Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Pălinca de Satu Mare se vinde si cu 2000 de euro litrul

Pălinca produsă la Satu Mare i-a cucerit pe aproape toți europenii. Germani, britanici, slovaci, austrieci, chiar și maghiari, dau bani grei pentru a gusta din pălinca produsă la Satu Mare. Vestita pălincă de Satu Mare este foarte apreciată de străini, care dau și 2.000 de euro pentru un litru, scrie stirileprotv.ro

Ca să țină pasul cu cererea tot mai mare din Europa, producătorii de pălincă din Satu Mare, dar și din tot Ardealul, vin mereu cu sortimente noi din fructe aromate, închise în sticle ca o bijuterie.

În județul Satu Mare, la Medieșu Aurit, familia Zetea duce mai departe tradiția preparării celei mai bune pălinci de peste 100 de ani. O sticlă de colecție va ajunge în țările din vestul Europei! Este ambalată cu fir din aur. Aur curat este și pe limba străinilor.

Silviu Zetea producător: “E chiar din cireșe amare care se vinde chiar și la prețuri considerate exorbitante. În momentul de față se vinde la peste 2.000 euro pe litrul”.

Din Satu Mare, pălinca ajunge în toată Europa și bate chiar și celebrul calvados franțuzesc. Prețurile pornesc, în străinătate, de la 20 de euro și pot să ajungă până la 2.000 de euro.

Singurul român care produce pălincă din nuci este un profesor pensionar de 66 de ani din Satu Mare. A primit rețeta de la un episcop din Debrecen, Ungaria, cu care a lucrat acum 20 de ani. Ca să-i spună secretul licorii parfumate, l-a pus să jure că va intra în afaceri numai după moartea lui. Iar romanul i-a respectat dorința. Un litru de palincă de nuci se vinde cu 100 lei.

Sursa: http://stirileprotv.ro/

Un comentariu

  1. Ardelean Răspunde

    Aviz ANAF…..pe cand o vizita la primarele palincaros?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.