Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Sătmărenii, chemați să lupte împotriva corupției. Unde pot fi făcute sesizări

Sătmărenii sunt chemați să lupte împotriva corupției, iar acum au posibilitatea de a face sesizări de astfel de fapte la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare. Reprezentanții acestei instituții, comisarul șef, Doru Lungu, și șeful serviciului de prevenire, comisarul Cristian Lucuț, au prezentat astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care a avut loc la sediul Prefecturii și coordonată de prefectul Darius Filip, obiectivele generale și specifice prevăzute în noua Strategie națională anticorupție 2016-2020.

Potrivit acestei strategii, prezentate de Doru Lungu, la nivelul fiecărui județ există un Serviciu Județean Anticorupție. A fost adoptat un nou document strategic: Strategia Națională Anticorpuție 2016-2020, în cadrul căreia se are în vedere un plan de măsuri de intervenție strategică care are ca scop prevenirea și combaterea corupției în România. Acest document se adresează tuturor instituțiilor publice din România, mediului de afaceri sau societății civile și are șase obiective generale împotriva corupției.

În continuare, Cristian Lucuț a informat cum pot sătmărenii să facă o sesizare de fapte de corupție. Astfel, la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție care are sediul pe strada Bujorului nr 26; telefon/fax: 0261-705370, telefon mobil 0734-774728. Cetățenii județului care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție o pot face printr-o sesizare la linia gratuită TelVerde 0 800 806806, pe adresa de email: sjasm.dgamai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

La sediul instituției, în fiecare zi de miercuri, între orele 12.00 și 15.00, au loc audiențe cu cetățenii, ocazie cu care sătmărenii pot face sesizări împotriva actelor de corupție.

Un comentariu

  1. Jon Răspunde

    Dik popa!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.