Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sătmărelul vrea să se rupă de Satu Mare

harta-satmarelMai mulți locuitori din Sătmărel au depus memorii la Primăria Satu Mare și Consiliul Județean în care  solicită ruperea de municipiu și alipirea la comuna Vetiș.

Deocamdată nu au fost analizate atent aceste petiții, însă trebuie precizat faptul că pentru realizarea acestui lucru trebuie referendum în întregul municipiu Satu Mare, iar pentru validarea acestuia trebuie să se prezinte la urne 50% din sătmăreni.

Viceprimarul Adrian Albu a spus într-o conferinţă de presă că această variantă ar fi una bună pentru cei din Sătmărel.

“În ipoteza în care ar vrea să iasă din municipiul Satu Mare ar fi mai bine pentru ei, pentru că proiectele europene pentru localităţile din mediul rural sunt mult mai numeroase. Ei asta şi sunt de fapt, un sat care aparţine de Satu Mare. Există un drum care duce în zona Vetiş de 2 km şi ceva, este o legătură foarte bună, este şi o barieră peste calea ferată, am fost pe o parte din el, acum nu mai e, e impracticabil, nu mai există numai pe hartă, dar în realitate nu mai există. Dacă s-ar face acel drum oamenii ar avea ieşire directă în DN 19”, a declarat Albu

În opinia sa, transferul Sătmărelului la Vetiş “ar fi o idee bună pentru că s-ar găsi rezolvare pentru multe probleme ale cetăţenilor”.

4 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Dacă se știe de acel drum, de ce nu-l reabilitează primăria?

  2. avu Răspunde

    Pt ca Satmarelul sint majoritari romani. Iar orasul.pierde 2000 de voturi romanesti… Viceprimarul ar fi trebuit sa stie ca acel drum facea legatura cu orasul in perioada interbelica. Nu prin Balta Blonda. Jocuri UDMR…

  3. Sătmăreanul Răspunde

    Oare si pentru Vetis ar fi bun ?

  4. figaro Răspunde

    Nu stiu cine a nascocit aceasta mirifica idee, dar trebuie sa tinem cont de niste aspecte: locuitorii din Satmarel s-au plans ani de zile ca Ilyes nu le repara drumul, a venit Coica l-a facut si ei acum merg tot dupa Ilyes la Vetis… mi se pare asa un pic sado-maso, si un alt aspect, sa te dezlipesti de Satu Mare, pierzi niste drepturi si niste facilitati. Oricum nu cred ca e decat o fumigena de campanie de-a lui Albu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.