Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Kereskenyi anunţă: mai multe camere video şi poliţişti locali la Satu Mare

Municipiul Satu Mare va  avea în plus 40 de camere video, pe lângă cele 66 din prezent iar Poliția Locală angajează 15 noi Poliţişti. Anunţul a fost făcut în şedinţa Consiliului Local de astăzi de către primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit edilului, camere video vor fi montat în zonele fierbinţi. unde gradul de infracţionalitate este crescut.

În acelaşi timp, Kereskenyi a anunţat că a început concursul pentru angajarea a 15 no poliţişti locali care vor patrula pe străzi.

”Pentru a crește gradul de siguranță publică am scos la concurs 15 posturi de polițist local, care vor avea atribuții de patrulare, deci nu este vorba despre persoane care vor sta în birouri, ci de polițiști locali. S-au prezentat 24 de persoane pentru cele 15 locuri și în aceste zile va avea loc concursul”, a mai spus primarul.

 

17 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Camere da. Iar gardien publici ptr?

  2. Copiii locali Răspunde

    Degeaba pui camere si politisti daca nu se iau masuri pentru ceea ce e cu adevarat important !
    Eu ca si locuitor al acestui oras RENUNT !! sa merg pe terasele din zona centrala din cauza boschetarilor si curvelor care se plimba peste tot , vin la tine la masa sa iti ceara bani te scuipa te injura si altele…. pentru ce este politia locala ?? Sa dea un pisat de amenda de parcare de 20 de lei ? Pe bune ??.. baga-mi-as **** in mortii matii de primar si consiliu si legi fara sens !! SUNTETI TOTI O ADUNATURA DE CRETINI !! Hai sa lasam jegosii si scursurile planetei sa locuiasca in centru orasului , sa nu plateasca nimic , si sa faca absolut ce vor ei !! BRAVOOOOO , tot asa !

    • Mihai Răspunde

      Copile, la nivelul tau de bacterie inbecila nu ai cum sa comentezi CRETINII, care sunt cu mult deasupra ta. Ce vrei sa bagi, putulica ta ? Mai freac-o , poate mai creste si nu te faci de rusine iara. Incearca cu popa ala, poate te ajuta.

      • pisti Răspunde

        degeaba injuri, copilul sau cine este are dreptate. centrul orasului este plin de talhari, cersetori si curve, care culmea mai si locuiesc acolo. merg in multe locatii din tara, dar ca municipiul satu mare(merita litere mici) nu cred ca este in Romania

  3. abc Răspunde

    Mai e puțin și se împlinesc 3 ani de când actrița aia săracă a fost omorâtă în centru și făptașul încă nicăieri. Așa că bine că avem camere de supraveghere dar nu pe zona aia! Sau au jus deja că nu mai știu. Păi dacă acolo nu au pus atunci, atunci unde? Plus dacă nu e cine să belească ochii toată ziua și să dea polițailor informații pe stație în timp util degeaba e tot?

  4. cetateanul relaxat Răspunde

    @copiii locali…vino te rog cu o idee aplicabila si care sa respecte cadrul legal…cred ca stii ca nu -i putem inchide pentru simplu simplu fapt ca ti baga organul in gura sau te scuipa cu sictir…care e solutia? Presupunem ca tu esti politist local,vrei sa ti faci datoria,explica-mi te rog ce masuri iei? Toata lumea ridica piatra de jos,dar care sunt solutiile practice? Reamintesc pentru neavizati ca politia locala nu poate da decat amenzi,sau poate retine o persoana maxim 12 ore doar pentru stabilirea identitatii! Vreti mai mult de la politia locala? Cereti masuri concrete in cadru legal viabil de la parlamentari!

    • Attila Răspunde

      Hai sa iti dau eu un cadru legal.De ce politia locala amendeaza pe cineva care calca in centru pe spatiul verde?
      Iar pe cei care dau amenzi ptr. Masinile parcate de la dacia pana spre aurora si pasesc zilnic spatiul verde, pe ei nu.

