Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Lucrări de proastă calitate pe Podul Decebal. Apar fisuri în asfalt

Nici nu a fost predată lucrarea că pe Podul Decebal că au început deja să apară fisuri în asfalt. Primarul Kereskenyi Gabor a precizat azi, la finalul ședinței Consiliului Local Satu Mare, că aceste lucrări nu vor fi preluate până ce nu vor fi de calitate, iar firma riscă penalități grave.

”Astăzi am avut o întâlnire la ora 10 cu patronul firmei Drum Inserv cât și cu directorii firmei respective am dat un ultimatum acestei firme. Suntem foarte hotărâți ca, în ultima instanță, dacă nu se conformează termenelor de execuție și calității lucrărilor, să activăm o procedură care de 25 de ani nu a fost activată, potrivit căreia nici această firmă, și nici acționariatul, nu va mai putea participa la licitații de acest gen.

Problemă pe Podul Decebal este că au apărut fisuri în stratul de uzură. În această noapte vor fi culese probe și trimise la un laborator independent pentru a se vedea care sunt problemele. Nu o să preluăm nicio lucrare, nu vom face nicio recepție, nicio plată de lucrări care sunt executate de proastă calitate. Nu suntem dispuși la asta, chiar dacă va crea un disconfort în plus pentru cetățeni. Nu vom plăti și nu vom recepționa lucrarea și vom urmări această firmă până ce va reface, dacă trebuie de 100 de ori, până ce va realiza o lucrare corespunzătoare din punt de vedere calitativ”, a precizat Kereskenyi.

În ceea ce privește cele două străzi a căror lucrări sunt executate tot de această firmă, strada Digului are un termen de executare a lucrărilor data de 30 mai, iar Diana – 30 iunie.

”Dacă nu vor acționa conform celor convenite vom activa aceste sancțiuni. Și până acum firma a fost sancționată. Am aplicat amenzi de întârziere, dar vă dați seama că, potrivit contractului, sunt undeva la 10.000 de lei, iar aceste sume nu sunt îndestulătoare să pună pe treabă pe unii. Este nevoie ca aceste investiții trebuie să continue într-un ritm foarte alert”, a mai spus primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.