Ultima actualizare: azi, 15:06
Locale

PSD Satu Mare începe cu încredere campania pentru parlamentare!

psd-satu-mare-10Conducerea PSD Satu Mare, alături de principalii candidați, a dat astăzi, într-o conferință de presă, startul campaniei electorale pentru parlamentare. Liderii PSD s-au arătat încrezători în șansele de reușită, afirmând că obiectivul competiţiei, de a obţine un mandat de senator şi două de deputaţi este unul cât se poate de realist.

Preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca:

Ne aflăm la începutul unei campanii electorale care se anunță grea, dar pe care o dorim să fie una constructivă. Echipa de candidați PSD va aborda această campanie electorală într-o manieră pozitivă și nu vom intra în dispute cu adversarii noștri politici. Intenția noastră este să ajungem cu programul de guvernare cu care PSD vine în fața românilor în fiecare casă, să le explicăm oamenilor ce vrem să facem pentru ei și cum vedem dezvoltarea țării în viitor.

Candidații noștri au avut deja întâlniri cu mii de sătmăreni în perioada precampaniei și au fost primiți foarte bine de oameni. Avem speranța că scorul pe care ni l-am propus pentru aceste alegeri, 2 deputați și un senator, este unul realist.

Sătmărenii apreciază că PSD vine la Satu Mare cu oameni noi și cu profesioniști, o echipă prin care îmbinăm tinerețea, profesionalsimul și experiența.

Sloganul nostru este ”Îndrăznește să crezi în România”, iar noi  spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc.

Avem o echipă puternică și unită, ne-am mobilizat activul pentru campania electorală și am convingerea că la finalul acestei luni sătmărenii vor putea face diferența.

Ioana Bran, candidat la Camera Deputaţilor:

Am avut multe întâlniri cu sătmărenii în aceste zile și mă bucură că mesajul nostru este înțeles bine de sătmăreni. Ne-am întâlnit și cu mulți tineri, care ne-au spus ceea ce știam: că și-au pierdut încrederea că clasa politică ar avea soluții pentru ei, ca să-și poată croi o viață aici, acasă. Misiunea noastră este să-i convingem că au un viitor acasă, iar noi venim cu soluții  pentru ca tinerii să aibă aici un loc de muncă bine plătit, să îşi facă o casă, să îşi întemeieze o familie şi să se alăture clasei de mijloc.

Luni am lansat la București programul PSD pentru tineri, iar noi, tinerii social-democrați care candidăm pentru Parlament, ne-am angajat în fața tinerilor să luptăm astfel încât dezideratul generației noastre să devină realitate.

Principalele politici pentru tineri:

• Posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat.

• Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru tinerii cu salarii de peste 2.000 de lei

• Eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii care au un PFA şi care înregistrează venituri independente nete anuale mai mici de 24.000 de lei. Eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfășoară activităţi independente.

• Acordarea unei subvenţii de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună.

• TVA pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietăți va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei.

 

Deputatul Octavian Petric, candidat pentru un nou mandat:

Vreau să vă spun că personal vin în fața sătmărenilor cu fruntea sus, la încheierea celor 4 ani de mandat. În urmă cu 4 ani am promis că voi lupta pentru 4 proiecte importante pentru județul Satu Mare, pe care le-am realizat cu succes: 1 – sediul Primăriei Tășnad – construit, 2 – DN 19 Livada – Negrești-Oaș – reabilitat, 3 – Am spus că avem nevoie de al treilea pod și am făcut demersuri pentru alocarea sumelor necesare – acum licitația pentru proiectul tehnic al celui de-al treilea pod a fost adjudecată, 4 – Pentru centura municipiului Satu Mare am depus amendamente și s-au alocat 20 milioane de lei, există finanțare dar, din păcate, autoritățile locale nu găsesc soluții pentru exproprieri.

Acestea sunt doar cele mai mari proiecte și nu vreau să intru acum în detalii pentru că voi reveni pe parcurs.

