Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Un sătmărean care a făcut evaziune fiscală la mare, judecat și încarcerat

hot arestatUn sătmărean a fost arestat după ce a dat un tun de peste un milion de euro. Acesta a acționat pe raza județului Constanța, unde a fost judecat și condamnat. Dar a fost prins în județul Satu Mare.

În timpul unei activităţi specifice organizate luni, 27.03.2017, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu lucrătorii Postului de Poliție Viile Satu Mare, au identificat un bărbat din Satu Mare, urmărit pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Astfel, a fost identificat Gyula S., de 47 de ani, din Satu Mare, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Acesta are de executat o pedeapsă de 6 ani de detenţie pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar. ”Condamnă pe inculpatul S. GYULA – la o pedeapsă de 6 ani (şase ani) închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. (…) Obligă pe inculpat la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei totale de 6.780.665,02 lei din care impozit pe profit 3.099.731,98 lei şi TVA 3.680.933,04 lei, la care se adaugă accesoriile respectiv dobânzi şi penalităţi întârziere ce urmează a fi calculate în condiţiile codului de procedură fiscală”, se arată în decizia magistraților constănțeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.