Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Noi restricții pe Podul Decebal. Se caută încă soluții

Sătmărenii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare dacă au de trecut Podul Decebal pentru că, începând de mâine, vor fi noi restricții de circulație.

”Primăria municipiului Satu Mare anunță restricții de circulație pe podul Decebal, începând de marți, 11 iulie, ora 9.00, ca urmare a prelevării de probe pentru determinarea stării tehnice a viaductului ( coborâre înspre intersecția Burdea) și pentru stabilirea soluției finale de remediere a fisurilor apărute le nivelul carosabilului”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare.

Prelevări de probe în zona respectivă au mai avut loc și în urmă cu câteva săptămâni. Atunci s-a constatat că nu asfaltul este de vină pentru fisurile ce apar pe pod ci placa de suprabetonare.

”A venit un expert în poduri, și inginer profesor la facultate, adus de firma executantă, și înainte de a începe orice intervenție a propus să se facă o expertiză în adâncime, pe toate straturile. În momentul în care s-a decopertat și s-a luat probă pe o suprafață de un metru pătrat, s-a constatat că acele fisuri provin din partea inferioară a podului, din structura podului, și nu era o greșeală de execuție. S-a văzut  clar că fisurile au apărut din cauza plăcii de suprabetonare, de care firma executantă nu s-a atins pentru că nu era prevăzut în proiect. În continuare se poate folosi podul în siguranță, nu este niciun pericol, doar că este această chestiune neplăcută pe care trebuie să o oprim. Dacă se va interveni asupra plăcii de suprabetonare vom ști exact după ce vom primi soluția de la expert”, declara la acea dată, pentru PortalSM, city-managerul Masculic Csaba. 

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    Mișto! Dar de treabă când naiba se apucă???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.