Ultima actualizare: ieri, 20:54
Locale

Soluția PNR: Tăiem pensiile nesimțite ale parlamentarilor și creștem pensiile românilor

andrei-pasca-pnrPartidul Noua Românie este singurul proiect politic din România care a fost fondat şi este format  doar din oameni care nu au mai făcut politică niciodată. O noutate absolută în peisajul gri al actualei clase politice, format în majoritate din oameni care se perindă pe la mai multe partide, în functie de interesul personal. De asemenea, PNR nu acceptă traseişti şi nu va face alianţe cu nimeni.

Candidaţii Noua Românie din judeţul Satu Mare sunt oameni simpli care respectă linia nouă de politicieni descrisă mai sus. Andrei Paşca, cap de listă la Camera Deputaţilor, un tânăr de 28 de ani care a debutat în politică acum şase luni şi Cristian But, actor al Teatrului de Nord Satu Mare şi deasemenea debutant în această junglă, reprezintă propunerile PNR pentru sătmăreni.

Cei doi tineri născuţi în Satu Mare au propuneri legislative diferite faţă de partidele clasice şi abordează subiecte sensibile pentru electorat.

Constat cu uimire cum se întrec partidele vechi în a găsi surse de finanţare cât mai fanteziste pentru creşterea salarilor şi a pensiilor. Unii dintre ei aproape zic că vor scoate imprimanta în Parlament şi vor începe să printeze bani. Noi suntem singurii care adoptăm tactica Robin Hood: vrem să luăm de la bogaţi şi să dăm la săraci. Parlamentarii care i-a avut România până acum au avut grijă să-şi tragă indemnizaţii grase, tot felul de beneficii şi, mai nou, cu tot tupeul şi-au alocat aceste faimoase pensii speciale. Planul nostru este să eliminăm aceste pensii speciale, atât pentru parlamentari cât și pentru toate categoriile socio-profesionale. Reducerea numărului de parlamentari la 215 şi a sumei alocate pentru cazarea unui demnitar de la 4.000 de lei la 2.500 de lei lunar, va reduce cu 60% cheltuielile anuale de funcționare a Parlamentului României. Credem ca aceste sume enorme din buget ar trebui să ajungă la cetăţenii pensionarii, la cei care au pensii care îi forţează la un trai de subzistenţă. Pensiile în România trebuie recalcultate odată pentru totdeauna în aşa mod încât pensionarii să-şi trăiască bătrâneţile în linişte şi tihnă, alături de nepoţi”, a declarat Andrei Paşca, candidatul cap de listă de pe poziţia 7 pe buletinul de vot la Camera Deputaţilor.

În acest moment, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi puţin peste 80.000 de pensionari, din care 60.000 sunt cu decizie de pensionare cu limită de vârstă. Aceste cifre se situează în trendul naţional, dar este dureros că media pensiei lunare în judeţ este de 760 de lei. „Considerăm că pensionarii care au muncit o viaţă întreagă merită un venit care să le asigure un trai decent. Niciun român nu ar trebui să îndure umilinţa de a fi nevoit să se descurce din 760 de lei pe lună, cu atât mai puţin unul care a lucrat toată viaţa. Satu Mare se află în top 5 cele mai mici pensii din ţară. Lucrurile trebuie să se schimbe, cetăţenii aflaţi la vârsta de pensionare merită parlamentari care să le acorde respectul cuvenit. Şi asta o vom face în primul rând prin desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi dirijarea acestor sume spre creşterea pensiilor celor care au muncit o viaţă întreagă”, a completat capul de listă la Senat, Cristian But.

Reducerea sărăciei în România este prioritară în Programul Electoral Noua Românie şi ştim că acest lucru se poate face doar prin crearea de noi locuri de muncă și printr-o salarizare europeană a angajaților. Vom avea creștere economică și un nivel de trai crescut doar atunci când nivelul de salarizare va fi apropiat de media europeană. Crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tinerii absolvenți de liceu și facultate, prin reducerea birocrației în mediul privat, prin înlesnirea înființării de companii și prin relaxarea fiscală pentru firmele debutante. Companiile care vor angaja cu normă întreagă absolvenți de liceu și facultate, pentru o perioadă de minim cinci ani, vor primi de la bugetul de stat o subvenție de 1000 de euro pentru fiecare angajat. Alocarea subvenției se face la finalul anului, fracționat câte 200 de euro pe an.