Vreau să aduc în discuție și votul pe care l-am dat luni în Parlament pentru majorarea salariilor pentru personalul din educație și sănătate. A fost un vot corect,  în Parlament a existat cvorum, deşi deputaţii PNL au chiulit de la serviciu.            În Buget există fonduri – există 29 de miliarde bani ce nu vor fi cheltuiţi, în timp ce pentru această creştere ar fi nevoie de doar 1,8 miliarde. Mai mult, creşterea economică de anul viitor, asigură sustenabilitatea măsurii şi în viitor.

România are cea mai mare creştere economică din U.E., ca urmare a măsurilor luate în guvernarea PSD. Este normal ca această creştere economică să se simtă în buzunarul românilor. PSD va susţine această lege şi, dacă românii ne dau încrederea lor, o vom pune în aplicare la guvernare. Contestaţiile la Curta Constituţională ale Guvernului şi ale PNL sunt un atac împotriva clasei de mijloc.

 

Gabriel Leș, candidat la Senat:

Pentru că s-a vorbit mult despre salariile din educație și sănătate în aceste zile, vreau să precizez că PSD are cuprins în programul de guvernare și majorarea salariilor bugetarilor cu 50% și că susținem legea salarizării unitare. A existat o lege negociată anul trecut de Guvernul Ponta, agreate de sindicate, dar nu a mai fost aplicată. De asemenea, în programul de guvernare am prevăzut o creștere a salariului minim și o creștere a punctului de pensie. (PSD propune prin programul de guvernare creșterea salariului minim la 1400 lei în 2017 și până la 1750 lei în 2020, concomitent cu creșterea salariului mediu la 3100 în 2017 și la 3.950 în 2020. Creșterea punctului de pensie la 1000 lei în 2017 ajungând la 1400 lei în 2020.) Nu vreau să se creadă că ne luptăm doar pentru personalul din educație și sănătate.

 

Radu Roca – președinte interimar PSD Satu Mare – Municipiu:

Am început deja întâlnirile candidaților noștri cu sătmărenii, dar de azi le vom continua mai intens. În municipiul Satu Mare vom face campanie din casă în casă, din bloc în bloc și din ușă în ușă. Ne-am făcut deja un program pe zile și ore și ne dorim ca mesajul nostru să ajungă la toți sătmărenii.  Să le spunem că fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa mijlocie, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a îşi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie. Acesta este singurul mod prin care România poate fi mai puternică.

 

159 comentarii

 1. Sătmărean Răspunde

  Cum poate să înceapă cu încredere campania un partid cu preşedinte penal, cu candidaţi penali?!

  • Gigi Răspunde

   Buna intrebare.Cum sa vorbestei de incredere cu presedintele condamnat?

  • Daniela Manta Răspunde

   Da cine ești tu sa judeci pe cineva ca e penal sau penali???

   • Florin Răspunde

    De ce te supara adevarul? Dragnea nu e condamnat? Altii din PSD nu sunt candidati penali?

    • Daniela Manta Răspunde

     Și ce ne interesează pe noi alții. Sau PSD….Pe mine ma interesează persoana în sine…..Nu culoarea politica…Și eu îl susțin pe Octavian Petric orice culoare politica ar avea…este un om corect..

 2. Observator Răspunde

  Masurile populiste ala PSD vor duce la dezastru Romania.

 3. Oana Răspunde

  PSD,un partid ce refuza sa se reformeze.

 4. Andrei Răspunde

  PSD s-a aflat la intrecere cu ALDE la propunere de candidati cu probleme penale.

 5. Pavel Răspunde

  O gasca catastrofala! Nu-i voi vota pe urmasii comunistilor.

 6. Marin Răspunde

  Debitaţi numai prostii. Cu asemenea candidaţi şi cu laude deşarte nu sunteţi credibili.Înţeleg că PSD e condus de un condamnat penal, Dragnea, dar de la filiale aşteptam altceva.

 7. Anca Răspunde

  Deoarece imi doresc sa traiesc in tara, nu voi vota un partid condus de penali.Nu voi vota PSD.

 8. Maria Răspunde

  PSD nu merită votul sătmărenilor. Prin măsurile populiste promovate de PSD, fără nicio logică economică, România va ajunge pe buza prăpastiei.

