Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Kereskenyi despre directorul Teatrului: Parașutat pe criterii politice

Unul dintre cele mai controversate puncte de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Satu Mare a fost cel referitor la evaluarea mandatului de management a directorului Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, despre care primarul Kereskenyi a spus că a fost parașutat pe criterii politice.

Acesta a primit doar nota 7,61 din partea comisiei de evaluare, lucru care i-a nemulțumit pe consilierii PSD, chiar dacă această comisie a propus prelungirea mandatului de management. Atât consilierii PSD cât și Vasile Țăranu au cerut și explicații.

”Nu sunt de acord cu așa ceva. Atunci când am preluat mandatul, actorii erau în stradă, era un scandal monstru. Teatrul de Nord era dator cu 120.000 de lei pentru neplata drepturilor de autor. Am reușit să reduc aceste datorii la jumătate. Chiar și numai pentru acestea aș vrea ca managementul meu să fie evaluat cum trebuie”, a declarat Țăranu, care a acuzat comisia de evaluare că nu-i permite să conteste nota obținută.

A fost momentul în care primarul Kereskenyi a izbucnit spunând că directorul Teatrului de Nord a fost parașutat politic.

”Eu, în calitate de președinte al UDMR Satu Mare, apreciez această îndârjire cu care grupul PSD își apără propriul om parașutat pe criterii politice atunci. Pentru că, domnule Țăranu, și nu mă refer la numele dumneavoastră, nu ați avut nicio pregătire culturală în momentul în care erați numit director a unei instituții culturale. Dar aici, dacă avem o instituție prestigioasă, care tot timpul a avut ca și manager un om care a avut de-a face cu cultura, este pentru prima dată în istoria acestei instituții când s-a numit pe criterii politice un domn care n-are treabă cu cultura. Chiar vreau să vă felicit că în două săptămâni ați scris 600 de pagini. Această performanță nu reușesc nici deținuții în pușcării care doresc să mai scape de o lună – două. Eu v-aș recomanda că, până ce mai sunteți manager la această instituție, să încercați să vă ocupați de managementul acestei instituții. Să ne gândim, fie vorba despre orice instituție, să încercăm ca, în loc să parașutăm niște oameni pe criterii politice să încercăm să găsim niște propuneri care sunt fundamentate din punct de vedere profesional”, a mai spus primarul Kereskenyi.

În cele din urmă, cu voturile consilierilor UDMR și a celor PNL, proiectul a fost aprobat, iar nota managerului Țăranu a rămas aceeași.

6 comentarii

  1. Alin Dura Răspunde

    ACEST TARANU ESTE UN ORDINAR, RUSINEA PSD-ULUI. NEFIIND ON DE CULTURA, N-ARE CE CAUTA IN FRUNTEA TEATRULUI.

  2. adriana Răspunde

    Domnu’ Gabor ( si nu ma refer la numele d-vs 🙂 ) cam cata cultura… viticola aveti ca sa va dati cu parerea… usoooooor…. sa nu loviti masinile din parcare 🙂

  3. andrei Răspunde

    nici instanta nu va poate face dreptate daca ati fost lovit in orgoliu.despre proect nu puteti vorbi ca nue tocmai opera dvs.cat tupeu sa ai sa reclami ca nota acordata e prea mica.poate e prea mare fata de cunostintele in cultura

  4. LOL Răspunde

    Bai Gabore, eu inteleg ca pe toate femeile din primarie le faci parasute da mai lasa cuvantul Parasuta ca esti penibil deja. Mai rasfoieste si tu dictionarul…da a limbii romane!

  5. Paul Răspunde

    LOL esti sugaciul PSD?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.