Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Romeo Nicoară explică scorul slab al PNL: grupuri şi grupuleţe. Apel către liberali!

Romeo-Nicoara-1Deputatul PNL Romeo Nicoară a postat pe pagina sa de facebook un mesaj către liberali, în care recunoaşte că nu este mulţumit de rezultatele alegerilor şi că scorul a fost afectat de unii colegi care au gândit doar în termeni de tabere şi grupuleţe. El îi chemă alături pe liberali, pentru a găsit soluţii şi a regândi oferta partidului.

Redăm poziţia sa:

Rezultatul de la alegeri este pentru tot Partidul Național Liberal o invitație să regândim oferta partidului și să refacem punți pierdute cu oamenii. Cred că avem forța să convingem din nou, cu putere.

PNL va parcurge în următoarele luni, în întregul său, un calendar de reformă internă, așezat, în care toate vocile să fie auzite. Este un consens în PNL, la nivel național să facem lucrurile rațional cu gândul la noul proiect politic. La sfârșit trebuie să ieșim uniți și cu un mesaj clar.

Este de asemenea un consens să nu continuăm un anumit fel de a face politică cu ambiții personale. Acest lucru ne-a măcinat și s-a vazut atât la locale cât și la parlamentare cât a dăunat. În plus, este nevoie să aplicăm criteriile de integritate pentru toată viața de partid, nu doar pentru candidați, pentru a fi consecvenți.

Faptul că unii colegi au continuat să gândească doar în termeni de tabere și grupulețe a afectat scorul PNL la Satu Mare. Sunt în continuare membri care gândesc nociv și doar pentru a specula niște supărări. Ei trebuie să se hotărască daca vor să meargă mai departe ca echipă sau aleg alt drum.

Nu putem fi mulțumiți cu rezultatele, însă trebuie să vedem și că PNL, la Satu Mare, a obținut un mandat de deputat și a rămas la un scor apropiat de locale, pe când alte județe erodarea a fost mai accentuată.

Avem nevoie de soluții, de o refacere a legăturii cu oamenii, nu de ranchiună dăunătoare. Putem crește doar uniți. Îi chem pe toți liberalii din Satu Mare să sprijine și să se dedice unui nou proiect, care sa ducă PNL la guvernare cu un program bun.

Eu vă mulțumesc tuturor celor care ați lucrat cu suflet și viziune în acest an greu, de reconstrucție încă pentru PNL Satu Mare, și le mulțumesc sătmărenilor pentru încrederea acordată pe 11 decembrie.

 

19 comentarii

  1. Leon Apostoloiu Răspunde

    Mai rahatule, tu vorbesti competent , solidaritate, reformat Si etc ?

  2. Leon Bratianu Răspunde

    Rusine Deputat de Ferentari ! Tu ne dai lectii de moralitate ? Unitate, !?

  3. Votant Răspunde

    El vorbeste care de la inceput asta a facut sa divizeze partidul. A inlaturat-o pe andreea paul ca sa fie el deputat si singurul lui scop a fost ca sa isi asigure el mandatul iar dupa nu l-a mai interesat nimic. Rusine sa iti fie asteptam demisia

    • Inlaturata Răspunde

      Pai doamna Andreea Paul nu e satmareanca, e zalauanca.De ce nu s-a dus in Zalau? Locul nu se ia, se voteaza in partid.partidul a decis cu majoritate! So…

      • Votant Răspunde

        Acel bpj care a decis este nestatutar iar doamna andreea a fost singurul deputat pnl de satu mare. Pe cand romeo a fost ales in ferrntari si nici macar nu pe listele pnl. El este un traseist

  4. Sătmărean Răspunde

    D-nul Romeo Nicoară, dacă ai avea onoare și cinste ți-ai da demisia, dar îți lipsește cele mai sus arătate.

    • VOTANT Răspunde

      Nu trebuie sa demisioneze ,trebuie sa lupte cum am luptat noi penttru constructia organizatiei locale.

  5. GIPSY Zeiciu Răspunde

    Stimatul domn Nicoara Romeo este singurul politician satmarean cu caracter . Este sarac si cinstit, nu are casa, masina, familie, copii care sa-l incurce in activitatea politica. doar el reprezinta cu cinste satmarul in parlament > stmima si respect

  6. Marius P. Răspunde

    Da, are caracter! Care-i problema voastra ? El a rafacut pnl la satu mare dupa plecarea lui sisi cu gasca lui. El are meritul pentru unitate si progres .Bravissimo !

  7. Ionel M. Răspunde

    Într-adevăr, scorul slab obținut de PNL Satu Mare se datorează și rivalităților existente. Atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, am observat existența unor grupuri ostile partidului, apte să facă orice pentru decredibilizarea candidaților. În acest context, nu mă surprinde deloc scorul obținut de PNL Satu Mare, însă mă îngrijorează acest stil de luptă politică internă. Indiferent cine a fost în fruntea PNL Satu Mare, am ajutat partidul, fiindcă am crezut în liberalism. Regret ceea ce se întâmplă în PNL și sper ca din această criză să iasă cu bine, pentru a nu avea soarta PNȚCD-ului!!

  8. Vasile Răspunde

    Sa trezit Dormeo? Asta este răsplata jocurilor lui de la locale .Vedeți cazul Cauas unde nu a avut candidați.

  9. Zoltan Răspunde

    Du-te măi pruncule Nicoară fătum-neu și ascunde te!!!. De nu te-aș cunoaște?. Vai și amar!!!

  10. Ionel Pop Răspunde

    Ma mira faptul ca nimeni nu vorbește despre sforarul din spatele partidului, cel care are ,,meritul” deplin pentru rezultatele pnlului sătmărean. Acesta se numește prefectul Radu Bud & CO ( familia zeicu, Popdan, Pal, Ghiran, soponos ). Aceștia nu trebuie sa plătească ?

  11. Iupiter Răspunde

    Și muistul ăla de Cristian Matos ce îi mai ia apărarea lui Romeo si il ataca boul, pe Adi Cozma!

  12. Ionel M. Răspunde

    Soluția, cred eu, este ca Partidul Național să se regăsească pe sine. Și sub conducerea unui lider cu viziune și caracter, să își aducă aminte de acea deviză care ne face și azi să ne simțim mândri că suntem liberali: ”Prin noi înșine”. Si dacă vrem să fim respectați, întâi de toate trebuie să ne respectăm noi înșine.

  13. silaghi felicia lucia Răspunde

    Citesc aici unele comentarii scrise de oameni fara transparenta in declararea propriei identitati.Intemtionam sa spun in acest comentariu parerea mea dar m/am razgandit datorita atitudinii de limbaj de cartier gen Ferentari .Eu personal doresc sa subliniez ca sunt exclusi cei care au facut comentarii indiferent de pareri pro sau contra in subiectul dat,..cei cu identitate si transparenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.