Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Primăria face în această noapte sens giratoriu la Burdea

În această noapte, Primăria Municipiului Satu Mare va înființa un sens giratoriu la Burdea.

,,După consultări cu conducerea Biroului Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi a mai multor specialişti am luat decizia de a amenaja un sens giratoriu în intersecţia de la Burdea. O firmă specializată a făcut măsurătorile necesare, sensul giratoriu urmând a fi amenajat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică”, se arată într-o postare pe facebook a Primăriei Satu Mare.

,,Este o măsură cu caracter temporar, vor fi și agenți de Politie în intersecție. Săptămâna viitoare vom anunţa şi alte măsuri, pe termen scurt, mediu şi lung, privind fluidizarea traficului în municipiu”, conchide municipalitatea.

22 comentarii

  1. Ruzsa Sándor Răspunde

    Ujujuj….asta va fi c-am periculos.
    Sa vedem ce a visat dnul Kereskényi.
    Oricum o mare prostie pe care el a facut o este ca se lucreaza la ambele poduri ..in aceleasi timp.
    Prostia asta ii apartine si NU pot sa l iert!!
    Prost!!!

  2. Mihai Răspunde

    Draga Sanyika
    esti genul de om ca o baba neinformata, firmele executante au contracte cu statul roman nu cu Kereskenyi, deja s-a intirziat cu trei ani executia, cum crezi ca un contract comercial in derulare poate fi oprit de cineva ? Sa zicem ca s-ar amana cateva zile, pentru inceputul scolii, cand e cea mai mare aglomeratia ar fi mai bine ? Iarna iar nu s-ar lucra ca nu se poate, si ai circula toata iarna pe doua benzi. Daca un contract este impiedicat executantul ar cere si ar primi despagubiri, care si tu Sanyika l-ai plati.

    • Kölcsey Feri Răspunde

      Habar nu ai ce vorbesti.
      Nu vorbeam sa opreasca lucrariile.
      Trebuia doar programate in alt ritm.
      Sensul giratoriu nu va fluidiza traficul deloc.
      Dar dat fiind faptul ca esti un habarnist, nu am la cine sa explic..dar incerc.
      Este normal ca se creaza un discomfort din cauza lucrarii…da e normal. Dar nu face asa ceva numai un bou,sa blocheze cele doua artere principale in aceleasi timp…adica ambele poduri.
      Cam atat.
      Noapte buna.

      • Mihai Răspunde

        Dar tu asa crezi ca primaria “PROGRAMEAZA” lucrarile ? Cum sa le programeze, din momentul in care s-a semnat contractul, vorbesc de Burgya, nu mai poate face nimic, asista. Doar in cazuri de forta majora se poate interveni.
        Apropo de sensul giratoriu Lidl, in momentul de fata de-abia influenteaza traficul , dinspre Carei pe pod, deloc, tot pe o banda se circula, de pe pod spre Carei deloc, inainte deloc, stanga deloc. Altmiteri la Lidl putea totusi sa “PROGRAMEZE” in faza de contract, ce trebuia sa zica primarul, mai Lidl nu mai faceti nimic pana va zic eu, chiar daca platiti voi lucrarea la care nu s-a gasit finantare in 20 de ani pentru ca poate ca se va incepe lucrarile si la celalat pod, chiar atunci ?
        Insa cea mai stupida initiativa a fost aiuriala omului lui Coica care dupa ce s-a escavat la Burdea cele doua benzi a organizat manifestatie de oprire a lucrarii , si atunci nu tot pe doua benzi se circula in continuare ?

  3. matroz Răspunde

    Noa,s-o umflat orezu-n unguri!Eu sper sa rezolve ceva sensul giratoriu.Dar tot o banda de circulație va urca pe pod!
    Cu riscul ca înjură filozofii:
    -ce-ar fi sa interzicem pe perioada lucrărilor la poduri,accesul autovehiculelor ȘCOALA peste poduri si in zona centrală?
    -ce s-ar întâmpla daca între orele….am interzice trecerea peste pod a oricăror mijloace de transport cu excepția-ambulante,pompieri si alte de genul situațiilor de urgentă ,precum si a mijloacelor de transport in comun?
    -daca am obliga ca aprovizionarea si transportul de mărfuri peste cele doua poduri sa se facă pana la ora…dimineața si după ora … seara!
    -între orele …si orele…numărul taximetrelor s-ar reduce la jumătate!
    -in zonele supuse parcării cu plata am limita parcarea la 2 ore sa zicem,cu posibilitatea reveni de abia peste alte 2 ore-s-ar justifica si activitatea controlorilor si a poliției locale…
    De ce sa nu recurgem la înțelegerea cetățenilor fata de situație ,cel puțin in principiu fiind principalii beneficiari ai lucrărilor !
    Ce zici domn Primar,te bagi?

    • escape Răspunde

      Numai aberatii ai enumerat mai sus. Cel mai tare e restrictionarea privind transportul in comun. Mai trage un joint si dute la culcare.