Este imperativ necesar în România ca în următorii patru ani numărul salariaţilor să fie mai mare decât cel al pensionarilor. Facem acest ţel posibil prin creşterea numărului locurilor de muncă. Iar, la prețuri și taxe europene dorim să avem și salarii europene pentru români. În patru ani, salariul minim net pe țară pentru persoanele necalificate și cele cu studii medii va ajunge la 2000 de lei, iar cel pentru persoane cu studii superioare la minimum 3000 lei.

Pentru combaterea muncii la negru, Noua Românie va elabora un pachet legislativ ce vizează modificarea Codului Muncii și a Codului Fiscal, astfel încât companiile să nu mai fie nevoite să angajeze personal fără forme legale. Dar vom procesa şi dublarea amenzilor pentru companiile care angajează personal fără forme legale și obligarea angajatorului la plata contribuțiilor la bugetul de stat pentru fiecare salariat fără forme legale, retroactiv pe minimum două luni.

Sursa: Partidul Noua Românie Satu Mare

13 comentarii

 1. figaro Răspunde

  Tineri si deja demagogi. Credeti ca puteti prosti pe cineva cu retorica asta?

  • Vlad P. Răspunde

   Asta ai inteles tu din tot articolul? Te-ai obisnuit sa fii mintit, se pare ca iti si place sau iti convine situatia. Tine-o tot pe calea ta atunci si pe urma plange-te ca tara merge prost si toti fura.

   • Kangoo Răspunde

    Sa-l ierti, e de la Alde si azi nu si-a luat doza de mumu de la Silaghi si Stef 🙁

   • figaro Răspunde

    Nu e vorba decat despre ce poti sa faci si ce nu. Habar nu aveti ce inseamna administratie, cu ce se mananca, care sunt neajunsurile evidente care exista, dar va puneti voi sa filosofati ce ar trebui facut si ce nu. De aceea spun ca sunteti demagogi… auzi ma la ei, Robini Hood??? Ma faceti sa rad… unde credeti ca sunteti, in padure? Eu m-am legat de retorica voastra de toata jena. Si eu as putea abera despre ce as vrea sa facem in tara asta, dar hai sa vedem in primul rand daca putem, daca avem cu cine, daca resursa umana e pregatita, etc… Poate la nivel de idei sunteti ok, insa in modul in care o exprimati pe mine cel putin ma indeparteaza si ma pierdeti, ma duce cu gandul la cei care spun orice in campanie, numai ca sa poate ajunge in functii.

    • Vlad P. Răspunde

     Deci tu stii ce stiu ei si ce nu stiu, fara sa ii cunosti, nu? Clarvazator sau atotstiutor?
     Nu cei de la PNR au redactat articolul, greseli se mai strecoara peste tot, si ca fapt divers PNR nu cauta sa se remarce prin vorbe, ci prin fapte. Minciuni frumos impachetate gasim la tot coltul. O zi buna

 2. sophia Răspunde

  “reducerea birocrației în mediul privat” Poate imi explica si mie cineva cum vine asta???

  • Pop Ioan Răspunde

   Nimic mai simplu.Institutiile statului vor fi privatizate.Vom avea Primarii private,fisc privat,Directie Agricola,APIA privat….Pina nu uit:cumpar Primarie in zona.Dau si spaga.

 3. larisa Răspunde

  Un partid care merita sustinut!…si da tineri si cu idei clare…Tineri care s.au saturat de ce au facut ei in acesti ani…asa ca mai bine i.ati susține si i.ati ajuta!

  • cvb Răspunde

   exact, tineri fara vila mare cu piscina si seria7.
   Urmeaza ?!?!?

   • Kangoo Răspunde

    va recomand sa ii scrieti la Cristi pe facebook si sa il invitati la o cafea sau o bere. Are proiecte super interesante pentru SM si nu refuza niciodata o invitatie la discutii.

   • dorel Răspunde

    Cristi, Andrei si restu din gasca PNR de la Satu Mare sunt oameni normali, cvb. Nu au vile si piscine, toti provin din parinti muncitori, man.

 4. Vlad P. Răspunde

  Succes Cristi, succes Andrei. Alternativa corecta pentru mizeria care este in momentul de fata in politica. Doar cu oameni curati, cu mintea limpede, se poate face o reforma completa.
  Alege Partidul Noua Romanie daca vrei sa vezi o schimbare reala!

 5. Matroz Răspunde

  In sfarsit, oameni normali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.