Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

A murit folkistul Octavian Bud. A fost la spital şi l-au trimis acasă!

Folkistul Octavian Bud a încetat din viață, astăzi după amiază. Moartea sa a fost una fulgerătoare şi a şocat toţi prietenii. Octavian Bud s-a stins brusc, după ce zilele trecute a fost de mai multe ori la spitale. Nu i-au găsit nimic şi l-au trimis acasă, cu recomandarea să îşi facă alte investigaţi medicale.

“Se pare ca incompetenţa personalului medical necalificat de la spitalul din Baia Mare este motivul decesului lui Bud Octavian! I-au spus să meargă acasă și să facă analize, nici la mistrie nu v-aş lăsa să lucrați criminalilor! Dar faceți greve și vreți salarii! Să crăpați în pușcărie ordinarilor în halate albe, la pompe funebre cu voi”, a scris pe facebook un prieten al artistului!

„Octavian Bud ne-a cântat pentru ultima dată ”Niciodata”, acum două zile, la Amara. Am stat ieri, câțiva dintre noi, mai multe ore cu el la spitalul din Slobozia până i-au făcut niște analize, au zis ca e ok și că poate pleca la Satu Mare. Acum aflu că nu mai e printre noi! Dumnezeu să aibă grijă de tine, Tavi!  Niciodata nu te vom uita!”, a scris Maria Simion.

Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din Satu Mare. El a reușit să îi adune în jurul său pe aproape toți iubitorii de folk din Satu Mare.

El a cântat la Satu Mare de Zilele Orașului și după aceea a mai avut un concert la Festivalul de la Amara.

Octaian Bud s-a născut în Satu Mare. El a avut 59 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească!

5 comentarii

  1. JOJO Răspunde

    Mare pierdere pentru Satu Mare,pentru muzica din Satu Mare,pentru muzica din Romania !!Si totusi,de ce a murit ???!!!Niciodata,niciodata…nu te vom uita !

  2. M.G. Răspunde

    Dumnezeu să-l ierte! Vestea a fost un șoc pentru toată lumea, dar asta nu justifică atacul vehement al persoanei de mai sus împotriva cadrelor medicale. Nu cred că ar fi fost cazul să fie tratat cu nepăsare, mai ales pentru că este cunoscut. Dacă nu se știe exact cauza, probabil cel mai în măsură să vorbească este un medic legist. Nu cred că și-ar fi dorit o asemenea “revoltă”, la ce om deosebit era.

  3. Gionid Răspunde

    Da ba MG dorea sa fie omorat si la ce om bun era voia ca ucigasii lui sa fie iertati ca nu stiau ce fac . Rusine MG dacaa mata
    murea asa tot la ffel grohaiai ? Sau in romanica tre sa mori decent ucis si dacii din jur vor aplauda fericiti ca ai scapat de o viata de kin ? Culmea e ca cei care aplauda victimele trec lejer de 90 … pare curios mu ? Muuuuu ba MG )))

    • M.G. Răspunde

      Pentru necunoscători ca Gionid: http://m.libertatea.ro/section/2/vedete-de-la-noi/octavian-bud-murit-artistul-fost-membru-al-cenaclului-flacara-1863167

      S-a stabilit că a fost vorba de un infarct miocardic, lucru care s-a produs în timpul somnului. Cel mult se putea observa la momentul prezentării la spital ischemie (circulație mai redusă) pe EKG, dar nu obligatoriu. Poate un test de efort și ecocord ar fi fost necesar (de coronarografie nu mai zic, că se face doar în centre universitare) dar cred că și acelea se programează, nu se fac în urgență în spitalele mai mici. Ca să știți și dvs, oamenii cu infarct miocardic pot muri în prima oră de la producere prin aritmii fatale.

      Rușine pentru scandalul produs. Din nou, susțin că e o mare pierdere pentru noi, așa că învățați să prețuiți oamenii speciali pe care îi avem. Numai bine.

  4. M.G. Răspunde

    În primul rând, nu văd cum îți​ permiți să vorbești în așa hal, deși nu mă cunoști. În al doilea rând, vorbești despre omor din culpă?! Tu te auzi?! Studiez în domeniul medical și pot să dau o groază de exemple, de ipoteze și explicații, chiar și fără să fie vina cuiva. Presupun că ești chiar persoana cu “limbaj colorat” care a făcut acele afirmații. Îmi pare rău, serios, de tine. Ești un alt motiv pe lista celor care pleacă din țară, din cauza unor afirmații nefondate izbucnite din eșec existențial.
    Toți știți să dați vina pe alții. Felicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.