    • y Răspunde

      Vezi @matroz ce se întâmplă dacă scrii după una-două beri ? Autovehicule-școală sunt puține, nu văd rostul propunerii. Dar de ce să scoți mijloacele de transport când tocmai ele ar trebui să meargă în flux continuu, nu la autobusele lungi m-am gândit ci la cele scurte, sau taximetrele, drept acestea din urmă sunt mai multe decât ar trebui. Tocmai acestea ar împiedica aglomerația. Dar să și circule. Mie mi-e mai frică mai mult de faptul că pe lângă sensul giratoriu de la Burdea pe care nu văd cum ar putea să folosească un ditamai TIR (va fi show să vezi cum se va bloca tot podul din cauza TIR-urilor), ce alte idei ar mai putea răsări din capul Primarului și a trupei de specialiști. Iar chestia cu aprovizionatul cu mărfuri e OK, dar e o boală în întreg orașul. Fiecare duce și aduce când vrea. Ia să nu fie voie, iar să restricționăm după un orar TIR-urile și mașinile mari de balast. Una-două gata cu problemele din circulație. Dat atunci ți se suie în cap marii patroni. Ia spune la nenea Lucuț că de ce franțu oprește mașina cu marfă pe colț la Casa Albă și pe trotuar când vrea și cât vrea și să aibă grijă alții de el sau ți-se pare normal ca săptămânal în fiecare luni, ziua !!! pe la 10 – 11 vine cel puțin un TIR cu porci și una de păsări pe Lucian Blaga pentru că se face depopulare (duc animalele la abator). Oraș european!!! Parcarea e o problemă dar de când iar se pot ridica mașinile parcate aiurea la Oradea se face, la Cluj se face. În Oradea în iulie au fost ridicare 216 mașini. Ia să aplice și SM legea nu e mare lucru, eventual un HCL și una-două oșenii rămân fără BMW-urile închiriate cu ziua.

      • matroz Răspunde

        Unde ai vazut ca s-ar interzice mijloacele de transport in comun?Poate exprimarea e puțin nefericita,dimpotrivă,spuneam ca ele sa fie excluse de la restricție!

    • Unu' Răspunde

      Marinare, unde ai trimite camioanele în intervalul orar în care le-ar fi interzisă trecerea? Unde le-ai parca?
      Conform unui studiu de trafic, media camioanelor care tranzitează orașul este de peste 60 de camioane pe oră!

      • Mihai Răspunde

        Pai y nu pricepe nici ca basculele aduc aduc piatra chiar la acele lucrari

        • y Răspunde

          Asta să crezi tu, stau aproape de pod și am urmărit câteva camioane. Nici din greșeală nu au dus piatra la lucrarea cu pricina ci au mers mai departe spre Careiului majoritatea sau au traversat podul spre Botizului. Soluție pentru trafic este probabil cu vrutul e problemă.

      • matroz Răspunde

        @unu:mai găsește si tu o rezolvare ca doar te duce capul!De exemplu cele ce intra la Petea,Halmeu se vor duce toate spre Baia Mare de unde se redirecționează spre Cluj,Zalău sau Moldova!Cele pentru Satu Mare pot aștepta,câteva ore ca nu vin turcii!Care vor sa iasă la Petea sau Halmeu vor face același lucru in sens invers!
        Si gândește-te ca nu durează luni de zile,cu cât se face mai repede cu atât se poate lucra mai iute la pod.ALTA ÎNTREBARE????

  4. Pcr Răspunde

    OK o sa funcționeze !,decizie bună

    • y Răspunde

      Dreptate să ai! Dar nu uita că în Absurdistan orice soluție temporară este definitivă. Dar totuși aș avea o întrebare întrebătoare pentru tine.
      AM ÎNCERCAT AZI DIMINEAȚA SĂ VĂD CUM E. TRECERILE DE PIETONI AU FOST DESFIINȚATE!!!!! Dacă nu e polițiaiul de la rutieră în veci nu trec! Știi mai sunt oameni în oraș care au picioare! Azi e cum e dar mâine?

      • matroz Răspunde

        Așa o fi cum zici !Dar înseamnă ca suntem duși rău cu pluta!Nu ne mai vindeca nici locația din apropiere!Chiar vb.serios,trecerile au fost desființate?Vad si eu mâine cand ajung in minunatul nostru oraș.Apropo de vehiculele ȘCOALA,ideea nu era de număr ci de viteza redusă de deplasare ,respectul fata de ele etc!
        Îți pun si eu întrebare:Chiar e nevoie stația de autobuz la Burdea,exact in acel loc?Ce zici ,ai o soluție mai buna?

        • y Răspunde

          Rușine lui Maskulik, asta sigur era ideea lui, mare expert în circulație! Face de cacao toți ungurii din oraș. Și să nu spună că e ușor de comentat! Cum naiba desființezi toate trecerile pentru pietoni fără o alternativă! La ce te gândești? Are dreptate ăla care spune că la partyumbuli. Acum o oră l-am văzut în intersecție dând indicații prețioase.
          @Matroz, eu am înțeles ce spui. Chiar ar fi o idee să se mute stația de autobuz puțin înainte de Burdea, dar e greu din cauza bisericii greco-catolice de pe Cloșca. Așa este când ne gândim cu fundul. Și sensul giratoriu ar putea fi altfel dacă n-ar fi biserica hăpt acolo. Câteodată am impresia că nu ajunge că suntem proști, mai și cultivăm.

  5. ACADEMICIANUL Răspunde

    Lasati naibii podul, aglomeratia, mizeria, florisalu….cu mic cu mare la un mic si o bere la partiumbuly….va asteapta pogaru, szervezou orasului si gumisu…..

  6. Pcr Răspunde

    Trecerile de pietonii trebuie lăsate să funcționeze ,și poate funcționeză cu sensu giratoriu ,nu Sînt în oraș și nu știam de trecerii !!!

    • y Răspunde

      Ia intră tu pe facebook și caută “….”, au postat ei o filmare live, să vezi ce minunat este. Offf! Sau vezi….

  7. Norick Răspunde

    De ce nu s-a putut face un sens giratoriu ” peste noapte” la celalalt pod ???…??

    • y Răspunde

      Very nehéz az. Dar nu știi că acolo știu că sunt niște chestii în subteran care trebuie mutate. Aici cu firma asta din Zalău ne trezim și pentru faptul că este vară și cald. La celălalt pod se lucrează cu cap, se încearcă, dar la podul Decebal se lucrează cu cealaltă parte a corpului, știi tu care. Greșeală după greșeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.