Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Parchetul s-a autosesizat în cazul Kinder Carei. Încă un dosar penal

careiParchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-a autosesizat, după ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă și a deschis un dosar penal și pe numele firmei din Carei care ar fi dat de lucru localnicilor, fără acte. Ancheta are legătură cu reportajul realizat de ziarul britanic The Sun de acum două săptămâni. Peste zece persoane au recunoscut că munceau acasă la asamblarea jucăriilor, fără să aibă un contract de muncă.

De altfel, acesta este al doilea dosar penal în legătură cu acest caz. Procurorii investighează in rem (cercetare asupra faptelor – n.r.) un posibil trafic de minori, în sensul exploatării acestora prin muncă forţată.

Luna trecută, jurnaliştii de la tabloidul britanic The Sun au relatat că o familie de români – inclusiv trei copii cu vârste începând de la şase ani – primeşte 20 de lei, adică aproximativ 3,77 lire sterline, pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, care sunt ulterior livrate de un intermediar la o fabrică din localitatea Carei.

Mama copiilor, Timea Jurj a declarat că totul este o înscenare şi că jurnaliştii britanici i-au promis că soţul său va primi un loc de muncă în Marea Britanie dacă întreaga familie apare în materialul despre ouăle Kinder.

În schimb, un localnic din Carei care a spus că este un apropiat al familiei spune că familia Jurj ar fi primit 200 de lire sterline de la jurnaliștii englezi să accepte să apară în reportajul lor. 

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.