Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

VIDEO/FOTO. Grevă japoneză la Prefectură. Ce nemulțumiri au funcționarii

Funcționarii din cadrul Prefecturii Satu Mare se află astăzi într-o grevă de avertisment de tip grevă japoneză. Cu alte cuvinte, toți funcționarii se află la birou, activitatea Prefecturii Satu Mare se desfășoară normal, doar că fiecare angajat are câte o banderolă albă pe braț.

Principala nemulțumire care a determinat declanșarea acestei acțiuni de protest de tipul grevă japoneză se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului și Guvernului României, precum și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt în momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile publice deconcentrate, consilii județene și primării.

Greva japoneză are în vedere faptul că în data de 16 mai 2017 în Camera Deputaților a fost respins amendamentul la legea de aprobare a O.U.G. nr.2/2017, care propunea majorarea salariilor brute pentru angajații din Prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice au fost adoptate.

Funcționarii din Prefectura Satu Mare sunt de părere că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaților din Prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituțiile/autoritățile menționate. Scopul protestului este redarea demnității Instituției Prefectului prin majorarea salariilor de bază așa cum s-a dorit prin amendamentul mai sus menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.