 9. Ion Satmarean Răspunde

  De la un PSD nereformat nu am nicio aşteptare,fapt pentru care voi fi alături de un proiect realist, ce stimulează dezvoltarea,nu care promovează demagogia!

 10. Ion Răspunde

  Tara e poporul, dar nu cel pesedist, cel inconstient de sensul gresit ales de partidul condamnatului Dragnea.

 11. pesedist Răspunde

  V-ati lepadat de Coica. Nu va mai votez!

 12. Ionica Răspunde

  Cu asemenea candidati, PSD va fi istorie, la Satu Mare.

 13. Tanar votant Răspunde

  Ma bucur ca se gandeste cineva si la profesori si cadre medicale. Cum am putea sa evoluam daca nimanui nu i-ar pasa de invatamant si sanatate! Bravo! Va voi vota cu siguranta!

  • Sătmărean Răspunde

   Spre deosebire PSD, liberalii dau dovadă de cumpătare şi de respect faţă de toţi cetăţenii. Pentru liberali sunt importante toate categoriile socio-profesionale, nu numai cei din Educaţie şi Sănătate.

   • Costi Răspunde

    Pentru Pnl cei din educatie si sanatate sunt pomanagi!!!! Multumim Pnl pentru lipsa de respect!!!!

    • satmarean Răspunde

     Nimeni de la PNL nu a declarat ca profesorii si doctorii sunt pomanagii.

     • Daniela Manta

      Da bineînțeles ca PNL nici nu rosteste cuvântul “medici” sau “profesori”:-)))ce sa mai zică sau sa promită ca vor face ceva pentru ei:-((( trist foarte trist la păscut cu mincinosii

  • Altul Răspunde

   Politica PSD va arunca in aer bugetul.

  • Radu Răspunde

   Societatea nu se rezuma la dascali si medici. Sunt si alte categorii ce merita respect.E gresita politica PSD.

 14. Florin Răspunde

  A ajuns PSD ul de rasul lumii!

 15. Unu Răspunde

  O echipa competenta!!!!felicitari Psd

 16. Maria Răspunde

  Cea mai buna varianta de candidatii a partidelor satmarene este aceasta!!!!bravo

  • pesedist Răspunde

   O varianta dezastroasa…Rusine PSD ca ati renuntat la Dorel Coica!

  • Miia Răspunde

   Asta este varianta pt Satu Mare , Maria draga ??? De dupa revoluția nu a fost suficient ?? Ce te face sa crezi ca s-au schimbat ? Ce te face sa ai încredere in continuare in ei . Imi pare rău dar esti intr-o confuzie totala . Nu pot sa cred ca vrei aceasta varianta

 17. Andrei Răspunde

  Felicitari Psd pentru echipa prezentata.Sunt sigur ca targetul propus va fi atins

 18. Bercea Răspunde

  Bravo Psd!Acuma aveți o echipa puternica!votam PSD!

  • Mondialul Răspunde

   O trupa slaba,slaba.

  • Corina Răspunde

   Echipa puternica sau echipa penala ? Nu neaparat penali ei , dar liderii naționali ? Cum poți spune ca este o echipa buna ? Vor sa ajungă iar la putere pt a continua jefuiala începută in 89 . Nu e evident ca din asta trăiește acest PSD ??? Nu mai fiți orbi dragi romani !

 19. Priala Bogdan Răspunde

  Cu increderea ca ne va fura mereu si ca va face cum vor ei. Absolut

 20. Radhoo Răspunde

  DE conceput ce face acest PSD corupt pe toate nivelele . Nu a fost de-ajuns de dupa 1989 încoace ?? Ce credeți ca mai puteți face ??? Ati dovedit tot ce puteți !!! Corupție , jaf , MAFIE !!

 21. Diana Răspunde

  Succes PSD! Octavian Petric este un om care inspira incredere!

  • Altul Răspunde

   Cui inspira incredere? Cred ca ai glume in program.

