Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

Începe anul școlar, dar zeci de școli sătmărene nu au autorizație de securitate la incendiu

În primele șapte luni ale anului 2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Someș al județului Satu Mare a emis aviz de securitate la incendiu la un număr de 28 de unități de învățământ. Însă, în continuare zeci de școli din județul Satu Mare se confruntă cu o mare problemă, acestea neprimind autorizație de securitate la incendiu din partea pompierilor.

,,În prezent, în evidența instituției noastre sunt înregistrate 87 de clădiri cu destinația de unitate de învățământ care nu au obținut autorizația de securitate la incendiu. Menționăm faptul că pentru un număr de 28 de clădiri din cele 87 a fost emis aviz de securitate la incendiu în acest an, urmând ca acestea să obțină și autorizația de securitate la incendiu după finalizarea lucrărilor menționate în aviz”, a declarat împuternicit prim/adjunct al inspectorului șef al ISU Satu Mare, lt. col. Aurel Ulici.

,,În concluzie, la data prezentă, doar pentru un număr de 59 de clădiri cu destinație de unitate de învățământ din cele 87 menționate se impune obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu”, a completat Aurel Ulici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.