Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

A încercat să scape prin fugă de polițiști la Vama Petea

arestatPolițiștii de frontieră sătmăreni au reținut și predat autorităților competente un cetățean român, urmărit internațional, căutat de autoritățile din Franța pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.  În timpul controlului de frontieră, acesta a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiștii de frontieră.

Miercuri, 10 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Dumitru T., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza județul Maramureș, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria.

În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru control, bărbatul a ieșit din mașină și a fugit spre interiorul țării, fiind reținut de către lucrătorii noștri la aproximativ 500 metri de punct, pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că maramureșeanul este urmărit internațional, pe numele acestuia fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Franța, deoarece are de executat 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Drept urmare, bărbatului i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat în scopul sustragerii de la executarea unei pedepse, iar ulterior a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

3 comentarii

  1. SIC Răspunde

    Bravo lucrătorilor de la I.P.J. Satu Mare Serviciul I.C

  2. SIC Răspunde

    Vai de capul lor cum l-au prins și cum s-au bâlbâit până au venit și l-au dus specialiștii de la I.P.J. la Oradea. Rușine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.