  • Ion Răspunde

   Cu ce s-a evidentiat Petric in primul sau mandat de parlamentar? Cu nimic benefic pentru satmareni. Sper sa nu iasa parlamentar.

   • Daniela Manta Răspunde

    Dar Silaghi cu ce sa remarcat?mai nu mai vorbiți în necunostiinta de cauza…în orice caz Petric a mai făcut ceva pt. acest judet (amendamente etc…..În comparație cu altii care si-au urmărit propriile interese și nu au făcut absolut nimic…

  • Mirela Răspunde

   Întrebați tinerii dinPsd care l-au ajutat sa devină deputat cum s-a comportat cu ei . Caracterul lui demonstrează ca nu poate face fata unui astfel de angajament . Activitatea lui e 0

 22. Blaga Răspunde

  Felicitari, VOTAM PSD !!!

 23. Alex Răspunde

  O adunatura de penali, in frunte cu conducatorul lor. sa le fie rusine ca au dus tara asta de rapa atatia ani. oare cand vom scapa de ei? sunt scarbit cand ii vad

  • Gigi Răspunde

   Nu stiu cum nu le este rusine sa vorbeasca despre tara,groparii tarii.Nu votez niciodata PSD.

  • Norbi Răspunde

   Cel mai corupt partid din România si in continuare mai vor la conducere , mai vor sa guverneze . Cat tupeu ! E penibil sa mai creadă cineva in PSD !

   • Observator Răspunde

    PSD e promotorul legilor cu dedicaţie, al legilor speciale. Cine vrea viitor ţării nu votează PSD!

 24. popescu dan Răspunde

  De ce nu Adrian Micle?. Am avut ocazia sa lucrez cu el in urma cu multi ani… Acest tanar a crescut exponential din toate punctele de vedere. Pe langa carisma mai are si avantajul de a conduce o afacere de succes si nu in ultimul rand experienta politica. Consider ca D-l Adi Micle(indiferent de apartenenta sa politica) ar fi o varianta viabila pt toti cetatenii judetului(nu face afaceri cu statul)

  • Unu Răspunde

   Dar cate din acesti candidati face afaceri cu statul??

   • Trahanache Răspunde

    Unii si cu palinca fac afaceri cu statul,iar rezultatul e promovarea mladitei rosii, a scufitei rosii…

  • Ion Satmarean Răspunde

   Si eu il cunosc personal pe Micle.Nu mi-a facut o impresie buna.

   • popescu dan Răspunde

    Firma D-lui Micle produce plus valoare(din acestea se platesc taxe, impozite, salarii, etc) din acest plus valoare la nivel macroeconomic se platesc salariile bugetarilor.. Cu scuzele de rigoare probabil ca tanarul Adrian vi se pare ,,fara impresie buna,, deoarece acest om ofera salarii unor familii, si probabil nu are timp sa fie maleabil in functie de dispozitia D-voastra

    • Ion Satmarean Răspunde

     Va inselati,domnule Popescu Dan. Sarcasmul dumneavoastra ma lasa rece. Il cunosc bine pe tanarul Micle.

 25. Elena Răspunde

  Cât tupeu au pesediştii ăştia!

 26. Dana Marian i Răspunde

  Sunt consternata de comentariile pozitive la adresa acestui partid . Cum mai puteți sa le dați crezare acestor ticăloși ??? Nu a fost de-ajuns răul făcut acestei tari , romanilor ? Vouă ? Tie ? Cum mai puteți fi atât de naivi încât sa ii mai girați ? PSD a demonstrat ca este cel mai corupt partid , ce mai comentam ?

  • Unu Răspunde

   Tu ai auzit de dreptul fundamental la opinie??? La voi Pnl-isti nu sa auzit de respect??fiecare e liber sa voreze cu cine doreste!!!!

  • Cetăţeanul turmentat Răspunde

   Sunt de un tupeu fără margini. Nici nu mă mir că tovaraşul Dragnea a fost capabil să invite morţii la vot.

