Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un TIR din Serbia a provocat pagube în Satu Mare. Prins cu ajutorul unui taximetrist

Un TIR din Serbia a provocat mai multe pagube în municipiul Satu Mare şi a plecat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. El a fost prins cu ajutorul unui taximetrist care a sunat la 112 şi a urmărit TIR-ul până la ieşire din municipiul Satu Mare.

În data de 13  iulie a.c., Adrian Stoica, de 19 ani, martor fiind la un eveniment rutier, a intervenit în sprijinul poliției, în sensul că în timp ce se afla în timpul programului de lucru ca și taximetrist, a  urmărit un TIR, concomitent cu apelarea Serviciul Apeluri de Urgență 112,  care după ce a provocat distrugeri în lanț pe strada 1 Decembrie și-a continuat drumul spre ieșirea din oraș.

În fapt, un bărbat de 35 de ani din Serbia, conducând un autotractor cu semiremorcă pe strada 1 Decembrie, dinspre  Piaţa Libertăţii spre strada Vasile Lucaciu, în zona de acţiune a indicatorului „Interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone”, efectuând o manevră de întoarcere fără să se asigure  corespunzător, a acostat  cu semiremorca cablurile de fibră optică ale MAI care la rândul lor au antrenat în cădere şi au smuls ţeava de gaz de la un imobil situat pe strada 1 Decembrie, precum şi jgheaburile pentru scurgerea apei pluviale ale aceluiași imobil.

Conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului, a părăsit locul faptei, dar a fost reperat de polițiștii rutieri sătmăreni la ieșirea din localitatea Ciuperceni, cu ajutorul tânărului care  s-a deplasat în urma lui.

 

După interceptare, cel de la volanul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au luat faţă de acesta măsura sancţionării contravenţionale .

Pentru conduita adoptată și pentru promovarea actelor de acest gen, tânărul a fost invitat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, unde a fost felicitat de conducerea unității și de președintele Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor .

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și care vin în sprijinul oamenilor legii!

3 comentarii

  1. Nemeth Răspunde

    F frumos din partea sa
    Dar la 19 ani deja ii taximetrist 😉
    oare cum a obtinut atestat :)))

    • Norick Răspunde

      Da , da , este buna observatie. Trebuie sa ai minim 3 ani vechime pentru obtinerea atestatului de acest gen….
      P.S. Totusi felicitari… 😉

  2. Lili Răspunde

    Corpul Național al Polițiștilor este organizație profesională și nu văd ce treabă are cu evenimentul?
    Cel din dreapta fiind și împuternicit șef de ipj nu putea să facă asta în această calitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.