Ultima actualizare: azi, 14:02
Locale

Instanţa a decis. Ţânţaş, obligat să salveze ce se mai poate din Dacia!

Primăria Satu Mare a câştigat un proces cu SC Dacia SA, aparţinând omului de afaceri Vasile Ţânţaş, prin care societatea este obligată să salveze ce se mai poate la hotelul simbol al municipiului Satu Mare.

Anunţul a fost făcut de primarul Kereskenyi Gabor pe pagina sa de facebook.

“Vă informez ca Municipiul Satu Mare a câștigat la sfârșitul lunii trecute un proces cu Dacia SA, firmă care a fost obligată la „asigurarea etanşeităţilor la învelitoare, tabachere, coşuri de fum, luminator, închiderea golurilor la faţade, evacuarea apelor pluviale din toate zonele, asigurarea ventilării controlate (mai ales în subsol), montarea unei schele şi pânze de protecţie pe faţada principală atât pentru protecţia componentelor artistice cât şi pentru protecţia pietonilor, verificarea zidurilor calcan (către proprietăţile vecine )”. Dacia SA are posibilitatea de a ataca hotărârea Judecătoriei Satu Mare, dar cred că municipiul Satu Mare va avea până la urmă câștig de cauză și în acest litigiu, numărul dosarului: 9994/296/2016″, a scris primarul pe pagina sa de facebook.

Cel mai probabil, sentinţa va fi atacată.

Amintim că recent, omul de afaceri Vasile Ţânţaş a fost condamnat la un an de închisoare şi obligat la plata unor despăgubiri de peste 700.000 de euro pentru distrugerea hotelului Dacia.

Pentru a scăpa de probleme, el a început demersuri pentru a transfera societatea către una din fiicele sale, aflată în Statele Unite ale Americii.

9 comentarii

 1. Ion Răspunde

  Udemeristii au facut tot mandatul trecut scandal pe chestiunea Dacia acuzand pe fostul primar ca nu face nimic ca sa salveze cladirea. Acum ei beneficiaza de rezultatul procesului initiat de Coica dar habar nu au ce sa faca in continuare pentru salvarea monumentului.
  Hai domnilor sefi la primarie, Salvati Hotelul Dacia! Chemati-l din pensie pe consilierul ala batran, Nits, care facea tambalau pe aceasta chestiune si dati-i tema sa-l salveze! De ce nu salvati odata hotelul Dacia???

  • Unu' Răspunde

   Spre o corectă informare:
   Info dosar: http://infodosar.ro/d.php?dosar=9994/296/2016&submit=Cauta
   Dosarul a fost înregistrat la data de 31.10.2016 când primar nu mai era coi-ca dorel de sătmar ci gaborel-aburel!
   CUIE MOICA!

   • matroz Răspunde

    @unu:eu va credo ,daca imi aratati sub semnatura cui s-a depus dosarul.Nu cred ca d-l Gabor K a facut asta in primele luni de mandatNu cred ca a adunat cel putin datele necesare unui dosar.In rest ,felicitari Primariei Satu Mare,sa gestioneze in continuare acest castig.

   • Norick Răspunde

    @Unu’ sa nu-l jignesti te rog pe stapanul lu’ @matroz … :-))))
    P.S. Sarbatori fericite ! 😉

    • matroz Răspunde

     @norik:imbatranesti nene.Eu, sa am stapan si mai ales cine crezi tu….Nu draghe,pur si simplu nu cred in iubitul tau Gabor,nepriceput si mincinos.In rest .

     • matroz

      Sarbatori fericite si tie!

     • Norick

      @matroz: amice absolut nu este iubitul meu , dar in schimb mai are de invatat minciuni pana ce ajunge pe fostu’… 😉
      P.S. cat timp mai are, poate il si depaseste… :-))))

 2. Relu Patratelu Răspunde

  Daca nu reuseste sa o vanda pe motiv ca cere mult prea mult,daca nu are bani pentru renovare, desi unii zic ca a obtinut-o fraudulos,de ce nu se infiinteaza o comisie care sa stabileasca pretul real iar primaria sa o cumpere,pentru ca de fapt aceasta cladire a apartinut primariei,si daca nu vrea nici asa sa i se confiste cladirea !!???Nu poate ramane zeci de ani in paragina,pana la distrugere un monument arhitectural,simbolul unui oras resedinta de judet, doar pentru ca un cioban a reusit sa prosteasca si sa fraudeze o comunitate !!Iar individul nu cred ca e atat de ”batut in cap” incat sa nu inteleaga acest lucru…Dar de la gasca de ciobani la ce sa te astepti ?!…

 3. laurentiu Răspunde

  Ha, ha lingaii lui keserkeni! :). Procesul a fost demarat demuuuuuult, betivul asta nu e in stare sa repare un pod darmite sa castige procese!!! Dar lingeti in continuare la INCOMPETENTUL de kesekrkeni!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.