    • y Răspunde

      Dacă e așa cum spui atunci îi plătim degeaba. Dacă ei nu pot interveni și nu mă pot păzi de derbedei, asta presupunând că polițiștii locali vor să-și facă meseria, atunci tot și cine să intervină? Că dacă unul să zicem vrea să mă jefuiască și în fut una de-i crapă țeasta mă și dă în judecată.

  5. Academicianu Răspunde

    Si atunci tinem o armata platitita cu peste 4000 lei net, ca sa dea cate o amenda de 20 lei sau ca sa retina pe cineva 12 ore, pana ii aduce nevasta buletinu de acasa? Pai bokterii astia sunt inarmati pana in dinti, nici politia nationala nu are armamentul pe care il au ei…plus masini, dube, etc. La ce aruncati atunci atatia bani publici? Doar sa aiba si Gaborka militzia lui?

    • Mihai Răspunde

      Nu mi se pare ca esti Academician din moment ce debiezi niste aiureli, polistii locali au salarii apropiate de minimul pe economie, din pacate, se bucura si pentru uniforma si pantof si pentru ca macar au o pita. Nu exista o legislatie care sa usureze activitate politistilor locali si face activitatea lor respectata. Au fost si in satmar vremuri cand oamenii se rugau sa nu intilneasca om al legii pe strada. Daca se da la noi o amenda pentru tulburarea linistii publice cei amendati rad in hohote. In SUA daca n-ai platit amenda indiferent daca e 10 sau 1000 de dolari te salta de acasa si te aresteaza, te eliberaza doar daca prestezi munci batjocoritoare in vazul tuturor.

  6. cetateanul relaxat Răspunde

    Cipul e solutia finala!

  7. pastorta Răspunde

    Da sunt binevenite aceste masuri,mai ales ca incepe scoala!! Si inteleaga acesti gardieni ca sunt in slujba noastra,a cetateanului,sa nu faca abuzuri,si mai ales sa intervina la probleme serioase,nu la babuta cu patrunjel!!!

  8. Dr.Albann Răspunde

    Competentele unui politist local sunt limitate si nici nu pot fi extinse, intrucat s-ar suprapune cu cele ale altor structuri.Singura solutie este ca aceasta asa zisa ”politie” sa fie desfiintata iar functiile sa fie transferate unei structuri din cadrul jandarmeriei cu tot cu logistica de care beneficiaza in prezent ”politia locala”, care sa aiba obiect de activitate mentinerea ordinii publice in municipiu.In primul rand acestia ar fi oameni pregatiti,ar avea competente extinse si nu ar fi compusa din tot felul de pensionari de prin nustiuce fel de foste structuri de politie care se dau mari specialisti !!!Am trimis aceasta propunere MAI-ului spre analiza si e posibil sa fie discutata in cadrul Comisiei de Aparare si Siguranta Publica din Parlament !!Jandarmii sunt singurii care ar trebui sa se ocupe de siguranta publica !!

  9. Satmareanca Răspunde

    Domnule primar dar un mic bilant de la instalarea sistemului de supraveghere video nu este cazul sa faceti? Cheltuielile lunare cu personalul platit sa urmareasca monitoarele, cu mentenanta sistemului, cate incalcari ale legii au fost constatate, sanctiuni si sume incasate.

  10. matroz Răspunde

    În conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010 a poliţiei locale, această instituţie are următoarele atribuţii:
    În domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, poliţia locală are următoarele atribuţii:
    ——–
    În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
    ——-
    In domeniul disciplinei în construcţii şi al afişajului stradal, poliţia locală are următoarele atribuţii:
    —–
    În domeniul protecţiei mediului, poliţia locală are următoarele atribuţii:

    —–
    În domeniul activităţii comerciale, poliţia locală are următoarele atribuţii:
    ——–
    În domeniul evidenţei persoanelor, poliţia locală are următoarele atribuţii:

    Sunt principalele directii de responsabilitate!
    Bun si acum sa vedem exemple din lege:
    a) menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat în condiţiile legii;
    b) menţine ordinea publică în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice, a unităţilor sanitare publice, în parcările auto aflate pe domeniul public sau privat al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, în zonele comerciale şi de agrement, în parcuri, pieţe, cimitire, precum şi în alte asemenea locuri publice aflate în proprietatea şi/sau în administrarea unităţilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau a altor instituţii/servicii publice de interes local, stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică;
    c) participă, împreună cu autorităţile competente prevăzute de lege, potrivit competenţelor, la activităţi de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor periclitate de calamităţi naturale ori catastrofe, precum şi de limitare şi înlăturare a urmărilor provocate de astfel de evenimente;
    d) acţionează pentru identificarea cerşetorilor, a copiilor lipsiţi de supravegherea şi ocrotirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi procedează la încredinţarea acestora serviciului public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile legii;
    e) constată contravenţii şi aplică sancţiuni, potrivit competenţei, pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor şi sesizează serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân despre existenţa acestor câini şi acordă sprijin personalului specializat în capturarea şi transportul acestora la adăpost;
    f) asigură protecţia personalului din aparatul de specialitate al primarului/primarului general, din instituţiile sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale ori acţiuni specifice;g) participă, împreună cu alte autorităţi competente, la asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor, procesiunilor, acţiunilor de pichetare, acţiunilor comerciale promoţionale, manifestărilor culturalartistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum şi a altor asemenea activităţi care se desfăşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane;
    h) asigură paza bunurilor şi obiectivelor aflate în proprietatea unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale şi/sau în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor servicii/instituţii publice de interes local, stabilite de consiliul local/Consiliul General al Municipiului Bucureşti;
    i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru faptele constatate în raza teritorială de competenţă;
    j) execută, în condiţiile legii, mandatele de aducere emise de organele de urmărire penală şi instanţele de judecată care arondează unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială, pentru persoanele care locuiesc pe raza de competenţă;
    k) participă, alături de Poliţia Română, Jandarmeria Română şi celelalte forţe ce compun sistemul integrat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale;
    l) cooperează cu centrele militare zonale în vederea înmânării ordinelor de chemare la mobilizare şi/sau de clarificare a situaţiei militare a rezerviştilor din Ministerul Apărării Naţionale;
    m) asigură măsuri de protecţie a executorilor judecătoreşti cu ocazia executărilor silite;
    n) acordă, pe teritoriul unităţilor/subdiviziunilor administrativteritoriale, sprijin imediat structurilor competente cu atribuţii în domeniul menţinerii, asigurării şi restabilirii ordinii publice.
    Sunt atributii doar pentru ordinea publica.Mai sunt o multime si de alta natura :ex:disciplina in constructii-ce dracu sa stie oniga din Babasesti despr….
    Si mai adaugam ca acestea se suprapun peste cele ale jandarmilor si politiei nationale!
    Atunci pentru o reala eficienta a lor ,nu ar trebui regandita legea?Ei fac orice este usor numai sa scape de cele grele.Fac :paza personalului primariilor-aiurea!!!!!;protectia executorilor-aiurea o fac jandarmii;duc ordine de chemare la incorporare-aiurea,s-a desfiintat serviciul militar din 2007;
    E clar de ce fac ce nu trebuie?S-a vrut cu orice pret sa fie asimilati cu politia nationala si sa beneficieze de drepturi egale,la obligatii care nu erau ale lor etc.
    E de vazut cate din atributii le si exercita si cate le ignora!

  11. matroz Răspunde

    Hai sa mai zic una:sunt beneficiarii sistemului video instalat in municipiu.Stiti in cat timp se reactioneaza la acele abateri sesizate?In ore.Nu coopereaza cu ceilalti,probabil ordinul primarului;ei reactioneaza tarziu din lipsa de forte si mijloace etc.Pot instala alte zeci de camere,daca cine le supravegheaza si cine raspunde la sesizare dorm in bocancii gardienilor publici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.