 27. Ioana Răspunde

  Dragi “politicieni”,si pun in ghilimele pt cei care se cred mari politicieni,si urla din toti rarunchii ca PSD este penal,candidatii corupti si alte apelative,dragilor,vorbiti asa cand aveti dovezi concrete,fapte….ori devreme ce va ascundeti dupa niste pseudonime,nu cred ca sunteti in masura sa comentati.Da,cand ai curajul sa spui “ma cheama X-ulescu ,si sunt impotriva PSD pt. ca…..”atunci ai dreptul sa spui cuvinte ca:penali,corupti,etc……Pana atunci,mult succes candidatilor,mult succes Octavian Petric!!!Sigur votez PSD!!!

  • Ion Satmarean Răspunde

   Ioana, sunt împotriva PSD pentru că promovează o politică populistă, total greşită, fără să se gândească la viitorul ţării. PSD a refuzat să se reformeze şi a propus la nivel naţional mulţi candidaţi penali.Nu am cum să votez un asemenea partid!

   • Unu Răspunde

    Dupa cum observi echipa Psd Satu Mare nu are nici un penal!!! Deci comentariul tau e cel putin pe langa subiect daca nu aiurea si rautacios!!

    • satmarean Răspunde

     Nu e pe langa subiect. PSD e condus de un penal. Condamnatul Dragnea e candidat. Urmaritul penal Ponta e candidat…etc.

     • Unu

      Aici e vorba de echipa Psd Satu Mare sau tu votezi in Teleorman sau Gorj?

    • Mita Răspunde

     E suficient ca reprezintă un partid corupt . E destul ! Nu mai apărați PSD pt ca nu aveți pt ce

     • Unu

      Asta e parerea ta!!da de Blejnar,blaga si restu ai auzit?

     • Daniela Manta

      Susțin PSD -Octavian Petric care îmi inspira încredere….Și a demonstrat fapte nu vorbe…

    • Ion Satmarean Răspunde

     Nu va spalati rufele murdarite de Ponta si Dragnea nici in apele Iordanului. Peseditii au o eticheta de care nu se vor putea lepada, daca accepta compromisul de a avea presedinte condamnat, candidati penali la Gorj, Teleorman etc.

   • Ioana Răspunde

    Numele de familie e “Satmarean”?Citeste mai cu atentie comentariul meu….da,ai dreptul sa ai parerea ta,dar asta nu inseamna ca vei avea o influenta si asupra altora.Sunt convinsa ca vor primi voturile necesare….stii de ce?pt ca duc o campanie pozitiva.Ei nu incearca sa arunce cu noroi in partidele adversare.

    • Ion Satmarean Răspunde

     Eu nu am zarit niciun pic de noroi in comentarii. Sunt realisti. Isi spun opinia cu multa responsabilitate, cu gandul la viitorul tarii.

    • Mita Răspunde

     Doamna Ioana , ce înțelegi printr-o campanie pozitivă ?? Furtul din banul public este ceva pozitiv ? Tunurile trase de miniștri PSD sunt pozitive? Devalizarea României de dupa 89 este ceva pozitiv ? PSD a fost la conducerea țării din 89 , doamna Ioana !!! Nu crezi ca au demonstrat tot ce au putut demonstra !

  • Gina Răspunde

   Sunt uluit de comentariile pozitive la adresa PSD.

  • Mihnea Răspunde

   PSD este un partid corupt Ioana , nu cei din SM . Ei fac politica partidului corupt PSD , pt asta sunt atacați de cititori . Sunt convins ca sunt oameni corecți dar partidul pe care il reprezintă est profund corupt . Atât ! E simplu Ioana . Combate-ma

   • satmarean Răspunde

    Asa este.Bravo!

   • Ioana Răspunde

    Eu am cunoscut un candidat care a spus: “omul poate pierde averi,dar cand isi pierde cuvantul ,pierde tot”….Si asta a spus tot despre el.Daca generalizam pe toata lumea din PSD e ca si cum ai spune ca toti barbatii sunt infideli…..si nu e chiar asa.Eu,personal îi voi acorda increderea mea candidatului din PSD.

