Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Sătmărenii, revoltați după incidentul din Grădina Romei: ,,Să se închidă tot orașul!”

Sătmărenii sunt extrem de revoltați după incidentul de ieri din Grădina Romei, când o creangă a căzut peste un copil. Oamenii se declară nemulțumiți de starea parcului și spun că acolo pericolele se găsesc la tot pasul.

După ce primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a anunțat că a luat decizia de a închide Grădina Romei, sătmărenii au luat foc, spunând că în această țară se iau măsuri doar după ce se întâmplă o nenorocire.

Zeci de comentarii și-au făcut aseară apariția în mediul online, sătmărenii arătându-și dezamăgirea vizavi de acest oraș, în care se promit multe și se fac puține.

,,Pai parca nu ajungea ca e plin de sobolani, acum copacii omoara copilasii la joaca”

,,D-le primar nu era cazul sa toaletati copacii si nu sa privati copiii in vacanta de singurul parc bine amenajat ???”

,,Sincer ….. In Satu Mare de ce nu se iau masuri mai devreme, si mereu trebuie sa se intample ceva neplacut ? Pacat nu prospera deloc acest oras si nu e aproape nimic schimbat de peste 40 ani!” 

,,Mai avem putin si se inchide tot orasul”

,,Prea tarziu!!!!!!!”, sunt doar câteva dintre comentariile sătmărenilor.

13 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Ce dragut, faceti un articol din proriile commentari, asta le tra’ la satmareni, asta o dati, de parca ar fi o telenovela tot site-u asta, da stiri cu adevarat importante unu din zece.

  2. Zoli Răspunde

    Totalã bãtaie de joc cum se toaleteazã şi se tund copacii în mun. Satu Mare, cresc crengile printre liniile de electricitate, telefonie, etc.,

  3. ADR Răspunde

    PROPUNERE: externalizarea o metoda alternativa si cu cost redus la serviciile piperate si deseori de mantuiala ale SC FLORISAL SA. Nimeni nu te poate oprii ca in jurul blocului sa faci curat sa faci toaleta pomilor, copacilor etc. Se poate creea chiar un cadru organizat in care primaria traseaza sarcinile generale, urmand ca populatia sa se comformeze. La blocuri , cu conditia infiintarii unor asociatii de proprietari iar in locuri in care exista doar case de locuit prin asocierea obligatorie a tuturor proprietarilor de pe strada sau 1/2 din strada. Daca tu primarie ai accepta ca in schimbul intretinerii spatiilor verzi sa acorzi deduceri la impozite, ai avea cel putin duoa avantaje: 1. costul redus al intretinerii spatiilor verzi, 2. intretinerea care nu ar lasa de dorit caci locuitorii din zona in cauza ar fi cointeresati la mentinerea ordinii. PROIECT DE HCL !!!!!!

    • cârcotaş Răspunde

      Din păcate este o utopie ce spui.Unii nu au nici o deprindere de a face ceva şi n-o să facă nimic iar cei care au deprindere şi preocupare n-o să fie de acord să muncească pentru ceilalţi.

  4. laurentiu Răspunde

    Il mai tineti minte pe keserkeni cand Bekesi si Coica voiau sa toaleteze copacii din parc??? :).

    • Unu' Răspunde

      mirela dragă, dorel de sătmar a vrut să mutileze copacii, nu să-i toaleteze! Ciobanii de la florisal doar ciopârțesc copacii, nu-i toaletează!
      Dar dorel de sătmar când va înapoia comunității pista de biciclete de pe Lucian Blaga pe care a luat-o cu japca și-a transformat-o în parcare privată pentru cabinetele proprii?

  5. Zoli Răspunde

    Trebuie urgent toaletați şi tunşi în mod corespunzãtor toți pomii din mun. Satu Mare. E bãtaie de joc pur şi simplu modul în care unele firme tung copacii precum şi iarba de pe strãzi.

    • y Răspunde

      Așa este. Culmea e că în momentul în care mă apuc eu să tund copacii din fața casei vine miliția comunitară. Cică mă amendează că nu am autorizație. Faptul că sunt inginer horticol nu contează. Ia să vină țiganul autorizat de la Florisal, care nu are decât 4 clase. El este autorizat. Rezultatele se văd la tot pasul. Iar în ceea ce privește accidentul, creanga ruptă este dintr-un Platanus acerifolia, adică platan englezesc. Astea au crengile predestinate la așa ceva. Plus că au fost niște furtuni în ultima perioadă. Dar ia mai mergeți voi și cu ochii deschiși când mergeți la Hajduszoboszlo. Orașul e plin de ei. Dar se toaletează și nu am auzit de accidente. Iar pentru @laurentiu doar atât , citesc des ce scrii la comentarii, de obicei nu sunt de acord. Dar acum, cum a spus fostul deputat, actualul primar, ar cam fi cazul “să ascută drujbele cineva”. Protejăm-protejăm dar spațiul verde mai trebuie și întreținut, nu numai banii alocați băgați de cineva în jeb. Acum nu trebuie spus că dă bine la bobor, nu este campanie, ar cam fi cazul să se facă ceva. Că nu de alta dar vin Zilele Partium și cade craca pe Kobor Jancsi (Omega).

      • Wajk Răspunde

        Kobor Jancsi si cu taraful Omega vor canta in piata 25 oktober nu le va cadea in cap nimic stai linistit eventual o valiza grea cu forinti

        • y Răspunde

          Mersi pentru informație. Dar copacii tot trebuie toaletați periodic. Mă mir că nu se întâmplă astfel de accidente mai des. Problema nu e că dacă se va face acum, asta trebuie făcut tot timpul.

          • Wajk

            Si eu am coborat intr-o dimineata la domni de la florisal care cica faceau reducere de coronament da ei defapt o lasat numai trunchiul iam fugarit cu niste vecini de o mancat pamantul de atunci (4 ani) nu neo mai vizitat si am toaletat noi arborii ca la carte

  6. Zoli Răspunde

    Primãria trebuie trasã la rãspundere pentru contractele încheiate cu tot felul de firme de 2 lei care îş bat pur şi simplu joc de oraşul ãsta. În afarã de parcul central din P-ța Libertãții, în rest pe strãzile oraşului e dezastru, fie cã vorbim de mizerii, iarbã netunsã sau tunsã haotic, copaci netunşi, etc.

    • Unu' Răspunde

      Ce-ți place așa de mult la pracul din centru (Libertății)?
      E plin de jeg, fântâna arteziană e distrusă sub orice critică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.