Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un economist sătmărean a analizat cifrele Florisal: “Diminuarea tarifelor!”

florisalUn economist din Satu Mare solicită reducerea tarifelor aplicate în acest moment de Florisal, nu majorarea lor, așa cum au cerut reprezentanții firmei de salubrizare. 

Fiind directorul unei bănci din Satu Mare, Adelin Ghiarfaș publică pe contul său de Facebook o analiză a activății Florisal pe anul 2015 pe care o și explică pe înțelesul tuturor. 

”Florisal!!! O afacere profitabila….pentru unii!!!Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acesti indicatori economici, ceea ce vedeti in fotografie se traduce in felul urmator: la 100 lei incasati, profitul net realizat este de aproape 20 lei!!! Deci o marja de 19,43% in conditiile in care marja medie pe acest sector de activitate este de 6,85% pentrul anul fiscal 2015!!! De trei ori mai mult decat MEDIA acestui sector de activitate!!!”, arată Ghiarfaș. 

florisal1Economistul mai este de părere că sunt multe ilegalități în contractul semnat de firma de salubrizare și Primăria municipiului Satu Mare și este de părere că tarifele Florisal ar trebui diminuate, nu majorate.

”Sunt multe ilegalitati in acest contract al municipalitatii pe care le voi aduce in discutie in postariile viitoare, este o dovada clara a compromisurilor facute de multi politicieni, inclusiv al acelora care azi sustin ca nejustificate majorarile propuse acum!!! Stimati conducatori ai urbei, nu stiu ce justificari a adus Florisalul pentru majorarea cu 50 % a tarifelor, dar analizand indicatorii economici-financiari ai acestei societati, eu as propune o diminuare a tarifelor si o crestere a redevantei incasate de Primarie pentru concesionarea acesti serviciu de interes public!!! Am citit contractul, si multe acte aditionale, este dovada clara a “prostitutiei” alesilor locali, a lipsei de respect fata de banul public si a interesului satmarenilor!!!”, mai spune Ghiarfaș. 

Un alt economist din Satu Mare, Tóth István, solicită înființarea unei echipe de supracontrol, formată din economiști civili și reprezentanții firmelor private, pentru a verifica contractul dintre Florisal și Primăria Satu Mare. 

Potrivit datelor făcute publice pe site-ul Ministerului de Finanțe, profitul net realizat de Florisal în anul 2015 a fost de aproximativ 6 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro. 

4 comentarii

  1. Me Răspunde

    Nu sunt economist sau ceva de genu dar pana cand Florisal.ul nu are concurenta ….(oare de ce???)si multi din primarie sau fosti primari..au interese in aceasta firma eu cred ca va fi profitabila si pe viitor (mult in viitor)..

  2. Putori nesimtite Răspunde

    Eu propun ca o echipa DNA sa verifice contractele cu Florisal.Sa înceapă de pe vremea lui Gyulică ca de atunci a început jaful.

    • Andreu Răspunde

      Cei care acum cuvanta sunt doar asa de umplutura. Si economistul ce a inceput aceast articol defapt mai mult de o muscatura de tantar nu poate face. Stat linistiti ca oameni isteti si cu informatii in schimb fac si au facut ce era necesar. Este o ancheta foarte complexa la DNA cu subiectul contractul cu Florisal. Toti angajatii din primarie au dat deja cu subsemnatul. Aveti rabdare oameni buni. Intre timp cei mai disperati pot linistiti sa isi faca notorietate pe seama Florisal.

  3. Pop Aurwl Răspunde

    Buna ziua,

    Ziaristii de astazi iau articolele de pe fb, dand copy – paste la o postare a unui economist ?

    Totodata as vrea sa va intreb urmatoarele: ( fara sa apar pe Florisal )
    – de ce e problema daca esti peste medie, va rog sa consultati DEX si putina matematica ca ce inseamna si cum se calculeaza
    – in cazul in care detineti dvoastra sau altcineva dovezi reale referitor la ilegalitile mentionate de ce nu luati legatura cu autoritatile?

    Daca ar fi un articol despre parcul de utilaje, documentat si cu niste poze, daca ati scrie despre atitudinea dnelor de la ghiseele florisal etc. Am putea vb despre articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.