Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

Conducerea fabricii de mobilă din Medieș explică incidentul cu muncitorul rănit. Firma contrazice Poliția Satu Mare

Cu toate că Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare spune că în cazul accidentului de muncă de la fabrica de mobilă din Medieșu Aurit ,,s-a întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, dar și de vătămare corporală din culpă”, conducerea firmei Top Design Furniture neagă cele spuse de Poliția Satu Mare și spune că informațiile furnizate sunt eronate.

Redăm integral poziția fabricii de mobilă din Medieșu Aurit

,,Referitor la informațiile postate în legătură cu incidentul din noaptea trecută la sediul fabricii noastre, vă informăm următoarele

  • În timpul schimbului de noapte a avut loc un eveniment. În timpul utilizării fierăstrăului cu panglică pentru o operație de rotunjire, panglica s-a rupt iar operatorul care utiliza mașina a suferit o leziune în zona frunții.
  • La serviciul Urgențe din cadrul Spitalului Județean i s-au acordat îngrijirile necesare și nu a necesitat internare.
  • Am comunicat acest incident la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare.
  • Cercetarea acestui incident este în curs de desfășurare.

Până la finalizarea cazului se pot face doar speculații cu privire la respectarea sau nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate a muncii în cadrul fabricii noastre.

Informațiile publicate anterior sunt incorecte.

Considerăm publicarea informațiilor incorecte o denigrare adusă imaginii firmei”, se arată în comunicatul emis de firma Top Design Furniture.

Ce spune Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare

La data de 31.08.2017, în jurul orei 03.15, polițiștii Secției Rurale Satu Mare au fost sesizați despre faptul că într-o fabrică de mobilă, din comuna Medieșu Aurit, s-a produs un accident de muncă. La fața locului s-a stabilit faptul că un muncitor de 49 de ani din localitatea Dumbrava, angajat al societății, în timp de manevra un utilaj de debitat, a fost tăiat în zona capului de o bucată de disc, desprinsă din mecanismul utilajului.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu a necesitat internarea, iar în cauză s-a întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, dar și de vătămare corporală din culpă.

 

2 comentarii

  1. Dr.Albann Răspunde

    Parerea mea este ca acest comunicat al politiei este ok,urmand sa se pronunte specialistii daca a fost sau nu acciident de munca! Daca acea ”panglica” s-a rupt,putea sa fie din cauza ca era uzata si ca trebuia schimbata inainte de a se rupe.Sunt chestii pe care le analizeaza specialistii,dosarul penal trebuia deschis si daca omul cadea si isi rupea o mana in timp ce se deplasa de la serviciu spre casa,tot accident de munca se numea !!

  2. y Răspunde

    Nu înțeleg personal reacția firmei, comunicatul poliției este cât se poate de concis, nu spune că ar fi ceva în neregulă. Este accident de muncă, deci trebuie cercetat. Și dacă omul rămânea infirm ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.