Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Firma care întreţine străzile din Satu Mare, în vizorul Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa unor servicii de întreţinere curentă a drumurilor naţionale şi autostrăzilor, suspectând că mai multe companii s-au înţeles între ele pentru a-şi adjudeca prin rotaţie contracte de reparare a drumurilor. Printre acestea este şi SC Diferit, care are lucrări în judeţul Satu Mare.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere în cadrul licitaţiilor publice organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (în prezent Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România – CNAIR), în vederea atribuirii serviciilor de întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naţionale şi autostrăzilor aflate în administrarea Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj, pentru perioada 2013- 2015”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Investigaţia se referă la o posibilă înţelegere între companii de a participa la procedurile de achiziţie publică analizate fără a se concura între ele, în vederea adjudecării prin rotaţie a contractelor de furnizare a serviciilor de întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naţionale şi autostrăzilor. Aşadar, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL şi Selina SRL, de unde a ridicat documente, care se află în analiză.

SC Diferit este firma care are contract pentru reabilitările din municipiul Satu Mare, estimat la peste 100 de milioane de lei pe o perioadă de patru ani.

„În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, precizează Consiliul. Reprezentanţii autorităţii de concurenţă spun că CNAIR nu este anchetată în acest caz.

3 comentarii

  1. cristofer Răspunde

    Ce… noi avem ” Firma care întreţine străzile din Satu Mare ” uau….și cu ce se ocupă ?

  2. sătmărean Răspunde

    Bună întrebare. Cu umplut jebul.

  3. parearea mea Răspunde

    Ieri am vazut un grup de 6 (!!) oameni care duceu maturile la plimbare si discutau aprins. Atat!
    Altii mutau frunzele dintr-o parcare in spatiul cu iarba. Atat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.