    • Adela Răspunde

     PSD nu mai are cuvânt de la Iliescu încoace ! Nu si l-a ținut in nici o guvernare ! Cu ce s-au ținut Ioana de cuvânt ??? De ce nu duduie România ?? De ce sunt majoritatea închiși si pe la DNA ? DACA sunt de cuvânt ?? Hai rationeaza ! Ca nu e greu, nu mai tine mortiș sa convingi lumea ca PSD e schimbat .

     • Ioana

      Eu nu tin mortis sa conving lumea.Este parerea mea si cred ca fiecare este liber sa si-o exprime.Si eu cred ca fiecare este suficient de matur si de cu capul pe umeri sa ia o decizie…decizia care considera ca este mai buna pt el/ea.

    • Mirela Răspunde

     Suna bine,insa PSD una zice si alta face.

     • Daniela Manta

      Nu e chiar asa…știți cum e lucrurile bune nu apar niciodată la urechile oamenilor….Dar faptele rele repede apar în presa..tv..rețele de socializare

    • Ion Satmarean Răspunde

     Ioana, cu o floare nu se face primavara. La fel, cu un parlamentar pesedist cinstit nu se poate face un grup parlamentar onorabil. Nu stiu care e numele celui cinstit. Am dat doar un exemplu.

    • matroz Răspunde

     @Ioana:as vrea si eu sa cunosc politicianul invocat de d-voastra!Ati putea macar sa-l numiti sau v-ati aplecat asupra pildelor crestine?

    • matroz Răspunde

     @Ioana:as vrea si eu sa cunosc politicianul invocat de d-voastra!Ati putea macar sa-l numiti sau v-ati aplecat asupra pildelor crestine

 28. Mircea Man Răspunde

  Ioana , esti candidata PSD ? Ioana Bran ? Sa știm daca tot discuți pe acesta postare . Merci

  • Ioana Răspunde

   Nu,chiar sunt o simpla admiratoare a anumitor persoane din PSD…atat,nimic mai mult.

   • Maria Răspunde

    Si eu admir trandafirii,dar nu cei trei rosii de la PSD.

   • Columbo Răspunde

    Da-mi voie sa nu te cred. Ceva te-a tradat. Uita-te pe pagina Ioanei Bran de pe facebook si apoi la cateva comentarii. Probabil, ganditi la fel.

    • Ioana Răspunde

     Ai curajul sa-mi dai numele tau de pe Facebook sa te contactez,sa vezi cine sunt….eu am curajul sa te contactez,pt ca nu am nimic de ascuns.Pur si simplu imi voi sustine candidatul,si acesta se intampla sacfie membru PSD.

   • Mircea Man Răspunde

    Înțeleg ca aperi candidații si nu partidul pe care ei il reprezintă ?

  • satmarean Răspunde

   Posibil,insa chiar daca e, asemenea mentorilor ei, nu va recunoaste.

 29. Eva Răspunde

  PSD numai despre incredere nu trebuie sa vorbeasca.

  • Anca P Răspunde

   PSD nu ar trebui sa vorbească despre nimic Eva . PSD e ciuma României ! Noi toti si Ioana , ne aflam aici datorită lor . Au avut friele ani buni si au vandalizat țara asta . Se chinuie alții sa recupereze haosul lăsat de acest partid corupt si penal . Ioana da a ii admiri pe candidații partidului din SM d ce nu le spui sa isi aleagă alt partid daca vor sa candideze sau sa meargă independenți . Spune-le , ca si tu stii bine ca PSD colcăie de penali si infractori . Spune-le ca ei reprezintă o șleahtă de indivizi certați cu legea , cum pot eu ca votant s pun ștampila pe PSD cand stiu ce fac liderii lor ? Eu ii aleg sa imi reprezinte interesele si ei isi fac intesele . Pari un om rațional dar nu raționezi , sorry .

 30. Florin Răspunde

  @Manta, numele tau e neputinta. Vrei sa aperi penalii din PSD,dar prin asta ii acuzi.

