Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

FOTO. Protest spontan la Finanțe. A fost oprit lucrul

Protest spontan la Finanțe în Satu Mare și Carei. Funcționarii Administrației Județene a Finanțelor Publice din Satu Mare și Carei au oprit, în această dimineață, timp de o oră, activitatea și au ieșit în fața celor două instituții pentru un protest spontan.

Acțiunea de protest a avut loc între orele 9.00 și 10.00. Protestatarii sunt nemulțumiți de Legea Salarizării, astfel că au decis, prin această acțiune de protest, să atragă atenția asupra acestui lucru. Protestatarii solicită salariul egal pentru toți cei care practică aceeași muncă.

Liderul de sindicat din Finanțele Sătmărene, Claudia Lungu Donca, a explicat, pentru PortalSM, de ce au ieșit finanțiștii în stradă timp de o oră.

”Acțiunea de la Satu Mare s-a aliniat și altor proteste spontane care au avut loc în țară. Și în alte județe s-a ieșit. Suntem nemulțumiți de faptul că există o grilă separată pentru deconcentrate, deci noi suntem aparatul deconcentrat al Ministerului de Finanțe și al ANAF-ului, și altă grilă pentru minister și ANAF. Noi dorim să fim în aceeași grilă. Diferența efectivă în bani între cele două grile este de peste 2.000 de lei, în medie”, a declarat Claudia Lungu Donca.

Liderul de sindicat nu exclude nici o eventuală grevă generală în cazul în care doleanțele finanțiștilor nu vor fi rezolvate.

Acum se depun amendamente, pentru că legea este în dezbaterea Parlamentului, și în funcție de cum evoluează lucrurile va fi sau nu va fi. În cazul în care situația nu va fi rezolvată, este posibil chiar și organizarea unei greve generale”, mai spune Claudia Lungu Donca.

 

 

10 comentarii

  1. Borulet Răspunde

    Au uitat sa spuna cat castiga acum functionarii din finante comparativ cu alte categorii de functionari

    • nelu cerculeţ Răspunde

      Cât câştigă?Dacă-i vorbesc de diferenţe între grile de 2000 de lei vă daţi seama.Vai de ţară!

  2. Relu Patratelu Răspunde

    Ce mai vor puturosii astia care se calca pe picioare unul pe altul de multi ce sunt??!!Ialomiteanu le-a dat cele trei salarii stimulente in salariul de baza,nu le e destul ???Acolo trebuie urgent restructurare, ca sunt foarte multi,ramasi de pe vremea cand salariile erau mici si nu prea se inghesuia lumea sa se angajeze la ”finante” ,decat ”unele” iubite ale ”unora” !Urgent restructurare !!

  3. Zoli Răspunde

    Dar ce mai vor şi ãştia?. Extraordinar, eventual reduceri de personal !!!

  4. Zoli Răspunde

    Reducei de personal. Urgent!!!

  5. Zoli Răspunde

    Reduceri de personal. Urgent!!!

  6. comentator Răspunde

    Recomand munca spontană în loc de grevă.

  7. Banul Răspunde

    Astia au salarii impresionant ce mai vreau…

  8. dac Răspunde

    Trist este faptul că, guvernul Boc a tăiat 25 %, privindu-te în ochi şi pe faţă, noua Lege a salarizării propusă de actualul guvern, va reduce salariul într-un procent mai mare de 25% în unele situaţii în condiţia în care Legea este gîndită pe creştere !!!!!!!! Ciudate vremuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.