Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

VIDEO. O sătmăreancă organizează o campanie umanitară în Nepal. Sătmărenii pot da o mână de ajutor

O sătmăreancă va organiza, în luna iunie, o campanie umanitară în Nepal. Este vorba despre o campanie de  voluntariat pentru copiii din Nepal intitulată ”Life for Nepal 2017”, care se va desfasura in perioada 01-23 iunie 2017 si care este organizata de un ONG pe care l-a infiintat sătmăreanca Oana Mîndruț. 

“LifeIFE for Nepal 2017″ este cea mai mare expeditie umanitara cu voluntari din Romania care fac voluntariat international. Este organizata de Volunteer for Life in colaborare cu Life Education for All (ONG-ul înființat de sătmăreanca Oana Mîndruț) si in parteneriat cu Manmohan Memorial Community Hospital si Cold Feet Adventures si se va derula in Nepal (Kathmandu, Pokhara, Chitwan, Thamel) in perioada 1-23 iunie 2017.

Scopul expeditiei umanitare este de a:

-dota cu aparatura medicala si consumabile spitalul Manmohan Memorial Community care deserveste circa 1,5 milioane de locuitori;

-efectua interventii medicale si chirurgicale de catre medicii romani voluntari in aceasta campanie in cadrul Manmohan Memorial Community Hospital;

-dota cu rechizite scolare, consumabile, aparatura, carti in limba engleza si jucarii educationale a scolilor din regiunile in care va ajunge expeditia umanitara;

-face voluntariat in echipe mobile – medicale si educationale – în regiuni sarace si greu accesibile din Nepal.

Pentru copiii care merg la scoala, voluntarii români, printre care și cinci clujeni, vor face 3 saptamani de voluntariat, timp in care ii vor invata limba engleza; de asemenea vor sa doteze 5 scoli izolate unde invata circa 700 de copii cu tot ceea ce este nevoie din punct de vedere al rechizitelor scolare (caiete, creioane, carioci, table de scris, creta etc). Deoarece sansa acestor oameni este turismul este esential ca acesti copii sa invete limba engleza, dar asta este aproape imposibil fara manuale si fara carti pe care sa le citeasca pt a-si exersa vocabularul.

”Avem nevoie de sprijinul vostru pentru promovarea acestui proiect generos care va reprezenta cu mandrie Romania si de ajutor concret pentru obtinerea finantarii si a donatiilor (aparatura si consumabile medicale; rechizite scolare si carti in limba engleza)”, a declarat Oana Mîndruț, această inimoasă sătmăreancă.

Este nevoie de sprijinul nostru pentru ca acesti oameni minunati sa-si duca la bun sfarsit misiunea! Puteti sa donati pe site-ul Bursa Binelui pt proiectul Life for Nepal-https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Life-for-Nepal-2017 sau pe site-ul ONG-ului Oanei Mindrut http://www.lifeeducationforall.org. Orice suma conteaza. Puteti sa faceti si donatii in carti sau manuale de limba engleza, precum si rechizite scolare  (trebuie sa fie noi, altfel nu le pot trece vama).

Ne puteti contacta pentru sprijinul privind activitatatile medicale la: [email protected] si pentru sprijin privind activitatile educationale la: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.