 31. matroz Răspunde

  @all:faptul ca sunt atat de multe comentarii,pro sau contra dovedeste vizibilitatea partidului.Cu bune si mai putin bune…Nu am o admiratie nestavilita fata de unii dintre cei vizibili.Un lucru e cert,cu sau fara voia unora patidul ramane cel mai vizibil,probabil si cel mai votat.Mai ales ca s-a mai curatat de oportunisti,putini dar au fost siliti sa plece…Respect unora,deziluzie fata de altii,dar asa e un partid mare…Restul sunt putoisme ale postacilor,mai mult sau mai putin platiti.Pentru oricare partid mai multa rationalitate din partea celor platiti sa scrie s-ar dori,atfel ajungem sa acuzam de orice prostioare oameni chiar bine intentionati!

  • Istvan Răspunde

   Matroz , PSD e un partid vizibil corupt ,adevărat . De curățat nu s-a curățat , pt ca însuși președintele Dragnea este corupt si cercetat . Defapt e in proces cu Dna si probabil va ajunge si condamnat . Esența este ca PSD nu se poate reforma si va rămâne la stadiul de partid socialist si corupt . Vina celor din SM este ca ii reprezintă , atât . Un om cu moralitate nu ar putea face asta . In rest , numai de bine .

   • matroz Răspunde

    @istvan:este si asta o parere buna sau nu.Realitatea din pacate va infirma:este un partid cu aderenti ,votat si in sondaje cel mai bine cotat!Restul sunt pareri de colocviu,pot impresiona trei studenti veniti din Stana,dar nu pot schimba un curent.In rest copiati clisee ale televiziunilor.Capul,mintea ,pentru ce le mai avem?

    • Istvan Răspunde

     Alegătorii PSD in procent de 44 % ii au cei care au urmat cel mult 10 clase , iar cei cu studii superioare sunt in procent de 15% . 42% sunt din mediul rural si 58 % din urban . 31% au vârste cuprinse între 50-64 ani , iar 24 % au 65 si peste ! Matroz te las sa tragi concluzia singur .

     • matroz

      @Istvan:si???voturile lor nu sunt valabile?Si ia uitat-te mai atant la statistica…

     • Istvan

      Sunt voturile unei majoritați analfabete in mare parte . Daca tu esti de acord ca o astfel de societate sa iti decidă soarta , treaba ta , eu nu doresc si ma voi lupta cat pot sa nu reușească . Este un electorat pe care PSD il manipulează in cel mai ordinar mod, prin ajutoarele sociale si prin biserica .

    • Dormeo Răspunde

     Inceteaza F …pru …

  • Gigi Răspunde

   @matroz, numarul penalilor si masurile populiste au facut PSD-ul vizibil.Faptul ca prevaleaza comentariile negative e firesc in acest context.

 32. Malina Răspunde

  Citesc comentariile de la acest articolsi ma minunez cum mai poate cineva sa creadă in PSD sau in candidații lor , pt ca pana la urma oricât sunt ei de buni side treaba , reprezintă partidul . Pai mai concetățeni , nu ati urmărit arestările din ultimii ani ? Nu e clar ce s-a întâmplat in anii conducerii PSD ?? Sunt extrem de mirata ca ii mai apărați , sincer va spun . Vorbiți unii de cuvânt si de schimbare in PSD , e strigător la cer . Parca nu ati trăit in țara asta atâția ani , parca nu citiți presa nu va uitați la tv , nu trăiți aici ! Si ii mai apărați ??? Pai daca Doamne fereste ajung iar la putere suntem Terminați !! Ăștia ne vând cu totul .

  • satmarean Răspunde

   Aşa este, Malina!Ai rezumat şi punctat foarte bine. Felicitari!

  • matroz Răspunde

   @Malina:stai cuminte fatul meu.Nimeni nu ti-a luat dreptul la vot,nici la opinie,numai nu te opinti prea tare.Mai lasa si dupa alegeri.Astept o parere personala ,nu aiureli balmajite.Saraca de tine poate cand scrii de vanzare te gandesti la Oriflame ori Nivea.Ia spune tu ce stii de vanzari:copii,aur,licente,IT etc.?Macane stiinta de data asta!

