Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Supermarket-urile și-au bătut joc de sătmăreni de Paște. Amenzi ale Protecției Consumatorului

Supermarket-urile și hipermarket-urile din Satu Mare și-au bătut joc de sătmăreni, pur și simplu, înainte de Sărbătorile Pascale, sau cel puțin aceasta este concluzia care se desprinde în urma controalelor efectuate de cei de la Protecția Consumatorilor în această perioadă. Toți comercianții, de la mic la mare, au încercat să-i înșele pe sătmăreni. Metodele sunt diferite.

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a verificat dacă tot ceea ce era afișat în magazine era și conform cu realitatea (prețuri, reduceri, promoții).

Astfel, la un supermarket din Satu Mare erau comercializate produse lactate care, pe raft, aveau eticheta ”mai ieftin”, dar fără să fie menționat și prețul de referință, adică față de ce. La același magazin, unele produse erau semnalizate la raft cu eticheta roșie cu semnul exclamării dar fără să se specifice faptul că este vorba despre un produs nou sau că este vorba o reducere de preț.

La un alt supermarket din Satu Mare s-a constat diferențe semnificative între eticheta de informare de pe produs și eticheta de informare de pe raftul pe care era expus acest produs.

Două supermarketuri din Tășnad și Carei aveau expuse între produsele lactate și produse din înlocuitori de produse lactate care nu au în compoziție lapte, iar etichetele de informare erau doar în limba maghiară.

De asemenea, nouă operatori economici din județ nu aveau afișate prețurile la produsele lactate.

La doi operatori economici, aparatul de măsură (cântarul) nu oferea în mod clar și vizibil  informațiile privind cantitatea și prețul.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au mai găsit în comerțul sătmărean carne și produse din carne care nu aveau trecut pe etichetă termenul de valabilitate nici data la care au fost fabricate, pește, vin și ouă comercializate în condiții de neacceptat.

În urma deficiențelor constatate în urma controalelor, comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare totală de 135.900 lei, și au confiscat 658,3 kg de produse (lapte, pește, carne, produse din carne, vin, ouă, cozonac). Cu alte cuvinte, marile magazine și-au bătut joc de sătmăreni înainte de Paște.

 

 

2 comentarii

  1. Marusca rusca Răspunde

    Si? Ti-ar fi picat unghiutele daca dadeai si numele lor?

    • M Răspunde

      mai nou infractorii sunt ascunsi, nu cumva sa afle lumea cine incalca legea. ei au drepturi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.