ungurii au un senator , restul nu conteaza! Voi vota Les la Senat si Vasile Ciocan la deputati!

  • satmarean Răspunde

   Fii serioasa, Adriana! Les e un candidat precum e numele lui. Nu inteleg de ce PSD nu a avut o optiune mai buna.

  • matroz Răspunde

   @Adriana:mai deschide pe uncle Google:Vasile Ciocan ot Certeze se vrea senator precum calul lui Caligula.Dar tu ai voie sa-l votezi deputat.In Oasul istoric e voie!

 38. adriana Răspunde

  Matroz draga esti TOTAL neinformat!!! :). Vasile Viocan candideaza la deputati! Il voi si vota iar pe Les la senat! Optiunea MEA!

  • matroz Răspunde

   @Adriana:ce sa-i faci ale tineretii valuri!Neatent ,ce poti sa-i zici…Scuze.Dar te rog voteaza-l oriunde,doar pentru ati irosi votul.Si eu voi fi un pierzator votand asa…Prieteni,ce poti sa-i faci!

 39. mirela Răspunde

  Din ce candidati vad si mie mi se pare bun Gabriel Les la Senat.

 40. laurentiu Răspunde

  Votez Gabriel Les la senat la deputati ma mai gandesc( oricum NU deputat psd!!!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.