   • Malina Răspunde

    Nu mi-l ia nimeni , e clar , dar votanți învechiți ca tine care girează socialismul la nesfârșit , ignorând situațiile in care ne pun si faptul ca bat pasul pe loc de dupa rev încoace , decid soarta unei națiuni . O soarta in care eu nu vreau sa ma complac cu tine . Probabil esti un nostalgic al vremurilor comuniste , mulțumit cu mărunțiș de la partid si stai sa iti plângi de mila intr-o dugheana ticsită de vechituri

    Liviu Dragnea – condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fraude la referendum si pus sub urmărire penală in dosarul angajărilor fictive
    Victor Ponta – judecat pentru mai multe infracțiuni de fals alături de Dan Sova . Cercetat sub control judiciar in dosarul finanțării dubioase a vizitei lui Tony Blair.
    Lia Olguța Vasileasu- trimisa in judecată pt luare de mita , folosirea Autorității pentru obținerea de foloase necuvenite si spălare de bani .
    Ecaterina Andronescu- urmărită penal in dosarul licențelor Microsoft , anchetata pentru abuz in serviciu
    Mircea Drăghici – acuzat de trafic de influența pe tru ca a protejat interesele unei firme implicate in evaziune fiscală .
    Titus Corlățean – salvat de parlamentarii PSD de la începerea urmăririi penale pentru abuz in serviciu in cazul alegerilor prezidențiale .
    Si multi alții . Am trecut doar câteva nume cu rezonanta .

    • matroz Răspunde

     @Malina :iar aduci invataturi de la altii!!Capul tau,ce spune?Visezi la socialism,fara sa poti da o definitie?N-am nici-o traba cu partidul,dar nu ma pot abtine sa nu sesizez idiotii!

     • Malina

      Daca nu ai nici o treaba cu PSD te trezești apărând-ul ? Nu înțeleg . Este o realitate , care ar trebui sa fie o invatatura pt tine . Nu visez la socialism , am trecut prin acea experiența si încerc sa ma lupt cu îndoctrinați ca tine , sa nu se mai repete . Jignirile astea gratuite sunt tipice electoratului pe care il reprezinți .

     • Suciu anti PSD

      PSD , PSD PSD … inca mai are adepți . Nu ma Mir , intr-o țara de analfabeți , de un sistem educațional distrus cu buna știință de miniștrii PSD . Tinerii pleca , ramân pensionarii si asistații social . Electoratul PSD ! Si ne miram ca ne merge prost . Pai daca suntem prosti si oameni ca Matroz , ca Ioana sprijină si susțin un astfel de partid , ce vrem noi schimbare ? Oameni Onești ? Reforme pt țara ? Ăștia de la PSD vin cu gândul de a cheli ce a mai ramas .

    • Diana Răspunde

     Ai dreptate, Malina! Nu te lasa intimidata de atotstiutorul matroz!

    • Fara Cap Răspunde

     Ia uitel, tot cu space inainte de punct si virgula doar ca acuma ii contra.

     CONTRA PSD, PENTRU PNL.

     CE VA MAI PLACE MANIPULAREA

    • Dormeo Răspunde

     Inceteaza Pru [email protected] F.M.C

 33. Iulian Răspunde

  PSD = mafie = antisistem = stagnare.

 34. Gramatica și ortografia limbii române Răspunde

  Muriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim….. Dați Google Translate că scrie mai bine ca mulți dintre voi…

 35. Petrica Răspunde

  Susțin PSD!!!felicitări candidatiilor

 36. Marcel P Răspunde

  D-nul Petrica avem nevoie de d-nul Octavian Petric la Camera deputaților acesta având o experienta.

 37. Marcel P Răspunde

  D-nul Petrica avem nevoie de d-nul Octavian Petric la Camera deputaților acesta având experienta.

 38. Emese Răspunde

  Din cate vad părerile sunt împărțite…fiecare are dreptul la libera exprimare…Eu votez cu sufletul….Și votez persoana în sine nu culoarea politica….Din partea mea aveți un mare DAAAA d-nul Petric….Va doresc multa sănătate și putere de munca..

 39. Mitica Răspunde

  Cei mai competenți Votez PSD la SATU MARE!!!va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.