Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Consilierii locali dau răspunsuri fără să ştie despre ce este vorba

consiliul localGrupul consilierilor PSD din municipiul Satu Mare a reclamat la finalul şedinţei de astăzi că reprezentanţii Consiliului Local răspund la adrese în numele tuturor consilierilor, fără ca ei să ştie despre ce este vorba. De fapt acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, de mai multe ori, doar că nu a fost o problemă atât de sensibilă precum cazul actual. Este vorba despre un răspuns transmis către Sergiu Băbşan, prin care cere lămuriri referitoarea la taxa specială de salubritate care se percepe sătmărenilor din acest an.

Preşedintele de şedinţă, consilierul UDMR Kiss Iosif, i-a explicat că de fapt răspunsul este unul tehnic efectuat de angajaţii Primăriei şi face referire la unele legi, însă reprezentanţii PSD nu au fost mulţumiţi.

Se cere punctul de vedere a Consiliului Local. Mai exact se formulează câteva întrebări Consiliului Local, unde dumneavoastră aţi răspuns, fără a cere punctul de vedere al membrilor Consiliului Local, lucru care nu mi se pare deloc normal. Jumătate din membrii Consiliului Local nu au văzut această cerere, dar au primit răspuns în numele nostru. Credeţi că este normal?“, a spus consilierul PSD Ciprian Crăciun.

Problema este foarte sensibilă. Dorim înainte de a fi transmise astfel de adrese în teritoriu să fie trimise inclusiv Comisiei juridice din Consiliul Local pentru că trebuie să ştim de aceste răspunsuri“, a completat consilierul PSD Radu Roca.

Puteam vota răspunsul fără să fie un proiect de hotărâre. Poate eu nu sunt de acord, răspunsul este în numele Consiliului Local, poate că nu sunt de acord, poate că sunt, acum vorbim de un principiu”, a adăugat consilierul PSD Dumitru Fanea.

Problema a fost lămurită de viceprimarul Adrian Albu, care a afirmat că “toată lumea are dreptate”. Aşa s-a făcut până acum, s-au formulat răspunsuri tehnice la petiţii întocmite de singura persoană care îi ajută pe consilieri la întocmirea documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.