Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Cerșetorii au luat cu asalt Vama Petea. Jandarmii vor face curățenie

Cerșetorii au luat cu asalt zonele și stațiile peco aflate în apropiere de Vama Petea. Jandarmii vor interveni și vor face curățenie.

Primarul comunei Dorolț, Mihai Găman, s-a plâns astăzi, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică, că cerșetorii au luat efectiv cu asalt zonele din imediata vecinătate a Vămii Petea și a cerut ajutpru autorităților județene pentru a stopa acest lucru.

”Trebuie să facem corp comun în acest sens și să ne dăm silința să facem ceva pentru a opri acest fenomen. Este vorba despre cerșetorii din stația de benzină Petrom de lângă Vama Patea”, a spus, la ședința ATOP, primarul Găman.

Cele spuse de primar au fost susținute și de agentul șef principal Viorel Ardelean, împuternicit la comanda Postului de Poliție Dorolț.

”La stația Petrom, problemele sunt cauzate de cerșetori. Aceștia provin din cele patru comunități de romi , nu avem probleme cu ceilalți cetățeni. Nu putem face pază efectiv în stația Petrom. Sancțiunile se adună, munca în folosul comunității nu este eficientă, deci nu ne ajută cu nimic. Dorolț este o comună de tranzit, unde traficul rutier este mereu aglomerat. Noi, ca polițiști, trebuie să supraveghem și acest trafic, dar trebuie să ne ocupăm și de cele trei stații de combustibil unde se adună acești cetățeni care apelează la mila publică. Noi aplicăm sancțiuni, s-au făcut și dosare penale pentru cerșetorie, însă se constate că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru că nu poate stopa acest lucru. Problema cea mare este perioada sărbătorilor. Sprijinul jandarmeriei ar fi ideal”, a spus polițistul.

Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, colonelul Ovidiu Popa, a precizat că vor fi suplimentate forțele jandarmilor în Vama Petea iar aceștia vor supraveghea și stațiile peco unde se adună cerșetorii.

”Din 1 iunie, noi, jandarmii, am primit o dispoziție prin care suntem obligați să suplimentăm efectivele în zona trecerii frontierei de la Petea, în acest sens, o să dau și eu o dispoziție ca să fie supravegheată și stația peco pentru că știu că sunt multe probleme. Am fost chemați și noi să intervenim cu problema cerșetorilor. În special când apar autocare și oamenii se dau jos apar acești cerșetori. O să încercăm, cel puțin în perioada 1-6 iunie, când și noi vom avea efective suplimentare în zona Petea, o să dau o dispoziție să putem rezolva această problemă. Mai ales că va fi o perioadă de tranzit, în perioada Rusaliilor, când vor intra și vor ieși foarte mulți turiști”, a spus șeful jandarmilor sătmăreni.

Tot cu această ocazie, primarul Mihai Găman a mai spus că, din cauza traficului foarte mare, cetățenii comunei Dorolț sunt afectați și că de multe ori nu pot intra sau ieși cu mașinile din propriile lor curți.

Locțiitorul la șefia Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, comisarul șef Sorin Stan, a precizat că vor fi suplimentate forțele de poliție rutieră atunci când va fi necesar.

3 comentarii

  1. florin Răspunde

    Is ceva supermani jandarmii astia. Sigur rezolva problema. Mai mult de o amenda nu au ce sa le faca.

  2. Calin Răspunde

    Cerșetori sunt și la magazine sunt peste tot dar oameni ai statului nu mai sunt,
    zici că toți care sau angajat din 2006 încoace au mers direct la birouri,
    singurii care mai ies sunt cei de la radar, dar nu pentru fluidizări, etc., ci ca să stea la urcare pe pod cu fața la semafor, așa se rezolvă problemele în oraș.
    Vai de p-la noastră!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.